Τα κίνητρα του Αστίθ

Ο Ινιάκι Αστίθ αποφάσισε μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας στην Πολωνία να αλλάξει χώρα και ομάδα. Όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξη του σε εφημερίδα της χώρας του η διαφωνία για τη χρονική διάρκεια της πιθανής ανανέωσης με τη Λέγκια οδήγησε στην οριστική ρήξη και την απόφαση του να πει το ναι στον ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε τα σχετικά:

Πώς κατέληξες να μετεγγραφείς στον ΑΠΟΕΛ;

Έληξε το συμβόλαιό μου με τη Λέγκια και η ομάδα αποφάσισε να μην το ανανεώσουμε. Διαπραγματεύτηκα με τη Λέγκια Γκντανσκ και, όταν όλα έδειχναν ότι θα υπέγραφα εκεί, με κάλεσε ο ΑΠΟΕΛ. Δεν το σκέφτηκα πολύ… Παίζει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και μου έχουν πει πολύ καλά λόγια για την ομάδα. Επίσης ήθελα να αλλάξω περιβάλλον, επειδή η Λέγκια πάντα παλεύει για όλους τους τίτλους και ήθελα να φύγω από την Πολωνία. Χαίρομαι που μου παρουσιάστηκε αυτή η ευκαιρία.

Θα ήθελες να συνεχίσεις στη Λέγκια;

Το Δεκέμβριο μου πρότειναν μονοετή ανανέωση, αλλά τότε σκέφτηκα ότι το μονοετές είναι μικρό συμβόλαιο. Περιμέναμε μέχρι το τέλος της σεζόν για να δούμε πώς θα πάει το πράγμα και μετά η ομάδα αποφάσισε να μην μου κάνει πρόταση ανανέωσης. Αυτό είναι όμως το ποδόσφαιρο

Τι αφήνεις στην Πολωνία;

Εκεί αισθάνθηκα σαν στο σπίτι μου. Πέρασα οχτώ χρόνια εκεί και έχω πολλούς φίλους στην πόλη και στην ομάδα. Δέχτηκα πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα στήριξης, προκειμένου να συνεχίσω να αποδεικνύω την αξία μου σε κάποια άλλη ομάδα της χώρας, αλλά ήθελα να δοκιμάσω την εμπειρία σε μία άλλη χώρα.

Τι γνωρίζεις για το κυπριακό πρωτάθλημα;

Γνωρίζω ότι πέρυσι τέσσερις ομάδες πάλεψαν για το πρωτάθλημα μέχρι τέλους: ο Απόλλωνας, ο ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια και η ΑΕΚ. Ο ΑΠΟΕΛ είναι το σημείο αναφοράς, γιατί τα τελευταία χρόνια κερδίζει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου έχει κάνει καλές χρονιές.

Κάνοντας μία αναδρομή είσαι ικανοποιημένος με την καριέρα σου;

Ναι, δεν μετανιώνω για τίποτα από όσα έχω κάνει. Είναι αλήθεια πως, όταν έφυγα με τη μορφή δανεισμού από την Οσασούνα, το έκανα με μεγάλη χαρά. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιαν Ούρμπαν για την ευκαιρία που μου έδωσε να πάω στη Λέγκια, γιατί χωρίς αυτόν δεν θα είχα κάνει αυτή την καριέρα. Στην Οσασούνα ήταν δύσκολο να παίξω, γι’ αυτό αποφάσισα να πάω στην Πολωνία.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!