Ο πανηγυρισμός του κυκλοθυμικού Ντε Βινσέτι

Για τον Ντε Βινσέτι έχουν γραφτεί και ειπωθεί τα πάντα τους τελευταίους 8 μήνες. Είναι δύσκολο να θυμηθεί κάποιος παρόμοια περίπτωση ποδοσφαιριστή στον ΑΠΟΕΛ όπου για κανέναν ουσιαστικό λόγο να έχει βρεθεί από την κορυφή στον πάτο. Αυτό συμβαίνει φέτος με τον Αργεντινό και είναι ένας από τους λόγους που και μαζί του υποφέρει και η ομάδα.

Από τι όμως υποφέρει ο Ντε Βινσέτι;

Η πιο ρεαλιστική προσέγγιση είναι αυτή που εκφράστηκε και πριν λίγο καιρό από τον Μιχάλη Χατζηπιερή ο οποίος χαρακτήρισε τον Ντε Βινσέτι ως ένα κυκλοθυμικό άτομο. Η διάθεση του νεαρού Αργεντινού εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου μεταβάλλεται αναλόγως του πως κρίνει ο ίδιος κάποια πράγματα.

Νομίζω ότι δεν αμφισβητεί κανένας ότι είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο κυπριακό πρωτάθλημα. Δεν είναι σούπερ για αυτό και κρίθηκε ως μη απαραίτητος στον Ολυμπιακό αλλά για τις ανάγκες του ΑΠΟΕΛ είναι μια χαρά.

Το πρόβλημα είναι οι μεταπτώσεις στην απόδοση του οι οποίες για να είμαστε ειλικρινείς άρχισαν από πέρσι. Όσοι το έψαξαν τότε διαπίστωσαν ότι αυτές σχετίζονται με τη ψυχολογική διάθεση του παίκτη. Το πρόβλημα είναι ότι φέτος δεν υπήρξαν καν μεταπτώσεις αφού ο Ντε Βινσέτι κινείται στα ίσια επίπεδα.

Επειδή το πρόβλημα είναι κυρίως ψυχολογικό φαίνεται και από τις αντιδράσεις του ότι δεν είναι καλά και πως το πρόβλημα δεν είναι απλά ότι δεν έχει πετύχει το πρώτο γκολ για να πάρει μπρος.

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες νιώθει καλύτερα και αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Μπορεί να χάθηκε μέσα στη γενική τραγικότητα στον αγώνα με την Αεκ αλλά προηγουμένως έδειχνε ότι επανέρχεται. Το απέδειξε στον αγώνα με την Ομόνοια όπου ήταν αρκετά καλός. Κυρίως το απέδειξε τη Δευτέρα στον Αρχάγγελο αφού ήταν ο παίκτης που πήρε πρώτος το λόγο για να μιλήσει και εκ μέρους των συμπαικτών του αναγνωρίζοντας την ευθύνη που έχει.

Ο τρόπος που πανηγύρισε το τέρμα με την Ομόνοια έδωσε αφορμή σε κάποιους οπαδούς μας για να του τα χώσουν. Πράγματι οι κινήσεις του ήταν αχρείαστες αλλά δεν πρέπει να τις κάνουμε μέγα θέμα. Η κοινή λογική λέει ότι ο κυκλοθυμικός Ντε Βινσέτι απευθυνόταν στους οπαδούς μας. Αυτούς που λανθασμένα μπορεί να θεωρεί συνυπεύθυνους για τα χάλια του αφού αντί να τον στηρίζουν ή τουλάχιστον να σιωπούν του κάνουν bullying και όχι μόνο.

Ανεξαρτήτως του πόσο χορτασμένοι είναι κάποιοι παίκτες ή και οπαδοί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάνω από όλους και όλα είναι ο ΑΠΟΕΛ. Το συμφέρον του ΑΠΟΕΛ επιβάλλει να κάνει ο καθένας ότι περνά από το χέρι του για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Ο Ντε Βινσέτι με καθυστέρηση πολλών μηνών φαίνεται ότι άρχισε να το κάνει.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!