Τα «βαριά χαρτιά» θα κρίνουν τον τελικό

Στην ποιοτική υπεροχή του ΑΠΟΕΛ, όσον αφορά στις καλύτερες μονάδες που διαθέτει, ενδεχομένως να βρίσκεται το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα προς το 21ο Κύπελλο της ομάδας της Λευκωσίας. Το παιχνίδι θα κριθεί από την απόδοση ποδοσφαιριστών όπως οι Ρίισε, Μοράις, Χαραλαμπίδης και Τζιμπούρ.

Εάν αυτοί οι παίκτες δώσουν το κάτι παραπάνω, ο ΑΠΟΕΛ θα είναι πολύ κοντά στο Κύπελλο, διαφορετικά θα εναποθέσει τις ελπίδες του στην γκαντεμιά που κυνηγάει την ΑΕΛ σε τελικούς Κυπέλλου (έχασε τους πέντε τελευταίους από το 2003). Θα πρέπει να τονιστεί πως από το 2012 έως σήμερα η ΑΕΛ έχει αποκτήσει χαρακτήρα διεκδικήτριας, καθώς το φετινό Κύπελλο είναι ο πέμπτος τίτλος που διεκδικεί στην τριετία (κέρδισε έναν, έχασε τρεις).

 

Λίγες αλλαγές

Το δίδυμο Μαντούκα – Σατσιά δεν μπορεί να επιφέρει αισθητές αλλαγές, όπως έδειξε και το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ούτε διακρίνεται πρόθεση να πάρουν ρίσκα και να αιφνιδιάσουν. Για την ενδεκάδα, προφανώς θα παίξουν οι ίδιοι του αγώνα με την ΑΕΚ, με τον Λάνιγκ ίσως, ενδεχομένως και τον Αλωνεύτη, εάν είναι σε θέση να βγάλει πάνω από μια ώρα αγώνα. Μάλλον από τον πάγκο θα έρθει κάποια στιγμή ο Σέρινταν. Μην ξεχνάμε πως ένας τελικός μπορεί να διαρκέσει 120 λεπτά. Πολλές λύσεις δεν υπάρχουν.

20150520a

Η ενδεκάδα που προβλέπεται για τον ΑΠΟΕΛ. Ίσως μπει και ο Αλωνεύτης αριστερά, αναλόγως του πόσο έτοιμος είναι.

 

Η δυναμική του Χριστάκη

Όπως έδειξε με τον Απόλλωνα ο Χριστάκης Χριστόφορου είναι ικανότατος στα παιχνίδι χωρίς αύριο. Πέραν του Κυπέλλου του 2013, μπήκε δύο φορές σε Ομίλους Europa League. Η ΑΕΛ προετοιμάζεται ψυχολογικά έναν μήνα γι αυτό το παιχνίδι, ενώ ο ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε να το σκέφτεται μόλις την περασμένη Κυριακή. Σε τέτοια παιχνίδια η ψυχολογική προετοιμασία μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική.

Φέτος η ΑΕΛ δεν έχασε από τον ΑΠΟΕΛ. Πήρε «Χ» στο ΓΣΠ και κέρδισε στο Τσίρειο. Όπως και ο Απόλλωνας του Χρ. Χριστοφόρου, έτσι και η ΑΕΛ του, αμύνεται μαζικά κλείνοντας χώρους και κτυπάει στην κόντρα. Εγκέφαλος της ομάδας είναι ο Μπεμπέ, ο πιο ποιοτικός της παίκτης. Οι Λεμεσιανοί παίζουν με 4-2-3-1. Διαθέτουν σκληρούς αμυντικούς και γρήγορους ακραίους. Στο γκολ εμπιστεύονται τον Ταγκμπατζούμι, που όμως ήταν τραυματίας το τελευταίο διάστημα.

Τα στατιστικά του πρωταθλήματος δεν είναι μέτρο σύγκρισης, καθώς τις δέκα τελευταίες αγωνιστικές η ΑΕΛ ήταν αδιάφορη. Στο Κύπελλο έβαλε 8 γκολ και δέχτηκε 6, σε έξι αγώνες.

Γενικά η στατιστική δεν παίζει μεγάλο ρόλο σε έναν τελικό.

 

Ισορροπία

Εν κατακλείδι θα λέγαμε πως πρόκειται για έναν τελικό πολύ λεπτών ισορροπιών, όπου ο ΑΠΟΕΛ υπερέχει σαφώς σε ποιότητα και έχει την προϊστορία υπέρ του (παίζει ρόλο σε τελικούς), με την ΑΕΛ να βρίσκεται σε καλύτερο σημείο όσον αφορά στη φρεσκάδα, την ψυχολογική προετοιμασία, ίσως και την τακτική.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!