Με καρδία και ήθος πρωταθλητή

Μπορεί οι καλαθοσφαιριστές της Αελ με πρωταγωνιστή τον Κουνούνη να επιστράτεψαν κάθε ανήθικο τρόπο για να προκαλέσουν με σκοπό κάποιου είδους όφελος, αλλά στο τέλος ο πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ επικράτησε. Ο αγώνας λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα στο τέταρτο δεκάλεπτο όταν καλαθοσφαιριστές της λεμεσιανής ομάδας προκαλούσαν τους οπαδούς φτύνοντας και κάνοντας χειρονομίες με την ελπίδα να διακοπεί ο αγώνας ή να τιμωρηθούμε στον επόμενο αγώνα. Οι διαιτητές αντιλήφθηκαν τα κόλπα τους και επειδή ο αγώνας διεξαγόταν ανάμεσα σε δυο ανδρικές ομάδες παρέμειναν στον αγωνιστικό χώρο, αναγκάζοντας τους Λεμεσιανούς να επιστρέψουν.

Το τελικό 80-68 ήρθε δίκαια αφού η ομάδα μας ήταν πιο εύστοχη και αποφασιστική σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ η άμυνα ήταν αυτή που στο τέλος έκανε τη διαφορά. Οι βάσεις για τη νίκη τέθηκαν από το πρώτο δεκάλεπτο αφού οι παίκτες του Χρυστόπουλου μπήκαν πολύ δυνατά και κατάφεραν να πάρουν διαφορά ασφαλείας.

Η διαφορά αυτή διατηρήθηκε μέχρι και τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου όταν οι Λεμεσιανοί έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια για να αποσοβήσουν το μοιραίο. Οι παίκτες μας έχοντας και τη συμπαράσταση του κόσμου είχαν καθαρό μυαλό και πήραν τη δίκαιη νίκη.

Η σειρά των αγώνων μεταφέρεται στη Λεμεσό ενώ όλοι περιμένουν και την απόφαση της δικαστικής επιτροπής αναφορικά με τη διακοπή του αγώνα και τα αντικείμενα που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο. Η πρόκληση των ανήθικων ήταν εμφανέστατη αλλά έπρεπε και εμείς να δείξουμε μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση. Ότι και αν αποφασίσει η δικαστική αυτό το πρωτάθλημα το αξίζουμε και πρέπει να το κατακτήσουμε.

ΑΠΟΕΛ (Χριστόπουλος):
Βαν Ντόρπε 10(1), Σιμς 11(1),Ντόζετ 12(2), Χιθ 10, Μογκόγκο, Αναστασιάδης, Σάλλιβαν, Ραντόγιεβιτς 6, Χιούζ 9, Άτκινς 22

Δεκάλεπτα: 21-12, 45-34, 60-54, 80-68.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!