ΑΠΟΕΛ Vs Midtjylland 0-1

Ο ψυχωμένος ΑΠΟΕΛ νίκησε τον Σκωτσέζο διαιτητή που έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να δώσει στην Μίντιλαντ την πρόκριση και είναι άξια και φέτος στα play offs του Champions League. Η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 2 ενώ στα μέσα του ημιχρόνου έμεινε με δέκα λόγω άδικης αποβολής του Βινίσιους. Παρά τις αντιξοότητες το πάθος των παικτών και η βελτίωση στο δεύτερο ημίχρονο μας επέτρεψαν να διατηρήσουμε το σκορ πρόκρισης.

Το πλάνο του Πασιενσια

Ο προπονητής μας επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που τον ήθελαν να κάνει τις λιγότερες δυνατές αλλαγές σε σχέση με τον πρωτο αγώνα. Αυτη ηταν μόνο μια και αφορούσε τον Πιατκόφσκι που πήρε θεση στο αρχικό σχήμα για πρωτη φορα με τον Λεάλ να μετακινείται στο δεξί άκρο και τον Ντε Βινσετι να καλύπτει το αριστερό.

Οπως αναμενόταν η τριάδα του κέντρου απαρτιζόταν από τους Μοραις, Βινισιους και Μακρίδη με τον τελευταίο να εχει και οργανωτικά καθήκοντα σε ρόλο συνδετικού κρίκου μεσαίας και επιθετικής γραμμής.

Μπροστά από τον Βατερμαν ηταν οι γνωστοί τέσσερις με τους Σερτζιο και Αλεξάνδρου στα άκρα και τους Καρλαο με τον Αστιθ στο κέντρο της άμυνας.

Ο αγώνας

Με το ξεκίμημα του αγώνα ήρθε ο αιφνιδιασμός αφού μόλις στο δεύτερο λεπτό η Μίντιλαντ είδε το πλάνο της να φέρνει αποτέλεσμα από μια στατική φάση. Όλα ξεκίνησαν από ενα αμφιλεγόμενο φάουλ του Σερτζιο που έστησε τους Δανούς μεσα στη περιοχή. Η εκτελεση φάουλ του Πόουλσεν, βρήκε μέσα στην μικρή περιοχή μόνο τον Σβιατσένκο, που με κοντινή κεφαλιά ανοίξε το σκορ.

Η απρόσμενη εξέλιξη βρήκε εντελώς απροετοίμαστους τους παικτες μας οι οποίοι επρεπε πλεον να διαχειριστούν τα εις βάρος τους δεδομένα ενώ οι Δανοί έδειξαν να πιστεύουν στην ανατροπή. Το άγχος έγινε ακόμα πιο εμφανές οταν έγινε ξεκάθαρο οτι ο διαιτητής είχε άγριες διαθέσεις αφού με τα σφυρίγματα του κατάφερε να βοηθήσει τους φιλοξενούμενους να φέρουν τον αγώνα στα μέτρα τους.

Η αντίδραση της ομάδας μας ηταν σπασμωδική και η μοναδική αξιόλογη φάση έγινε στο 18 οταν μετά από σουτ του Πιατκόφσκι η μπάλα πέρασε μόλις έξω. Τα πραγματα πήραν μια ακόμα πιο αρνητική μορφή οταν ο Μάντεν έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Βινισιους για ενα φάουλ που εκανε στο χώρο του κέντρου.

Ηταν μια εξωφρενική απόφαση του Σκωτσέζου διαιτητή η οποία αναπόφευκτα δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερη νευρικοτητα ενώ έδωσε το αριθμητικό πλεονέκτημα στην Μίντιλαντ.

Με την ομάδα να δυσκολεύεται να επιτεθεί σωστά αφού οι σέντρες προς τον Πιατκόφσκι δεν είχαν τύχη, το ζητούμενο ηταν να αποφύγουμε και το δεύτερο γκολ που θα εκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πραγματα. Αυτό έγινε εφικτό αφού στο 45 η μπάλα πέρασε μόλις έξω μετά από σουτ του Σιστό.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αλλαγή και τον Βάντερ να περνά στη θέση του Πιατκοφσκι ενώ η εσωτερική αλλαγή έφερε τον Λεάλ στην κορυφή της επίθεσης.

Τα πρώτα λεπτά βρήκαν την Μίντιλαντ να κρατά περισσότερο την μπάλα και να μας κλείνει στο δικό μας μισό αλλά με τη παρέλευση του πρώτου δεκαλέπτου η ομάδα μας ισοζύγισε και επιχείρησε να επιτεθεί.

Δυστυχώς αυτό που δεν κατάφεραν πι παικτες μας ηταν να προσαρμοστούν στα σφυρίγματα του διαιτητή με αποτέλεσμα να μην μπορουν να αποδεχτούν τα λανθασμένα ως προκλητικά σε κάποιες περιπτώσεις σφυρίγματα του

Η καλή κυκλοφορία της μπάλας εφερε και το ροκάνισμα του χρόνου ενώ στο 77 κάναμε την πιο αξιόλογη φάση οταν μπάλα πέρασε έξω μετα απο πλασέ του Λεάλ.

Στα τελευταία λεπτά ο Πασιενσια προσπάθησε να ελέγξει ακόμα καλυτερα το ρυθμό και την κατοχή ετσι στο 82 Αρτυματας πέρασε στη θεση του Λεάλ, ενώ στο 90 ο Πιέρος πήρε τη θεση του Ντε Βινσετι. Ο πουσταράς έδειξε 8 λεπτά καθυστέρηση ενώ σε μια από τις τελευταίες φάσεις έστησε τους Δανούς έξω από την περιοχή αλλά οι παίκτες μας δεν είχαν καμία διάθεση να χάσουν την πρόκριση…

Κίτρινες: Μακρίδης

Κόκκινη: Βινίσιους

ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Καρλάο, Αστίθ, Σέρτζιο, Αλεξάνδρου, Βινίσιους, Μοράις, Μακρίδης, Ντε Βινσέντι (90+1΄ Σωτηρίου), Λεάλ (84΄ Αρτυματάς), Πιατκόφσκι (46΄ Βάντερ)

 Δηλώσεις Προπονητή

 Φωτογραφίες Αγώνα

 Στιγμιότυπα Αγώνα

 Στιγμιότυπα Πανηγυρισμών

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!