Χόχος

Καλημέρα αδέλφια,

Τελευταίως άκουσα ότι η λέξη γκούκολ (google) στα αγγλικά έγινε πλέον ρήμα και μπήκε και στα λεξικά. Ξέρει κανένας που μπορώ να κάνω αίτηση για να βάλουμε και το «χόχος»;;; Τα ετοίμασα όλα!!!

 

Χόχος

Ερμηνεία: Ο κλαμούρης, χωρίς υπόθεση, αυτός ο οποίος δεν φταίει ποτέ για ό,τι πάθει, με έντονο αίσθημα κατωτερότητας και χαμηλό άι κιου. Ο εκμοντερνισμός της λέξεως αναφέρεται και σε ανθρώπους που κάνουν ανοησίες. Όρος που στο παρελθόν χρησιμοποιούταν μόνο για οπαδούς της Ομόνοιας αλλά που πρόσφατα έκανε την εμφάνιση του και σε οπαδούς άλλων ομάδων.

Προέλευση: Καθαρά από τους οπαδούς της Ομόνοιας που στην προηγούμενη χιλιετία εκφώνιζαν το σύνθημα «Ο-ο-μό-νοι-α» προσθέτοντας το συνοδευτικό χι (Χ) όποτε το όμικρον (Ο) ήταν συλλαβή από μόνο του, μετατρέποντας το σύνθημα σε «Χο-χο-μό-νοι-α». Πάντοτε, πριν την εκφώνιση του συνθήματος αυτού, οι οπαδοί παρότρυναν τους ομόσταβλους τους να φωνάξουν όλοι μαζί χρησιμοποιώντας το “χ-ούλλοι μαζί”. Οι αιώνιοι αντίπαλοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ κορόιδευαν αυτούς αποκαλώντας τους ως Χομονοιάτες και με την πάροδο των χρόνων μετατράπηκε σε συντομογραφία έως χόχοι. Εν ολίγης, η προφορά των χόχων έδωσε σε αυτούς το όνομα τους.

Συνδυασμοί χρήσης: Χόχος από μόνο του αναφέρεται ξεκάθαρα σε οπαδούς της Ομόνοιας. Ο μπλε χόχος είναι όρος που χρησιμοποιείται για Ανορθωσιάτες, όπως και ο κίτρινος χόχος είναι ο οπαδός της Αέλ. Φυγόχοχος είναι ο οπαδός του Απόλλωνα από τη μίξη των λέξεων φυγάς και χόχος. Κατ’ επέκταση ο μαντόχοχος είναι ο μάντης (βλέπε Λαρνακής) με συνώνυμο το κιτϊόχοχος. Χόχος στην καθομιλουμένη, όπως προαναφέραμε, μπορεί να χαρακτηριστεί και αυτός που λέει ανοησίες και λόγω αυτού ακούμε συχνά τις εκφράσεις «Μα είσαι χόχος ρε;», «Ρε χόχο» και «Όι γιε μου εν τέλεια χόχος τούτος»

ΓεωγραφίαΤοποθεσία: Χόχοι υπάρχουν παντού σε όλα τα μήκη και πλάτη της Κύπρου αλλά με την είσοδο της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση επεκτάθηκαν σε όλο τον πλανήτη.

ΔιοίκησηΟικονομικά: Οι χόχοι έχουν ελάχιστες διοικητικές ικανότητες και κάκιστα οικονομικά αφού σε περιπτώσεις ευφορίας κατάφερναν ανέκαθεν να τα κάνουν μαντάρα. Αρέσκονται στην πώληση ειδών περιπτέρου ή/και κάβας. Η εξειδίκευση σε ανέγερση μνημείων με τούβλα είναι σε προκαταρτικά στάδια.

Μεταφορές: Οι χόχοι μεταφέρονται συνήθως με αυτοκίνητα δύο καμπίνων, χρώματος ξεθωριασμένου κόκκινου, πάντοτε με φθορές στο σασί, με κάλυμμα δερμάτινο ανοικτό καφέ του τιμονιού με μικρές διακεκομμένες τρυπίτσες, με κομπολόγια και πετράδια για το κακό μάτι στο καθρεφτάκι και μοβ λετ φωτάκια στο κάτω μέρος της μηχανής που απλώνονται σαν πέπλο στο οδόστρωμα. Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, γνωστό και ως κάσια, φυλάγονται διάφορα εργαλεία ή/και άλλα αντικείμενα και μπορεί να κλείσει με ειδικό αδιάβροχο καφέ κάλυμμα. Υπάρχουν ακόμα και οι περιπτώσεις που μπορεί να κλείσει με κάστομ μέιτ φάιπερ γκλας για αποθήκευση ακριβότερων αντικειμένων ή μεταφορά σκύλου στο κυνήγι.

Πολιτισμός, Μουσική, Αθλητισμός: Εκτός από κάποιες εκλάμψεις στον αθλητισμό περί τα τέλη του περασμένου αιώνα, οι χόχοι δεν έχουν τίποτα να επιδείξουν σε αυτούς τους τομείς.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!

 

X