Ιατρική, μια υποκειμενική επιστήμη

Η ιστορία του Βινίσιους αποτέλεσε την αφορμή για να δούμε κάποιες δράσεις και αντιδράσεις που χρίζουν αναφοράς αφού είναι διδακτικές και χρήσιμες. Επικοινωνιακά η διοίκηση προσπαθεί να δικαιολογήσει τη φοβερή διάσταση απόψεων ανάμεσα στις δυο απόψεις των ιατρών που εξέτασαν τον παίκτη, θυμίζοντας μας ότι η ιατρική είναι μια υποκειμενική επιστήμη! Αυτό συμβαίνει γιατί το επίσημο ιατρικό προσωπικό του ΑΠΟΕΛ εκτιμά βλέποντας ένα MRI ότι το διάστημα αποχής του Βινίσιους θα είναι περίπου μια εβδομάδα, ενώ ένας Γερμανός ιατρός που είδε το ίδιο MRI έκρινε ότι το αντίστοιχο διάστημα θα είναι 5 εβδομάδες.

Το ποια εκτίμηση θα επιβεβαιωθεί θα το δούμε στην πορεία αλλά το θέμα έχει και ευρύτερη ερμηνεία. Η πρακτική των τελευταίων χρόνων να πηγαίνουν για δεύτερη και τρίτη εξέταση – διάγνωση σε ιατρούς και φυσιοθεραπευτές πέραν των επίσημων ιατρών της ομάδας εδραιώνει την άποψη ότι πιθανών να υπάρχει ένα σημαντικό κενό.

Η επίσημη παραδοχή ότι πρέπει να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις εντείνει τις υποψίες των άσχετων με το θέμα ότι υπάρχει πρόβλημα, το οποίο δεν οφείλεται μόνο στο ότι ο Δώνης και το επιτελείο του άφησαν πίσω τους συντρίμμια.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!