Εκ φύσεως αισιόδοξος

Σε μια χρονική περίοδο όπου απαιτείται να επανέλθει η πίστη και αισιοδοξία ανάμεσα στην οικογένεια του ΑΠΟΕΛ και ιδιαίτερα στον κόσμο, ο πρόεδρος της εταιρείας ΑΠΟΕΛ έστειλε μεταξύ άλλων μήνυμα αισιοδοξίας και σιγουριάς ότι θα τα καταφέρουμε και φέτος. Ο Πρόδρομος Πετρίδης ήταν φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ όπου είπε πολλά και ενδιαφέροντα… Για τη νίκη σε βάρος του Εθνικού:

«Εδώ και ενάμιση μήνα δεν βρισκόμασταν στα καλύτερα μας. Με την καινούργια τεχνική ηγεσία, η ομάδα δείχνει την αλλαγή που γίνεται. Ελπίζω ότι θα συνεχιστεί αυτό. Έχουμε ένα υπερπλήρες ρόστερ. Απέμειναν 13 παιχνίδια για να υλοποιήσουμε το στόχο για την κατάκτηση του νταμπλ. Ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο αποδώσαμε αρκετά καλό ποδόσφαιρο. Πετύχαμε τρία γκολ και είδαμε παίκτες να ανεβάζουν απόδοση».

Για τον Χαραλαμπίδη:

«Ταλαιπωρήθηκε με τον τραυματισμό για μεγάλο διάστημα. Είδαμε ένα Χαραλαμπίδη από τα παλιά και ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι».

Για τους Τζιμπούρ και Ρίισε:

«Έχουν δικαιώσει την παρουσία τους στην ομάδα. Στο ντεφορμάρισμα των άλλων, έδειξαν ότι είναι εκεί. Και οι άλλοι παίκτες, ανεβάζουν απόδοση την κατάλληλη στιγμή».

Για τον Απόλλωνα:

«Είναι ο βασικότερος μας αντίπαλος. Η Ομόνοια όμως τα τελευταία παιχνίδια έχει συνεχόμενες επιτυχίες. Έχουμε όμως ακόμα 16 παιχνίδια».

Για το ρόστερ:

«Έστω και με τους πολύ σημαντικούς παίκτες έξω, το ΑΠΟΕΛ, παρουσιάζεται πλήρες και χρησιμοποιεί όλο το ρόστερ».

Για τον κ. Φινκ:

«Εργάζεται από τις 8:00 μέχρι τις 20:00 με 21:00. Προετοιμάζει τους παίκτες, παρακολουθεί όλα όσα αφορούν την ομάδα και μελετά για τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς. Είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε κάποιον. Δεν είναι τυχαίος προπονητής».

Για το αν θεωρεί ότι το ΑΠΟΕΛ είναι το πρώτο ή το δεύτερο φαβορί για τον τίτλο:

«Είμαστε το πρώτο φαβορί. Μιλά όμως η βαθμολογία. Θα έπρεπε να μην έχουμε τόσες απώλειες. Υπήρχε η προβληματική μας παρουσία που μας έφερε πίσω. Θα μπορούσαμε να μεγαλώσουμε την ψαλίδα από τις υπόλοιπες ομάδες ακόμα και όταν βρισκόμασταν στο +5».

Για την Ανόρθωση και την Ομόνοια:

«Με τα προβλήματα που έχουν, είναι προς πίστη των ανθρώπων που εργάζονται εκεί, τα αποτελέσματα που φέρνουν και το που βρίσκονται».

Για τον Οθέλλο:

«Παίζει σαν μεγάλη ομάδα. Παίζει ποιοτικό και ορθόδοξο ποδόσφαιρο δυσκολεύοντας όλες τις ομάδες».

