Τον αντί Τσόροβιτς φαίνεται να αναζητά στη Λατινική Αμερική η επιτροπή προγραμματισμού αν είναι βάσιμες οι πληροφορίες που μετέδωσε το Σίγμα ότι ο 29χρονός Αργεντινός, Αλεχάντρο Ντάριο Ντελόρτε είναι ένας από τους παίκτες που αξιολογείται σοβαρά από τον Μιχάλη Χατζηπιερή. Πρόκειται για ένα γίγαντα ύψους 1.99 που αγωνίζεται στην επίθεση και θεωρείται κλασσικός σέντερ φορ. Στη φετινή χρονιά αγωνίζεται στην Αρχεντίνα Τζούνιορς η οποία βρίσκεται στη δωδέκατη θέση της επίλεκτης κατηγορίας ενώ την πενταετία 2000-2005 αγωνιζόταν στην Ολίμπο την οποία βοήθησε να ανέβει στα μεγάλα σαλόνια του Αργεντινικού πρωταθλήματος. Το 2003-04 ήταν η πιο παραγωγική του χρονιά αφού σε 34 αγώνες σημείωσε 11 τέρματα, ενώ την περσινή χρονιά βρέθηκε στην Ουρουγουάη όπου αγωνιζόμενος στην Πεναρόλ είχε 15 συμμετοχές και 5 τέρματα. Στα μέσα της χρονιάς έκανε το πρώτο του μεγάλο βήμα ταξιδεύοντας τον Ατλαντικό για να δοκιμάσει τη τύχη του στην Ιταλική Μπρέσια αλλά χωρίς καμία συμμετοχή, η επιστροφή στα πάτρια εδάφη ήταν αναπόφευκτη.
Φέτος στην Αργεντίνος έχει 23 συμμετοχές και 4 τέρματα έχοντας κάνει πολύ καλή αρχή στο φετινό πρωτάθλημα κερδίζοντας σε πολλούς αγώνες τη θέση του βασικού. Ξεχώρισε στον αγώνα με την Μπόκα Τζούνιορς όπου σημείωσε και το πρώτο τέρμα στη νίκη της ομάδας του. Δώσαμε το χαρακτηρισμό αντί Τσόροβιτς αφού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εκτιμά πολύ τις ικανότητες του συγκεκριμένου παίκτη και παρόλο που δε συνεχίζει στην ομάδα μας θα ήθελε πολύ να έχει στο νέο ρόστερ έναν παίκτη που να μπορεί να δώσει στην ομάδα ύψος, καλή τεχνική, γκολ και τη δυνατότητα να τον νιώθει πραγματικά η αντίπαλη άμυνα.
Ανεξαρτήτως του αν θα προχωρήσει η συγκεκριμένη περίπτωση το σίγουρο είναι ότι η τεχνική ηγεσία ψάχνει για έναν επιθετικό με τα πιο πάνω χαρακτηριστικά και ας ελπίσουμε ότι θα τον βρει. Όπως έχουμε γράψει ξανά το ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην αναζήτηση τουλάχιστον δυο επιθετικών που θα μπορούν να δώσουν αξιόπιστες λύσεις στο σκοράρισμα. Αυτό είναι το ζητούμενο αφού και η τελευταία μας ήττα ήρθε να θυμίσει πόσο σημαντικό είναι να έχουμε παίκτες που να μπορούν να μετατρέψουν και την πιο μικρή ευκαιρία σε γκολ.
Video: Ο Ντελόρτε ισοφαρίζει…(Αρχεντίνος – Μπόκα Τζούνιορς)
Season
Club
Games
Goals
2000/01
Olimpo
16
7
2001/02
Olimpo
13
2
2002/03
Olimpo
23
1
2003/04
Olimpo
34
11
2004/05
Olimpo
36
8
2005/06
Gimnasia (LP)
18
4
Olimpo
17
3
2006/07
Penarol
15
5
Brescia
0
0
2007/08
Argentinos Juniors [loan]
23
4
Να τελειώνουμε με τη δεύτερη θέση Το όποιο άγχος προκαλεί η μη μαθηματική κατάκτηση της δεύτερης θέση πρέπει να τελειώσει το Σάββατο, στο νέο ραντεβού μας με την ΑΕΚ. Η κούραση είναι πλέον έντονη στους περισσότερους από τους βασικούς μας ποδοσφαιριστές κάτι που προβληματίζει έντονα τη τεχνική ηγεσία αφού οι υποχρεώσεις στο κύπελλο βρίσκονται προ των πυλών. Η ομάδα θέλει να κατακτήσει το κύπελλο για πολλούς λόγους και η προετοιμασία λογικά θα πρέπει να διαμορφωθεί έχοντας σαν στόχο την κατάκτηση του κυπέλλου.