Δύο σε ένα, δεν γίνεται;

Από τη Δευτέρα διεξάγεται στο apoel.net δημοψήφισμα μέσω του οποίου επιχειρούμε να μάθουμε σε ποια θέση πιστεύει ο κόσμος ότι χρειαζόμαστε περαιτέρω ενίσχυση. Ξεκινήσαμε με την υπόθεση ότι η ενίσχυση είναι επιθυμητή ή και επιβεβλημένη οπότε κρίναμε ότι δεν έπρεπε να υπάρχει η επιλογή «δεν χρειαζόμαστε μεταγραφή», έστω και αν ορισμένοι πιστεύουν το αντίθετο. Η ανταπόκριση ήταν ως συνήθως έντονη γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο κόσμος έχει άποψη και μάλιστα έντονη. Από την πρώτη μέρα και λόγω του ότι είχαν μεσολαβήσει πολύ λίγες ώρες από τον τραυματισμό του Νεκτάριου η επιλογή ενίσχυσης στη θέση του αριστερού ήταν αυτή που συγκέντρωνε τις περισσότερες ψήφους. Η ίδια εικόνα διατηρείται μέχρι και σήμερα αφού οι ψήφοι ξεπέρασαν τις 2400 και το 44% προτιμά να υπάρξει ενίσχυση στη θέση του αριστερού μπακ. Οι τραυματισμοί των Μποαβεντούρα και Αλεξάνδρου όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό προβληματίζουν την μεγαλύτερη μερίδα των συμμετεχόντων έστω και αν δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το διάστημα αποχής του τελευταίου. Από την άλλη θεωρείται σίγουρο ότι ο Βραζιλιάνος θα χάσει όλους τους αγώνες του κρίσιμου για την ομάδα μας Ιανουαρίου.

Με ποσοστό 33% ακολουθούν αυτοί που θεωρούν σωστό να κινηθούμε προς την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που θα μπορέσει να δώσει λύσεις στη θέση του αμυντικού χαφ. Κοινή πεποίθηση όλων σε αυτή τν περίπτωση είναι ότι το δίδυμο Μοράις-Πίντο που έκανε θραύσεις στον πρώτο γύρο θα χρειαστεί σοβαρές βοήθειες στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Τραυματισμοί, κάρτες και κούραση είναι οι «αστάθμητοι» παράγοντες που θα παίξουν καταλυτικό ρόλο και πρέπει να μας βρουν έτοιμους έτσι ώστε να μην πάθουμε ότι και πέρσι. Θεωρητικά υπάρχουν επιλογές στη συγκεκριμένη θέση αλλά το ότι ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται οι Μιχαήλ και Μπρούερς οι οποίοι αγωνίστηκαν ελάχιστα φέτος και σε 4 μήνες λήγουν τα συμβόλαια τους δημιουργεί κάποιες αμφιβολίες. Παρόλα αυτά πρόκειται για ποδοσφαιριστές των οποίων η αξία είναι δεδομένη και που πρόσφεραν πολλά όσο καιρό αγωνίζονται στο ΑΠΟΕΛ.

Τέλος υπάρχει ένα ποσοστό του 12% το οποίο κρίνει ότι πρέπει να ενισχυθούμε στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Κόντης, Ζόρζε και Γκριτσάροφ είναι ουσιαστικά οι φυσικές επιλογές με τον Μπρουερς να μπορεί να δώσει λύσεις και σε αυτή τη θέση. Κάρτες και τραυματισμοί φαίνεται να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση όσων προτιμούν να αποκτήσουμε κεντρικό αμυντικό κάτι που δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερβολικό αν αναλογιστούμε ότι ο Ζόρζε έχει μια τάση να χάνει αγώνες από τραυματισμούς.

Το συμπέρασμα-εισήγηση μας είναι κάτι που ίσως να είναι στο πίσω μέρος του μυαλού του Ιβάν και των συνεργατών του. Μια βελτιωμένη έκδοση του Γιόστ Μπρούερς ο οποίος ήρθε στο ΑΠΟΕΛ σαν αμυντικό χαφ αλλά βοήθησε περισσότερο ως κεντρικός αμυντικός θα ήταν ιδανική λύση για το ΑΠΟΕΛ αυτή τη στιγμή. Ο προπονητής θέλει ποδοσφαιριστές που να μπορούν να αμυνθούν σωστά παράλληλα όμως να έχουν τη δυνατότητα να ενώσουν με τρόπο δημιουργικό ( όπως ο Πίντο) τις τρεις γραμμές. Αν ο παίκτης αυτός μπορεί παράλληλα να θεωρηθεί και υποψήφιος για τη θέση του κεντρικού αμυντικού θα έδινε ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία και επιλογές στον προπονητή.

Όλα αυτά φυσικά είναι εύκολα στα λόγια και για όλους εμάς που κρίνουμε ως προπονητές της κερκίδας. Το μαχαίρι και η πίττα είναι στους υπεύθυνους του μεταγραφικού σχεδιασμού οπότε ας αναμένουμε τις δικές τους αποφάσεις.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!