Για τον Παπαφώτη:

«Ήταν στα σκαριά να φύγει. Ψάχναμε ομάδα να τον δώσουμε δανεικό. Με την έλευση του νέου προπονητή, μας είπε ότι θέλει να δώσει ευκαιρίες σε νεαρούς. Το έκανε πράξη με την παρουσία του σε κάποια παιχνίδια. Δεν είναι μόνο ο Παπαφώτης. Υπάρχουν 3-4 παιδιά που προπονούνται με την πρώτη ομάδα. Η φετινή αναδιοργάνωση των ακαδημιών φέρνει αποτελέσματα».

Για τον Γιώργο Δώνη:

«Είμαστε υπόχρεοι ως επιτηρητές να λειτουργεί το ΑΠΟΕΛ σωστά. Είμαι ευθύς και ουδέποτε κρύβομαι πίσω από τα δάκτυλο μου. Μπορεί να έπρεπε να γίνει πιο νωρίς η αλλαγή, όμως δώσαμε χρόνο. Πήγαμε στην Ευρώπη με τον συγκεκριμένο προπονητή, παρουσιαστήκαμε αξιοπρεπώς και ήμασταν πρώτοι με +5. Βλέπαμε όμως κάποια πράγματα τα οποία αναφέραμε στον προπονητή μας. Αυτός μας διαβεβαίωνε ότι θα είχαμε αλλαγές. Μετά τη διακοπή, η αγωνιστική μας παρουσία δεν βελτιώθηκε, αλλά ούτε και στο θέμα των τραυματισμών. Έτσι, πήραμε την απόφαση για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία».

Για το ότι συνηθίζει να διώχνει προπονητές:

«Από τις αλλαγές που έκανα, 1-2 δεν βγήκαν».

Για το ποια ήταν αυτά τα λάθη:

«Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Το είπα και το ξαναλέω. Το έκανα τότε για άλλη σκοπιμότητα. Αν έμενε τα υπόλοιπα παιχνίδια, ίσως να κερδίζαμε το πρωτάθλημα. Δεν είναι ντροπή να παραδέχεσαι τα λάθη σου».

Για το ότι είχε και ο Γιώργος Δώνης επιτυχίες:

«Είχαμε μια άψογη συνεργασία, καλή επικοινωνία και δεν μπορώ να πω ότι δεν προσέφερε».

Για το τι θα γίνει αν δεν μπει το ΑΠΟΕΛ στους ομίλους:

«Δεν μπορείς να έχεις μεγάλες επιτυχίες χωρίς να ανταμείψεις αυτούς που σου φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα. Είπαμε ότι χρόνο με χρόνο να ρίξουμε τον προϋπολογισμό και να μην αποκλείουν τα έξοδα περισσότερο από 1 με 1.5 εκ. ευρώ. Δεν είναι εύκολο να ρίξεις τον προϋπολογισμό».

Αν θα μπορεί να βγάλει τη νέα χρονιά, χωρίς ομίλους:

«Αντέχουμε για να βγάλουμε και την επόμενη χρονιά».

Για τον προϋπολογισμό του ΑΠΟΕΛ:

«Είναι γύρω στα 10 εκ. ευρώ. Δεν κρυβόμαστε γιατί είμαστε εταιρεία. Το σίγουρο είναι ότι ο προϋπολογισμός θα πρέπει να πέσει προς τα κάτω».

Για το τηλεοπτικό συμβόλαιο

«Αποδείξαμε ότι κάνουμε πολύ καλή δουλειά. Πήραμε ένα αρκετά καλό συμβόλαιο, ισάξιο με τις δυνατότητες του ΑΠΟΕΛ».

Αν υπάρχουν κόντρες στο ΑΠΟΕΛ:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις αντιπάθειες και να μην υπάρχουν κόντρες. Κάνουμε διοικητική λειτουργία χαμηλών τόνων. Προσπαθούμε να έχουμε σε καλή συνεργασία. Η αντίπαλή άποψη είναι καλοδεχούμενη. Εκείνο που δεν δέχομαι είναι η λασπολογία».

