Το DNA του πρωταθλητή

Ο ΑΠΟΕΛ έφτασε στο three peat όχι για ήταν η καλύτερη ομάδα αλλά διότι ήταν η ομάδα που έχανε πολύ πιο δύσκολα από τους άλλους. Είχε μόνο 4 ήττες, ενώ η ΑΕΚ έκανε 7, ο Απόλλωνας 9 και η Ομόνοια 10. Η άρνηση των παικτών του ΑΠΟΕΛ να χάσουν, το DNA του πρωταθλητή, έφεραν τις νίκες στις καθυστερήσεις με Απόλλωνα (1-0, με δέκα παίκτες) και Ομόνοια (3-2) αλλά και ισοπαλίες στο 89’ όπως με ΑΕΚ (4-4) και Ανόρθωση (3-3). Μην ξεχνάμε ότι οι γαλαζοκίτρινοι έχουν 8 πρωταθλήματα σε 13 χρόνια.

Επίσης, είχε την καλύτερη άμυνα επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά το μότο πως «η επίθεση δίνει θέαμα και η άμυνα τίτλους». Ο ΑΠΟΕΛ δέχτηκε 26 γκολ, σε σύγκριση με 31 της ΑΕΚ, 34 της Ομόνοιας και 41 του Απόλλωνα, επίδοση που μάλλον θα ήταν καλύτερη εάν δεν τραυματιζόταν ο Πάρντο.

 

MVP o Τζιμπούρ

Ο Τζιμπούρ έβαλε 14 γκολ. Τα πιο πολλά που βάζει παίκτης του ΑΠΟΕΛ μετά το 2006-07, όταν ο Σολάρι σημείωσε 20. Τα πιο πολλά από τα 14 ήταν βαθμοί, όπως με Ανόρθωση, με ΑΕΚ, με Ν. Σαλαμίνα, με Ομόνοια.

p32 ermis apoel djebbour

Όμως, δεν ήταν μόνο αυτά. Ήταν ο άνθρωπος που έδωσε την ασίστ στο γκολ του Μοράις με τον Απόλλωνα (ίσως το πιο σημαντικό της σεζόν) και σέντραρε στο αυτογκόλ της Ανόρθωση στο 89’ (3-3). Μάλλον ο Ραφίκ είναι ο MVP του πρωταθλήματος. Συνολικά έβαλε 17 γκολ (και ο Ντε Βινσέντι 9).

Καθοριστικός ήταν ο Ρίισε με 6 γκολ και 8 ασίστ σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Τι άλλο να ζητήσεις από τον αριστερό μπακ, που μπήκε Νοέμβριο στην ομάδα; Από 9 ασίστ έδωσαν Χαραλαμπίδης και Ντε Βινσέντι.

 

Τριτοτέταρτη επίθεση

Εκεί που υστέρησε ο ΑΠΟΕΛ φέτος ήταν οι θέσεις γύρω από τον σέντερ φορ, γι αυτό και είχε μόνο 52 γκολ (όσα η Ομόνοια), έναντι 56 της ΑΕΚ και 59 του Απόλλωνα. Εφραίμ, Ντε Βινσέντι, Χαραλαμπίδης και Αλωνεύτης έβαλαν συνολικά 11 γκολ, όσα θα έβαζε σε καλές εποχές μόνος του ο αρχηγός. Γι αυτό και ο προσανατολισμός της διοίκησης είναι η ποιοτική ενίσχυση στις τρεις θέσεις πίσω από τον κεντρικό επιθετικό.

20150526a

Η ενδεκάδα του τελευταίου αγώνα με τον Ερμή, όπου ο Αντωνιάδης για πρώτη φορά έπαιξε ως δεξί μπακ.

20150526b

Η τελική διάταξη με τον Πεχλιβάνη να παίρνει πρώτη φορά φέτος χρόνο συμμετοχής, μαζί με τον Παπαφώτη που έγραψε την έκτη συμμετοχή και τον Ιωάννου που έπαιξε για έβδομη φορά. Είναι συνηθισμένο να παίζουν πιτσιρικάδες ενώ όλα έχουν κριθεί και δεν αποτελεί κάποια ένδειξη για το μέλλον.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!