Απόλλων Vs ΑΠΟΕΛ 1-2

Το ΑΠΟΕΛ έδειξε χαρακτήρα, πάθος και σε συνδυασμό με την καλή απόδοση του κατάφερε να δώσει ένα τέλος στο αρνητικό σερί που το έφεραν στη τέταρτη θέση. Η νίκη μέσα στο Τσίρειο μας ανεβάζει στην τρίτη θέση και με ακόμα περισσότερη προσοχή μπορούμε να διατηρηθούμε σε αυτή. Η νίκη είχε κόστος αφού Σατσιάς και Μαρσίνιο αποχώρησαν τραυματίες ενώ και ο Χαραλαμπίδης αποχώρησε με δεύτερη κίτρινη λίγο πριν το τέλος, όταν ο Σαγκόι με τα καραγκιοζιλίκια του κατάφερε να ξεγελάσει τον Βούλγαρο διαιτητή.

Το αρχικό σχήμα δεν είχε εκπλήξεις έστω και αν ο Πίντο έμεινε στον πάγκο αφού με διάταξη 4-5-1 είχαμε τον Ζεβλάκοφ στην κορυφή της επίθεσης με στηρίγματα τους Αλεξάνδρου και Μπίδη στα δύο άκρα. Πολύ νωρίς ο Γιοβάνοβιτς αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη αλλαγή αφού στο 12′ ο Σατσιάς αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Πίντο.

Διάβασε τις ειδήσεις πρώτα από το κινητό σου με

Η είσοδος του Πορτογάλου έδωσε ακόμα περισσότερη ποιότητα στο χώρο του κέντρου γεγονός που επέτρεψε στους παίκτες του Γιοβάνοβιτς να επιβάλουν πλήρως το ρυθμό τους. Το καλύτερο ήταν ότι στην πρώτη ουσιαστική μας επίθεση ανοίξαμε το σκορ. Στο 22′ και μετά από ωραίο συνδυασμό ο Αλεξάνδρου έβγαλε μόνο του τον Ζεβλάκοφ ο οποίος με άψογο πλασέ έκανε το 0-1.

Το γκολ έδωσε ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση στους παίκτες μας οι οποίοι έδειχναν πως ήθελαν περισσότερο τη νίκη. Παρόλα αυτά ο Απόλλωνας αντέδρασε και χωρίς να πιέσει κατάφερε λίγο πριν το ημίχρονο να φέρει τον αγώνα στα ίσα όταν ο Λαι εκμεταλλεύτηκε λάθος του Πίντο και με πλασέ έκανε το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν και πάλι το ΑΠΟΕΛ που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο ενώ ούτε η αναγκαστική αλλαγή του Μαρσίνιο επηρέασε. Απεναντίας αν έγινε κάτι ήταν ότι με την είσοδο του Παουλίστα γίναμε ακόμα πιο επικίνδυνοι αφού εξαφανισμένος εδώ και λίγο καιρό Βραζιλιάνος έκανε αισθητή την παρουσία του.

Με τις δυο ομάδες να θέλουν τη νίκη ήταν αναπόφευκτο να δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες και να δημιουργηθούν ρήγματα στις δυο εστίες. Ο Χιώτης όποτε χρειάστηκε ήταν παρών έτσι στο 69′ ο Χαραλαμπίδης με άψογο γυριστό πλασέ έκανε το 1-2.

Ο Απόλλωνας στα τελευταία λεπτά προσπάθησε να αντιδράσει ήταν όμως πολύ νευρικός ενώ και η αμυντική μας γραμμή λειτούργησε σωστά. Μοναδική παραφωνία ήταν ο διαιτητής ο οποίος με τα λανθασμένα σφυρίγματα του κατάφερε να εκνευρίσει του πάντες, ενώ στο μεγαλύτερο του λάθος χρέωσε τον Μπίδη με δεύτερη κίτρινη όταν ο Σαγκόι κατάφερε να μπλεχτεί στα πόδια του και να βρεθεί στο έδαφος.

Από την ομάδα μας οι Ζεβλάκοφ και Χαραλαμπίδης ήταν οι κορυφαίοι. Καλά διαστήματα στο πρώτο ημίχρονο είχε ο Μαρσίνιο, ο Νεκτάριος είχε συμμετοχή στα τέρματα ενώ βοήθησε και ο Παουλίστα.

Κίτρινες: Χαραλαμπίδης (2), Γκριτσάροφ, Αλεξάνδρου, Μοράις

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Ηλία, Χάτζι (76′ Μπρόερς), Γκριτσάροφ, Κόντης, Σατσιάς (12′ Πίντο), Μοράις, Χαραλαμπίδης, Αλεξάνδρου, Μαρσίνιο (54′ Παουλίστα), Ζεβλάκοφ

Δηλώσεις Γιοβάνοβιτς:
«Έγιναν πάρα πολλά λάθη και ίσως να ήμασταν καλύτεροι στην κυκλοφορία και ο Απόλλωνας πιο επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Η εικόνα του αγώνα με το γκολ που βάλαμε ήταν αυτή και όπως είδα εγώ τον αγώνα κερδίσαμε δίκαια. Όμως θέλω να κάνω και ένα σχόλιο για την απαγόρευση των δηλώσεων για τη διαιτησία. Φέρνουμε ένα ξένο τον ρίχνουμε μέσα και τελειώσαμε. Δεν θα κάνω ούτε αυτή τη φορά τη διαιτησία, αλλά δεν γίνεται να έρχονται κάποιοι να μας απαγορεύουν να λέμε την άποψη μας για τους αγώνες. Το σημερινό είναι σε μια σειρά αγώνων που γίνεται αυτό. Δεν μιλάω σε καμιά περίπτωση σε ότι αφορά για τη θέση της ομάδα μας. Είναι καιρός να δουν τα πράγματα διαφορετικά γιατί έτσι όπως πάει δεν πάει καλά».

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!