Σωματείο Vs Εταιρεία

Συζητείται έντονα στους διοικητικούς και όχι μόνο κύκλους της ομάδας η νέα δημόσια παρέμβαση του προέδρου του σωματείου για τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας ΑΠΟΕΛ. Αρχικά μέσω facebook και στη συνέχεια μέσω δηλώσεων του στη Goalnews ο Χριστόφορος Ποταμίτης δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία του όσον αφορά το οικονομικό και την πολιτική που ακολουθεί η διοίκηση Ερωτοκρίτου. Όπως και πέρσι τέτοια εποχή έτσι και φέτος οι σχέσεις των δυο προέδρων φαίνεται να οδηγούνται στα άκρα με την ιδιαιτερότητα ότι αυτή τη φορά ότι ο Ποταμίτης λειτουργεί και ως ένας εκ των μεγαλομετόχων.

Τα οικονομικά του ΑΠΟΕΛ δεν μπορούν να είναι ποτέ ένα άκαιρο θέμα που μπορεί να συζητείται όταν και με τρόπο που επιθυμεί η εκάστοτε διοίκηση της εταιρείας. Το γεγονός ότι η φετινή χρονιά θεωρείται κρίσιμη είναι γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Ο φετινός προϋπολογισμός του ΑΠΟΕΛ είναι ελλειμματικός και αυτό δεν πρέπει να ξενίζει κανέναν και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του σωματείου και εκ των μεγαλομετόχων της εταιρείας. Υπολογίζεται ότι η φετινή τρύπα ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια ευρώ και αυτό συνυπολογίζοντας ότι η LTV θα μπορέσει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Είναι για αυτό που υπάρχει η γνωστή εξάρτηση για είσοδο στους ομίλους.

Αυτό που κανείς δεν γνωρίζει είναι πως θα μπορέσει η διοίκηση Ερωτοκρίτου να ανταποκριθεί αν μη κακό δεν προκριθούμε στους ομίλους Europa. Σημειώνουμε όμως τις συχνές διαβεβαιώσεις του προέδρου ότι η κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμη έστω και αν δεν εξηγεί πως.

Η νέα κόντρα

Ο νέος κύκλος αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Ερωτοκρίτου και Ποταμίτη είναι γεγονός. Τα βαθύτερα αίτια σχετίζονται με την οικονομική διαχείριση και τον συγκεντρωτικό τρόπο με τον οποίο διοικεί τον ποδοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ ο Ερωτοκρίτου. Η παρουσία του προέδρου και αντιπροέδρου του σωματείου στις συνεδρίες της εταιρείας δεν έχουν καταφέρει να φέρουν πιο κοντά τις δυο πλευρές, γεγονός που οδήγησε στις δημόσιες παρεμβάσεις του Ποταμίτη.

Γίνεται αντιληπτό με τα πιο πάνω γιατί ο ΑΠΟΕΛ στις 22 και 29 Αυγούστου παίζει πολύ περισσότερα από δυο αγώνες και θα ήταν σοφότερο να επικεντρωθούμε σε αυτούς παρά στην προβληματική οικονομική διαχείριση που δεν είναι κάτι πρόσφατο.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!