Μεσοαμυντικοί προβληματισμοί

Ο ΑΠΟΕΛ καταφέρνει μέχρι στιγμής να ξεπερνά χωρίς βαθμολογικές απώλειες την προβληματική μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας, η οποία ήταν εμφανής και στον αγώνα με τον Απόλλωνα. Ο Γιοβάνοβιτς δεν θέλει να μιλά για το συγκεκριμένο  θέμα αλλά είναι κάτι που τον προβληματίζει αφού δεν βλέπει την απαιτούμενη βελτίωση. Ο αγώνας με την ομόνοια θα είναι ένα ακόμα δύσκολο τεστ για την ομάδα μας που καλείται να λειτουργήσει καλύτερα προκειμένου να διαφυλάξει το μηδέν παθητικό. Παρά το ότι κάποιοι εστιάζουν την προσοχή τους στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο το πρόβλημα σύμφωνα με τον Γιοβάνοβιτς, ξεκινά λίγο πιο μπροστά. Πιο συγκεκριμένα παρατηρείται αδυναμία από πλευράς των αμυντικών χαφ στο να έχουν σωστή αλληλοκάλυψη αλλά και να ανακόπτουν τις κάθετες μπαλιές που δημιουργούν ρήγματα στην αμυντική γραμμή.

Με τους Πίντο και Μοράις να μην βρίσκονται από την αρχή της χρονιάς στην καλύτερη τους κατάσταση είναι λογικό να υπάρχει μια δυσλειτουργία στην «καρδία» της μηχανής του ΑΠΟΕΛ. Η συνύπαρξη ενός εκ των δυο Πορτογάλων με τον Τζιόλη, είναι το εναλλακτικό πλάνο που εφαρμόζεται αλλά και πάλι δημιουργείται θέμα ομοιογένειας το οποίο θα βελτιωθεί μέσα από τους αγώνες.

Μια άλλη παράμετρος είναι ότι στο 4-4-2 με το οποίο αγωνίζεται η ομάδα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δημιουργεί αριθμητικό πλεονέκτημα στον αντίπαλο όταν αυτός αγωνίζεται με παίκτη παραπάνω στο κέντρο. Κάτι τέτοιο έγινε με τον Απόλλωνα γεγονός που δημιούργησε προβλήματα στους Μοράις και Τζιόλη.

4-5-1 η λύση με Ομόνοια;

Με αυτά τα δεδομένα αλλά και με βάση τον τρόπο παιχνιδιού της ομόνοιας είναι πιθανό να δούμε τον Γιοβάνοβιτς να προτιμά μια διάταξη με ενισχυμένο κέντρο (4-2-3-1). Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει (θεωρητικά τουλάχιστον) στους δυο μεσοαμυντικούς να λειτουργήσουν καλύτερα ενώ θα διασφαλίσει και ικανοποιητική κατοχή της μπάλας, που επίσης λείπει από το φετινό ΑΠΟΕΛ.

Σε ένα τέτοιο σενάριο σημαίνει ότι ο Μπεναχούρ θα πάρει θέση βασικού ως οργανωτικός μέσος και θα ανοίξει το δρόμο για συμπερίληψη του Σολάρι στο αρχικό σχήμα. Οι αλυσιδωτές αλλαγές θα φέρουν τον Ατόρνο στο δεξί άκρο αφού έδειξε ότι δεν μπορεί να είναι επικίνδυνος και αποτελεσματικός όταν αγωνίζεται μόνος του στην κορυφή.

Αντιλαμβάνεστε ότι δύσκολα μπορεί να μπει κάποιος στο μυαλό του Γιοβάνοβιτς και ούτε επιχειρούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Η Κυριακή πλησιάζει οπότε θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και για αυτό. Εξάλλου αν υπεραπλουστεύσουμε τα πράγματα το μόνο που ενδιαφέρει είναι η νίκη και όχι πως θα έρθει!

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!