ΑΠΟΕΛ Vs Ολυμπιακός 4-1

Ένα δαιμονισμένο δεκάλεπτο του Σολάρι ήταν αρκετό για να καθαρίσουμε ακόμα έναν αγώνα και να πάρουμε το ζητούμενο. Το ΑΠΟΕΛ κέρδισε τον Ολυμπιακό δίκαια και διατήρησε τη διαφορά από τους διώκτες του και βλέπει με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη συνέχεια. Παρά το μεγάλο σε έκταση σκορ η απόδοση της ομάδας μας ήταν μέτρια και στηρίχτηκε σε ένα ξέσπασμα στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου ενώ στην επανάληψη ο αγώνας είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα. Με την ίδια διάταξη αλλά και εντεκάδα όπως στον τελευταίο αγώνα με τη Δόξα παρέταξε την ομάδα ο Γιοβάνοβιτς, προτιμώντας και αυτή τη φορά το 4-4-2. Οι Σολάρι και Αλμέιδα ήταν το επιθετικό δίδυμο, έχοντας στηρίγματα στα άκρα από τους Χαραλαμπίδη και Μαντούκα. Το ξεκίνημα της ομάδας μας δεν ήταν καλό αφού ο Ολυμπιακός με περισσότερο ενθουσιασμό και πίεση σε όλο σχεδόν το γήπεδο κατάφερε να μας κόψει στη μέση. Ήταν μάλιστα η ομάδα που στο δέκατο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ όταν του σουτ του Σόουζα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Χιώτη.

Από το σημείο αυτό και μετά το ΑΠΟΕΛ άρχισε να παίρνει στροφές ενώ η απάντηση του ήταν άμεση όταν ο Αλμέιδα στην επόμενη φάση είδε το πλασέ του να αποκρούεται την τελευταία στιγμή. Ένα εκρηκτικό 10λεπτο με πρωταγωνιστή τον Σολάρι ήταν αρκετό για να κριθεί ο αγώνας αφού από το 22′ μέχρι το 32′ σκοράραμε τρεις φορές!

Στο 22′ και μετά από εκτέλεση φαουλ του Μαντούκα ο Σολάρι σωστά τοποθετημένος στην μικρή περιοχή με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Το 1-0 απελευθέρωσε τους παίκτες μας που έκαναν ότι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έτσι στο 30′ ήρθε και το δεύτερο τέρμα. Ο Αλμέιδα συνδυάστηκε ωραία με τον Σολάρι και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και στη συνέχεια στα δίκτυα.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί μια νέα στημένη φάση στο 32′ έφερε και τρίτο γκολ όταν και πάλι ο Μαντούκα με εκτέλεση βρήκε τον Σολάρι του οποίου η γυριστή κεφαλιά κατέληξε στα δίκτυα. Το καταιγιστικό ΑΠΟΕΛ κατάφερε μέσα σε ένα δεκάλεπτο να κόψει τις όποιες ορέξεις του Ολυμπιακού ενώ ο κόσμος στις κερκίδες έστρεψε εν μέρει την προσοχή του και στο Μακάρειο.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ήταν παρόμοιο με αυτό του πρώτου όψο μόνο γιατί στο 46′ ο Ολυμπιακός μείωσε σε 3-1 αλλά γιατί η ομάδα μας δεν μπορούσε και πάλι να κρατήσει την μπάλα στο χώρο του κέντρου και να οργανωθεί σωστά. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα λεπτά για να μπορέσουμε να βγάλουμε μια πραγματική επιθετική προσπάθεια.

Παρά τα προβλήματα στον οργανωτικό τομέα ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να πιέσει ιδιαίτερα έτσι τα λεπτά πέρασαν χωρίς να κινδυνέψουμε ιδιαίτερα. Με την ομάδα κομμένη στα δυο ο Γιοβάνοβιτς επιχείρησε στο 65′ την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο με τον Τρισκοφσκι να περνά στη θέση του Αλμέιδα.

Ο Σκοπιανός ήταν ως συνήθως κινητικός και σύνδεσε τη είσοδο του στον αγώνα με κάποιες καλές επιθετικές προσπάθειες. Ο Σολάρι λίγο έλειψε να σημειώσει και τέταρτο τέρμα όταν στο 76′ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι ενώ στην επόμενη φάση διαμορφώθηκε το τελικό 4-1. Ο ακαταμάχητος στις εναέριες μονομαχίες Γκριτσάροφ με κεφαλιά χρίστηκε σκόρερ.

Κίτρινες: Κόντης, Αλμέιδα

ΑΠΟΕΛ Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα, Κόντης, Γκριτσάροφ, Μοράις, Πίντο, Χαραλαμπίδης (80′ Αλεξάνδρου), Μαντούκα, Σολάρι (85′ Σατσιάς), Αλμέιδα (65′ Τρισκόφσκι)

width=227width=227width=227

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!