Από τη σκοπιά του οπαδού

Μπορεί οι διοικούντες και πολύ περισσότερο το προπονητικό τιμ  να νιώθει ότι  οι τελευταίες απώλειες σε πρωτάθλημα και κύπελλο είναι  φυσιολογικές και ίσως δικαιολογημένες, αλλά αρκετοί οπαδοί μας  βλέπουν τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά. Η ομάδα προερχόμενη από την διακοπή των Χριστουγέννων παρουσιάζεται μουδιασμένη και νωχελική. Οι παίχτες μας στον αγωνιστικό χώρο φαίνεται να μην έχουν την απαιτούμενη ψυχολογία που είχαν τον πρώτο γύρο και ας το αποδεχτούμε ότι πολλοί προπονητές έχουν βρει το αντίδοτο στο καλό passing game που είναι το trademark της ομάδας μας.

Η σύγκριση με την περσινή χρονιά αναπόφευκτα γίνεται από τους οπαδούς αλλά αυτό δεν αφορά μόνο τις απώλειες βαθμών του β’γύρου (πέρσι ήμασταν στο +2 με παιχνίδι στο χέρι στην Άχνα ενώ φέτος ήμασταν στο +7). Αφορά και την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας μας.  Η λανθασμένη μεταγραφική προσέγγιση την περσινή σεζόν (πήραμε τον Μαρσίνιο τελευταία μέρα) δεν φαίνεται να έχει προβληματίσει. Ήταν  αποδεχτό, ακόμα και από τους προπονητές,  ότι η ομάδα χρειάζεται περεταίρω ενίσχυση στην αμυντική και μεσοαμυντική γραμμή. Κάθε φορά που ο Νούνο ή ο Πίντο αρπάζουν κλωτσιές από τους αντιπάλους τρέμουμε μην είναι κάτι που θα τους στερήσει από την ομάδα.  Γιατί πρέπει να τους σπρώχνουμε στα όρια τους;  Οι πρόσφατοι τραυματισμοί ήρθαν να μας υπενθυμίσουν ότι το γεμάτο ρόστερ πολύ απλά αδειάζει σε χρόνο ρεκόρ.

Η διαχείριση του έμψυχου υλικού είναι άλλη μια παράμετρος που δημιουργεί ερωτηματικά και διαφορετικές απόψεις.  Φάνηκε και  στον χτεσινό αγώνα ότι όλοι θα χρειαστεί  να βοηθήσουν και γι’αυτό θα πρέπει να τους διατηρούμε σε ετοιμότητα.  Ηλία, Σατσιάς, Σωλομού, Χρύσης, Μπρούσερ ήταν στην ομάδα χτες, αν και οι πλείστοι από αυτούς  είδαν τους περισσότερους αγώνες φέτος από την κερκίδα.

Η διοίκηση, απέχει και αυτή από την αγωνιστική δράση αφού οι χόχοι συνεχίζουν να αλωνίζουν επικοινωνιακά και παρασκηνιακά.  Χωρίς να χάσουν λεπτό, εκδώσαν ανακοίνωση συμπαράστασης στον κρατικό εργολάβο ενώ  ξέχασαν να επικοινωνήσουν με εμάς τους οπαδούς εδώ και βδομάδες. Σε ένα χαμηλού επιπέδου πρωτάθλημα (35ο στον κόσμο), οι μη αγωνιστικοί παράγοντες παίζουν περισσότερο ρόλο στην διαμόρφωση του πρωταθλητή.  Αυτό το παραγνωρίσουν όσοι βρίσκονται στη διοίκηση και αλίμονο αν στον πιο κρίσιμο αγωνιστικά μήνα αποτύχουν στο να κρατήσουν σταθερές τις ισορροπίες ανάμεσα σε όλους τους πυλώνες της ομάδας.

Κακά τα ψέματα, η ψυχολογία του κόσμου  του ΑΠΟΕΛ κρέμεται από μια λεπτή κλωστή. Είμαστε οπαδοί που λειτουργούν με ακραία συναισθήματα και αυτό όσο πιο γρήγορα το αποδεχτούν  όσους δεν αρέσει, τόσο πιο γρήγορά θα καταφέρουν να μιλήσουν την γλώσσα του κόσμου.

Στον πιο κρίσιμο μήνα της φετινής χρονιάς, μέχρι τώρα παίρνουν όλοι απροβίβαστο.  Αυτοί που πληρώνονται και αυτοί που έχουν θέσεις στην ομάδα καλούνται να βρουν τις λύσεις πρώτου να είναι αργά.

Αν θεωρούν ότι οι οπαδοί είναι μηδενιστές και τα όσα συζητούν είναι παρατραβηγμένα πολύ απλά…. ας βρουν τον τρόπο να τους διαψεύσουν.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!