Ευρωπαϊκοί Προκριματικοί Αγώνες 2011 Δ’

Τα νέα αυτής της εβδομάδας δεν είναι κα τόσο ευχάριστα αφού η Αυστρία γύρισε ξανά και η Austria Wien πήρε την πρωτοπορία ενώ δεν έχει αλλάξει κανένα άλλο πρωτάθλημα. Με αυτές τις αλλαγές είμαστε τώρα εκτός δεκάδας και μπαίνουμε στους αδύνατους. Φυσικά έχουμε ακόμη δρόμο καθώς αρκετά ακόμη πρωταθλήματα παίζονται στον πόντο. Ας δούμε πρώτα την κατάταξη όπως έχει διαμορφωθεί την τελευταία εβδομάδα. Ανακεφαλαιώνοντας, έχουμε τις επίδοξες πρωταθλήτριες των χωρών των οποίων η κατάταξη τους στην UEFA είναι από την 14η μέχρι την 28η θέση. 14η γιατί είναι η πιο δυνατή χώρα που λαμβάνει μέρος στον τρίτο προκριματικό και 28η γιατί μετά από αυτή οι ομάδες είναι πολύ αδύνατες και δεν μας επηρεάζουν. Το αναμενόμενο είναι ότι η 13η χώρα (Ελβετία) θα πάρει αυτόματη συμμετοχή στους ομίλους και για αυτό την εξαιρούμε. Θυμίζουμε ότι με το πορτοκαλί είναι οι χώρες των οποίων τα πρωταθλήματα έχουν τελειώσει ή οι πρωταθλήτριες ομάδες είναι σχεδόν σίγουρες.

Έχει από την αρχή που αναφέρουμε ότι περιμένουμε την Ελβετία να περάσει απ ευθείας στους ομίλους αλλά δεν έχουμε περιγράψει τις λεπτομέρειες. Τώρα που έγινε η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Champions League έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Βασικά θέλουμε να κερδίσει το Champions League μια ομάδα που θα προκριθεί απευθείας στους ομίλους του επόμενου Champions League του χρόνου. Τα ζευγάρια που έχουν απομείνει είναι:

Από τα πιο πάνω ζευγάρια, τόσο η Real Madrid όσο και η Barcelona έχουν ξεχωρίσει στο Ισπανικό πρωτάθλημα και εξασφαλίζουν τις δύο απευθείας θέσεις της Ισπανίας. Το ίδιο και η Shakhtar Donetsk στην Ουκρανία. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι στην Αγγλία η Manchester United θα πάρει μια από τις πρώτες δύο θέσεις και είναι δυνατόν να πλασαριστεί και η Chelsea σε μια από αυτές. Η Inter στην Ιταλία έχει πιο δύσκολο έργο αλλά σίγουρα οι Tottenham Hotspur και Schalke 04 δεν θα κερδίσουν από φέτος θέση στους ομίλους. Με τα πιο πάνω δεδομένα θέλουμε να περάσουν στους ημιτελικούς οι Real Madrid, Internazionale και Manchester United. Από το τελευταίο ζευγάρι δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα περάσει αφού είναι και οι δύο εξίσου καλές για εμάς.

Τα εφτά πρωταθλήματα που μας ενδιαφέρουν και στα οποία τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά έχουν την ακόλουθη κατάσταση την τρέχουσα εβδομάδα.

ΚροατίαΤο Κροατικό πρωτάθλημα έχει 16 ομάδες και παίζετε σε 30 αγωνιστικές χωρίς να υπάρχουν άλλες φάσεις.

ΣερβίαΤο Σέρβικο πρωτάθλημα έχει 16 ομάδες και παίζετε σε 30 αγωνιστικές χωρίς να υπάρχουν άλλες φάσεις.

ΑυστρίαΣτην Bundesliga της Αυστρίας υπάρχουν 10 ομάδες οι οποίες παίζουν 4 γύρους μεταξύ τους για 36 αγωνιστικές χωρίς άλλες φάσεις.

ΣλοβακίαΗ Σλοβακία έχει ένα πρωτάθλημα τριών γύρων. Οι πρώτοι δύο γύροι είναι ένα κανονικό πρωτάθλημα 12 ομάδων με 22 αγωνιστικές. Στον τρίτο γύρο υπάρχουν άλλες 11 αγωνιστικές στον όπου η κάθε ομάδα θα παίξει όλες τις άλλες ακόμη μία φορά. Η έδρα στην οποία θα παιχτεί το τρίτο παιχνίδι εξαρτάτε από την τελική κατάταξη των ομάδων στην περσινή περίοδο.

ΒουλγαρίαΣτο Βουλγάρικο πρωτάθλημα συμμετέχουν 16 ομάδες σε 30αγωνιστικές χωρίς άλλες φάσεις.

ΒέλγιοΣτο Βέλγιο έχουμε 16 ομάδες σε 30αγωιστικες και μετά ακολουθούν τα Championship Playoffs. Πρόκειται για ακόμη μια φάση με όμιλο των 6 ομάδων και 10 αγωνιστικών. Στην αρχή της φάσης αυτής οι βαθμοί που θα έχουν οι πρώτες 6 ομάδες από τους προηγούμενους γύρους θα μοιραστούν, και αν έχουν μισούς βαθμούς θα στρογγυλευτούν προς τα πάνω.

ΤσεχίαΗ Τσεχία διαθέτει και αυτή ένα πρωτάθλημα με 16 ομάδες όπου υπάρχουν 30 αγωνιστικές.

Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει αλλά ποτέ δεν ήταν εύκολα. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα ανανεώνουμε τις κατατάξεις μέχρι τέλους.

Υ.Γ Ευχαριστούμε θερμά το μέλος του forum μας lesxiarxis, για την πολύτιμη βοήθεια στη συλλογή των πληροφοριών.  

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!