Αποχωρεί ο Ερωτοκρίτου

Ο πρόεδρος της εταιρείας βρίσκεται κάτω από τεράστια πίεση και το έδειξε σήμερα αφού σε δηλώσεις του στο Super Sport παρουσιάστηκε πιο αποφασισμένος από ποτέ να αποχωρήσει. Η αποκάλυψη του ότι προ 15νθημέρου ζήτησε την μεσολάβηση του προέδρου του σωματείου για να τον βοηθήσουν πρώην παράγοντες στην επιλογή προπονητή και στη συνέχεια να τους παραδώσει την προεδρία είναι κάτι που ξενίζει. Πιο ανησυχητικό όμως είναι το γεγονός ότι όλοι του γύρισαν την πλάτη. Η διοίκηση με τη σημερινή της μορφή και σύνθεση απλά αδυνατεί να επιτελέσει το έργο της και οι μεγαλομετόχοι καλούνται να σταματήσουν τον κλεφτοπόλεμο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Ερωτοκρίτου:

«Πριν 15 μέρες προτού αποφασίσουμε για προπονητή ζήτησα από τον πρόεδρο του σωματείου να επικοινωνήσει με πρώην παράγοντες που ενδιαφερόντουσαν να έρθουν μέσα για να αποφασίζαμε από κοινού την πρόσληψη του προπονητή και σε λίγο καιρό να βρεθεί ένας αντικαταστάτης μου για να γινόταν η αλλαγή στην προεδρία χωρίς αντεγκλήσεις, χωρίς συνελεύσεις και ήρεμα. Αυτή η πρόταση μου έπεσε στο κενό για διάφορους λόγους. Οι ίδιοι τους ξέρουν και οι ίδιοι μπορούν να σας πουν. Η πρόθεση μου ήταν να αποχωρήσω το καλοκαίρι. Συνέβη ότι συνέβη. Δυστυχώς δεν ενήργησα ως επαγγελματίας, αλλά με το συναίσθημα και ως ΑΠΟΕΛίστας και έτσι έμεινα πρόεδρος. Δυστυχώς από εκείνη την μέρα, όταν και προσλάβαμε τον προπονητή, άρχισαν τα προβλήματα. Προσπάθησα να στηρίξω μέχρι το τέλος τον κ. Σέρτζιο. Δημιουργήθηκε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δεν βοηθά κανένα. Υπήρχε διχόνοια μεταξύ συμβουλίου και οπαδών, κυρίως με τον  ΠΑΝΣΥΦΙ. Έχουν ξεπεράσει τα όρια με τις γνωστές ανακοινώσεις και τη συμπεριφορά τους».

Γιατί αντιδρούν έτσι σε ένα πρόεδρο όπου μετρά μεγάλες διακρίσεις…

«Αυτά είναι ιστορία. Είναι θέμα δικό τους αν τα ξεχνούν. Αντιδρούν έτσι για δικούς τους σκοπούς».

Αν υπάρχει κάτι άλλο πίσω από αυτές τις ενέργειες…

«Ζητούν την απομάκρυνση μου. Το σέβομαι, αλλά αυτές τις απόψεις τις ασπάζονται και άλλοι στους οποίους απευθύνθηκα για στήριξη. Για τον ΠΑΝΣΥΦΙ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε ομάδα τους χρειάζεται, όχι όμως σε αυτό το σημείο. Επειδή είναι ντυμένοι στα μαύρα δεν γίνεται να απειλούν, να έρχονται στον Αρχάγγελο και να προπηλακίζουν τον Τάκη Αντωνίου, να βρίζουν, να απειλούν. Είναι άνθρωποι που ωφελούνται από το ΑΠΟΕΛ και στοίχησαν 1,5 κ ευρώ στην εταιρεία. Τους στηρίξαμε, τους βοηθήσαμε αλλά δυστυχώς είχαν αυτή τη θρασύτητα, ότι μπορούν να ανεβάζουν και να κατεβάζουν διοικήσεις. Έχουν και ανθρώπους που συμφωνούν σε αυτά που κάνουν και έτσι φτάσαμε σε αυτό το σημείο».

Ποιες είναι οι σκέψεις του…

«Είναι καθαρό στο μυαλό μου. Αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση θα επέλθει το χάος. Θα βρεθούμε σε καταστάσεις που βρέθηκαν άλλα σωματεία. Προτίθεμαι να ζητήσω από τους υπόλοιπους συνεργάτες μου να ορίσουμε μια έκτακτη εκλογική γενική συνέλευση. Να έρθουν αυτοί που ενδιαφέρονται για να αναλάβουν τις τύχες του ΑΠΟΕΛ».

Αν δεν προκύψει ενδιαφέρον…

«Ε, τότε θα είμαστε άξιοι της τύχης μας. Το βλέπω και στα ταξίδια στο εξωτερικό. Παλιά είχαμε πρόβλημα με τις θέσεις. Τώρα θα πάμε μόνοι μας».

Για το χάος όπου έκανε αναφορά… 

«Αν συνεχιστούν αυτές οι παρεμβολές από τον ΠΑΝΣΥΦΙ τότε δεν βλέπω μέλλον στο ΑΠΟΕΛ. Κάποιοι θα μου πουν ότι θα φύγω στα δύσκολα. Ναι, πλέον δεν αντέχω αυτά που ακούω αυτά που γίνονται από ανθρώπους που νομίζουν ότι αυτοί είναι το ΑΠΟΕΛ. ΑΠΟΕΛ  είναι 20.000 που έρχονται στο γήπεδο».

Αν έγινε συνάντηση με τους οργανωμένους…

«Ήρθαν στο γραφείο μου πριν ενάμιση μήνα. Στοχοποίησαν τον Τάκη Αντωνίου. Ποιοι είναι αυτοί να αποφασίζουν;. Μπορώ εγώ να τους διώξω επειδή έτσι θέλει ο Α και ο Β;»

Αν θα φέρει και άλλες εξελίξεις η αποχώρηση του…

«Όποιος και αν εκλεγεί θα παίρνει τις αποφάσεις του.  Δεν θα είναι πλέον στη δικαιοδοσία μου».

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να τον οδηγήσει να αλλάξει την απόφαση του…

«Όχι. Έχω πάρει τις αποφάσεις μου. Δυστυχώς όλα αυτά έγιναν και από πρώην  συνεργάτες μου. Είναι κρίμα να φτάνεις σε αυτό το σημείο. Ελπίζω να καταλάβουν μέχρι που και πως θα συμπεριφέρονται σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία 50 χρόνια. Όταν λείψει ο σεβασμός έρχεται η καταστροφή. Δυστυχώς είναι άνθρωποι που ωφελούνται από το ΑΠΟΕΛ και έρχονται τώρα να τα σβήσουν όλα. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να πάμε ήρεμα τα επόμενα χρόνια. Πιστεύω στην ομάδα και στο νέο προπονητή».

Για τα όσα του φορτώνουν για την αποχώρηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς…

«Μου φορτώνουν την απομάκρυνση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Το λένε αυτό, όσοι τον περασμένο Ιανουάριο απαιτούσαν να τον διώξω. Αυτοί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που μου φορτώνουν το ότι που δεν έμεινε στο ΑΠΟΕΛ. Ο κ. Γιοβάνοβιτς είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος που πήρε τις αποφάσεις του. Αυτοί που με κατηγορούν, είναι αυτοί που έκαναν διαδηλώσεις και μου κατέστρεφαν το αυτοκίνητο. Δυστυχώς τα λέω και πρέπει να τα ακούσουν ορισμένοι την αλήθεια».

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X