«Έφυγε» ο μεγάλος Πάνος Μάρκοβιτς

Η οικογένεια του ΑΠΟΕΛ πενθεί αφού σε ηλικία 87 χρονών έφυγε από τη ζωή μια από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία του σωματείου μας. Ο Πάνος Μάρκοβιτς που συνέδεσε την παρουσία του με μεγάλες επιτυχίες της ομάδας αλλά και κοσμογονικές για τα δεδομένα του κυπριακού ποδοσφαίρου αλλαγές, έχασε τη μάχη με τη ζωή μετά που ταλαιπωρήθηκε αρκετά τα τελευταία χρόνια. Ο Μάρκοβιτς δούλεψε ως προπονητής στον ΑΠΟΕΛ σε δυο διαφορετικές περιόδους με την πρώτη να είναι το 1972-75 και τη δεύτερη τη διετία 1983-85. Στο πρώτο του πέρασμα οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του νταμπλ το 1973 ενώ την επόμενη χρονιά πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία όταν υπό τις οδηγίες του ο ΑΠΟΕΛ εξασφάλισε την παραμονή του στην Α Εθνική.

Ο Μάρκοβιτς έγραψε τη δική του ιστορία γιατί ήταν αυτός που επιχείρησε πρώτος να αλλάξει τα τότε δεδομένα του ΑΠΟΕΛ και του κυπριακού ποδοσφαίρου, προωθώντας την ιδέα του επαγγελματισμού των διπλών προπονήσεων και άλλων καινοτόμων ιδεών. Ήταν λάτρης των νεαρών ταλέντων και παράλληλα είχε το δικό του μοναδικό τρόπο να προσεγγίζει τα αστέρια. Ήταν για αυτό που όλοι τον αποκαλούσαν δάσκαλο.

Στο δεύτερο πέρασμα του πέραν του κυπέλλου ίσως σημαντικότερη παρακαταθήκη του ήταν η ιδέα και η υλοποίηση του προπονητικού κέντρου στον Αρχάγγελο. Ο Μάρκοβιτς κατάφερε να πείσει για τη σημασία του τους διοικούντες και με τον ιδρώτα πολλών συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου έχουμε το σημερινό στολίδι.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!