Ακαταστασία που δεν τιμά κανέναν

Στείλτε στο [email protected] τις απόψεις σας για τα όσα καλά ή στραβά συμβαίνουν στο ΑΠΟΕΛ και θα θέλατε να δημοσιευθούν στο apoel.net. To κείμενο πρέπει να είναι σε ελληνικούς χαρακτήρες και να μην περιέχει ύβρεις.

Τώρα που οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας τελείωσαν δράττομαι της ευκαιρίας να θίξω ένα θέμα το οποίο με προβληματίζει προσωπικά, ίσως και άλλους ΑΠΟΕΛίστες. Κάθε φορά που βρίσκομαι στο Οίκημα του Σωματείου μας κάνω μια βόλτα από τη βιτρίνα των τροπαίων της ομάδας. Εκεί επικρατεί μια ακαταστασία που δεν τιμά κανέναν.

Τα τρόπαια είναι αφημένα σε μια πρόχειρη κατασκευή σκονισμένα. Πρόκειται για την ιστορία του ΑΠΟΕΛ μας που στην ουσία είναι αδρανοποιημένη και αφημένη στο χρόνο. Θεωρώ ότι με πολύ απλά και χωρίς μεγάλο κόστος έργα, μπορούν να αποφέρουν και κέρδη για την ομάδα. Συχνά πυκνά βλέπω τουρίστες να επισκέπτονται το χώρο και πραγματικά ντρέπομαι γι΄ αυτό που αντικρύζουν.
Οι ευρωπαϊκές επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ μας στην Ευρώπη έχουν προσφέρει αναγνωρισιμότητα. Αυτό φαίνεται να το αγνοούν οι Διοικούντες και ως εκ τούτου ίσως να μην το αξιοποιούν.

1. Θα μπορούσε να φτιαχτεί ένα δωμάτιο, στο οποίο να υπάρχει μια βιτρίνα με τα τρόπαια της ομάδας μας.

2. Κάτω από το κάθε τρόπαιο να υπάρχει μια μικρή πινακίδα η οποία να αναφέρει στα Ελληνικά και στα Αγγλικά τον τύπο του τροπαίου (π.χ Κύπελλο, πρωτάθλημα, ασπίδα) και το έτος κατάκτησής του.

3. Να ξεχωρίσουν τα τρόπαια του ποδοσφαίρου απ’ αυτά της καλαθόσφαιρας και άλλων αθλημάτων.

4. Πίσω από το κάθε τρόπαιο να υπάρχει η λεγόμενη οικογενειακή φωτογραφία της ομάδας και του προπονητικού επιτελείου που το κατέκτησε.

5. Σε μια άλλη βιτρίνα μπορούν να εκτίθενται τα διακριτικά των αντιπάλων του ΑΠΟΕΛ στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις (που ανταλλάσσουν οι αρχηγοί των ομάδων πριν την έναρξη του αγώνα) με τη σχετική φωτογραφία των δύο αρχηγών.

6. Να εκτίθενται όλες οι εμφανίσεις (φανέλες) που φόρεσαν οι ομάδες του ΑΠΟΕΛ.

7. Οι τοίχοι μπορούν να κοσμηθούν με wallpaper των coreo της κερκίδας.

8. Στο χώρο αυτό μπορεί να υπάρχει σε χαμηλούς τόνους μουσική υπόκρουση με τον ύμνο της ομάδας αλλά και συνθήματα των φιλάθλων.

9. Ανάλογα με το κόστος θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια υποδομή από οθόνες αφής μέσω των οποίων ο επισκέπτης να μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες για την ομάδα μας (π.χ Ιστορία, Εμβληματικοί Αρχηγοί, Πρωταθλήματα, Κύπελλα, Ευρωπαϊκές Επιτυχίες κτλ).

10. Θα μπορούσε επίσης να τοποθετηθούν (και πάλι εάν το επιτρέπει το κόστος) τηλεοράσεις που να προβάλλουν στιγμιότυπα από σημαντικές στιγμές της ιστορίας του ΑΠΟΕΛ μας.

11. Να τοποθετηθεί ένα μικρό μαγαζάκι που να μπορεί ο επισκέπτης να προμηθευτεί αναμνηστικά (souvenir) της ομάδας όπως ποτήρια, τασάκια, καπελάκια, φανέλες, μπάλες μικρές και μεγάλες με τα διακριτικά του ΑΠΟΕΛ, μπρελόκ κτλ.

12. Μπορεί να υπάρχει ένα μικρό τίμημα εισόδου στο συγκεκριμένο χώρο π.χ 1 ευρώ για παιδιά, 2 ευρώ για ενήλικες.

Πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο θα αξιοποιηθεί η αδρανοποιημένη ιστορία της ομάδας μας και θα δίδεται το στίγμα της στην πορεία του χρόνου.  Η συνεχής αναβάθμισή του χώρου μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει στον ΑΠΟΕΛ. Αν όλο αυτό φαντάζει ακατόρθωτο να γίνει τότε πραγματικά στερούμαστε οράματος. Είναι ένα μικρό βήμα για να κεφαλαιοποιήσει η ομάδα μας τα κέρδη από τη φήμη, την αίγλη και την ιστορία της. Δεν πιστεύω ότι τα ποσά που θα απαιτηθούν για τη δημιουργία του είναι αποτρεπτικά.

Καταλαβαίνω ότι αυτό ίσως να υπάρχει σαν σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού των διοικούντων σε περίπτωση που ο ΑΠΟΕΛ αποκτήσει δικό του γήπεδο. Μέχρι τότε όμως καλό θα ήταν να λειτουργήσει ένας τέτοιος χώρος.

Το χρωστάμε στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ μας.

Ν.Β

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!