Για τον Τρισκόφσκι:

«Υπήρξε επικοινωνία με εμένα και τον μάνατζερ του. Συμφωνήσαμε σε κάποια δεδομένα, όμως για να ερχόταν θα έπρεπε να αποχωρήσει ένας ξένος. Δεν τέθηκε θέμα να φύγει κάποιος και έτσι δεν προχώρησε».

Για τους τραυματισμούς:

«Είχαμε αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα όσον αφορά την εκγύμναση. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος δεν είχαμε περιθώρια ευελιξίας. Θέσαμε τα προβλήματα για τη θέση του συγκεκριμένου ανθρώπου, όμως ο κ. Δώνης ήταν απόλυτος. Από τη στιγμή που υλοποιούνταν οι στόχοι μας δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Θέταμε εβδομαδιαίως το θέμα στον κ. Δώνη, όμως δεν βλέπαμε αλλαγή. Για αυτό υπήρξε η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Γιατί δεν υλοποιήθηκαν οι διαβεβαιώσεις μας».

Για την Μαριάννα Κοβάσεβιτς

«Είναι ένα άλλο θέμα αυτό. Με την κάθοδο των ποδοσφαιριστών , θα έπρεπε να ακολουθούνταν συγκεκριμένοι μέθοδοι. Με τον κ. Γιοβάνοβιτς δεν έμπαιναν αμέσως οι ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις και αντιμετωπίζονταν διαφορετικά. Απέδωσε κατά το 70% αυτή μέθοδος. Είναι μια τεχνολογία που επιταχύνει την επιστροφή κάποιου ποδοσφαιριστή».

Για τον Σχίζα:

«Έχει το ρόλο του στην ιατρική ομάδα. Είναι η πρώτη επαφή με τον ποδοσφαιριστή που τραυματίζεται. Θα ήθελα εδώ να πω ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές και ενδυνάμωση της ιατρικής ομάδας σε συγκεκριμένα είδη τραυματισμών».

Αν έχουν εμπιστοσύνη στην ιατρική ομάδα:

«Βεβαίως και υπάρχει εμπιστοσύνη. Το ότι ποδοσφαιριστές παίρνουν και δεύτερη γνώμη δεν είναι κάτι σοβαρό. Όπως ένας ασθενής θέλει να πάρει και δεύτερη γνώμη, έτσι κάνει και ο ποδοσφαιριστής. Δεν είμαστε στη θέση να αρνούμαστε σε κάθε ποδοσφαιριστή να το κάνει. Και σε αυτό τον τομέα παίρνονται τα μέτρα».

Για τον Αλωνεύτη:

«Ελπίζω να επανέλθει τις επόμενες 2-3 βδομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Το πρόβλημα του έχει να κάνει με την εκγύμναση για την ενδυνάμωση των ποδοσφαιριστών. Δεν ετοιμάστηκαν ανάλογα και υποφέρουν με αυτούς τους τραυματισμούς. Ακούστηκαν διάφορα τα οποία δεν ευσταθούν».

Αν στηρίζει τον κ. Κουτσοκούμνη:

«Όταν θα έρθουν οι εκλογές θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Την ομοσπονδία με όλα τα καλά και τα κακά της, τη σεβόμαστε. Περιμένουμε τα αποτελέσματα και αν υπάρχει άτομο που εμπλέκεται θα ζητήσουμε άμεση παραίτηση και την αντικατάσταση του. Για το όλο θέμα της ΚΟΠ, υπάρχουν οι εκλογές και ανάλογα θα πράξουμε. Είμαστε ανοιχτοί σε όλα. Δεν έχουμε τοποθετηθούμε πουθενά».

Για το πόσες πιθανότητες δίνει στο ΑΠΟΕΛ για κατάκτηση του τίτλου:

«Το καλό ΑΠΟΕΛ θα κατακτήσει τον τίτλο. Εμείς και πέρσι σε αυτή την περίοδο είπαμε ότι στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Πιστεύουμε στην ομάδα μας, Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Πιστεύουμε και φέτος θα πανηγυρίσουμε τον τίτλο»

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!