Αναμένεται πίεση

Μας ακούεται παράξενο αλλά πρέπει να το πιστέψουμε έστω και αν στην πραγματικότητα θα αναμένουμε να το δούμε. Το scouting report της τεχνικής ηγεσίας αναφέρει ότι η Ααλεσούντ είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα στους εντός έδρας αγώνες της. Μπορεί λοιπόν να είδαμε στο ΓΣΠ μια ομάδα που δεν κατάφερε καν να φτάσει με αξιώσεις μέσα στα καρέ του Χιώτη, αλλά στο Color Line τα πράγματα μάλλον θα είναι διαφορετικά. Οι Νορβηγοί τόσο πέρσι στην Ευρώπη όσο και φέτος στο πρωτάθλημα τους όταν παίζουν με καλύτερες ομάδες ακολουθούν μια άκρως αμυντικογενή τακτική στα εκτός ενώ στην έδρα τους είναι πιο επιθετικοί. Ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει και έχει μεταφέρει τα δεδομένα στους παίκτες του μέσα από τη θεωρία που έγινε τις τελευταίες μέρες, τονίζοντας τους τα όσα πρέπει να προσέξουν για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως. Το ζητούμενο είναι να αμυνθούμε σωστά κάτι που σημαίνει μικρές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, σωστή αλληλοκάλυψη και μεταβιβάσεις έτσι ώστε να έχουμε και μέσα στην έδρα τον έλεγχο του αγώνα.

Η άμυνα μας για την οποία γίνεται πολύς λόγος έστω και αν ο προπονητής διαφωνεί θα πιεστεί και είναι σημαντικό να αντιδράσει σωστά. Η τετράδα μπροστά από τον Χιώτη και κυρίως το δίδυμο Ζουέλα-Μπόρδα θα πρέπει να έχει καθαρό μυαλό έτσι ώστε να περιοριστούν στον ελάχιστο βαθμό τα όποια λάθη, ελπίζοντας ότι και τα λίγα που θα γίνουν δεν θα στοιχήσουν.

Μπορεί ο Γιοβάνοβιτς να έχει εντοπίσει τα αίτια της ανησυχίας του κόσμου στο ότι συνηθίσαμε τα τελευταία χρόνια αυτούς που έφυγαν αλλά υπάρχει θέμα. Α μη τι άλλο ομοιογένειας και είναι για αυτό που ο ίδιος ο προπονητής κάνει λόγο αραιά και που για πίστωση χρόνου, έστω και αν αυτός δεν υπάρχει. Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα οι συχνές επιστροφές του Μοράις μέχρι και το ύψος του πέναλτι είναι φετινό φαινόμενο και σχετίζεται με τις βοήθειες που δείχνουν να χρειάζεται σε πρώτη φάση τουλάχιστον η αμυντική μας γραμμή.

Το σίγουρο είναι ότι το βράδυ της Πέμπτης έστω και απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει τη δική μας ποιότητα αλλά με την ιδιαιτερότητα του πλαστικού χορτοτάπητα η αμυντική μας γραμμή θα πρέπει να ανταποκριθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό για να επιστρέψουμε με την πρόκριση.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X