Να μην ξεχνιόμαστε

Όπως και στον αγώνα με τη Chelsea έτσι και αυτός με την Πόρτο άφησε σε όλους μας μια γλυκόπικρη γεύση. Και αυτό γιατί πριν τους αγώνες επικρατούσε η εντύπωση ότι κινδυνεύαμε ακόμα και με συντριβή, στην πράξη το ΑΠΟΕΛ μπορούσε να έχει και βαθμολογικό κέρδος. Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που κάναμε τις διαφορές από τους καλύτερους της Ευρώπης ναι φαίνονται ελάχιστες, εξακολουθούμε να απέχουμε. Μπορεί κάποιοι να λένε ότι κάποια αμυντικά λάθη μπορούσαν να αποφευχθούν αλλά ξεχνούν ότι το γκολ που πετύχαμε ήταν και η μοναδική μας ευκαιρία σε ολόκληρο τον αγώνα. Με αυτά τα δεδομένα ίσως και να είναι κάτι περισσότερο από αισιόδοξο να λέμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε Πόρτο και Ατλέτικο στους δυο τελευταίους αγώνες του υπέροχου αυτού ταξιδίου.

Σωστά οι παίκτες και όχι μόνο θέλουν να κλείσουν οι υποχρεώσεις μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά ο βασικότερος και σημαντικότερος στόχος του ΑΠΟΕΛ είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Νοέμβριος θα είναι ένας καθοριστικότατος μήνας προς αυτή την προσπάθεια αφού η ομάδα μας θα κληθεί να δώσει μια σειρά εξαιρετικά δύσκολων αγώνων.

Ο βραχνάς των τραυματιών δε λέει να μας αφήσει και όπως όλα δείχνουν θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με μια σχετικά μεγάλη λίστα παικτών που δεν μπορούν να βοηθήσουν. Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται οι Σικορά, Ζόρζε, Πουρσαϊτίδης, Κόντης και από προχτές ο Κοσόφσκι που αποχώρησε τραυματίας από τον αγώνα στην Πορτογαλία. Ο αγώνας με την Άχνα είναι πλέον το ζητούμενο αφού η ομάδα καλείται να κερδίσει έναν αγώνα τον οποίο όλοι ή σχεδόν όλοι θεωρούν ότι θα κερδίσουμε.

«Έφυγε» ο Ιάκωβος Φιλίππου
Ένας ΑΠΟΕΛιστας που έγραψε τη δική του ιστορία στην ομάδα μας δε βρίσκεται πια μαζί μας. Ο Ιάκωβος Φιλίππου έκλεισε τα μάτια του για τελευταία φορά παρακολουθώντας το βράδυ της Τετάρτης το αγαπημένο του ΑΠΟΕΛ. Ο Ιάκωβος Φιλίππου διετέλεσε πρόεδρος της ομάδας από το 1975-1983 και η προσφορά του θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική. Την περίοδο που διετέλεσε πρόεδρος πανηγυρίσαμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος μια φορά τη χρονιά 1979-80 έχοντας καλύτερη αναλογία τερμάτων από την ομόνοια. Ο Ιάκωβος Φιλίππου παρέμεινε από τότε κοντά στην ομάδα αφού ήταν καθημερινός επισκέπτης του σωματείου, προέδρευε μέχρι πρόσφατα τις γενικές συνελεύσεις του σωματείου, ενώ ο γιος του Άλκης διετέλεσε για χρόνια μέλος σε διοικητικά συμβούλια του σωματείου αλλά και της εταιρείας.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!