Άαλμποργκ Vs ΑΠΟΕΛ 1-1

Χωρίς να μπορέσει να πιάσει την απαιτούμενη απόδοση η ομάδα μας πήρε ένα αποτέλεσμα που υπό προϋποθέσεις μπορεί να θεωρηθεί θετικό σκορ. Το 1-1 κρίνεται καλό αφού μπορέσαμε να ανατρέψουμε τα εις βάρος μας δεδομένα όταν μείναμε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ. Η Άαλμποργκ επιβεβαίωσε ότι μεσοεπιθετικά είναι μια καλή ομάδα η οποία όμως έχει τα τρωτά της σημεία. Η αμυντικογενής τακτική μας έφερε στο τέλος το θετικό αποτέλεσμα αλλά η ομάδα έδειξε και πάλι να έχει μεγάλες δυσκολίες στον οργανωτικό τομέα.

Το πλάνο του Δώνη

Ο προπονητής μας έκανε το αναμενόμενο παρατάσσοντας την ομάδα με διάταξη 4-4-2 και τον Γκόμες να καλύπτει το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Το επιθετικό δίδυμο ήταν οι Ντε Βινσέτι και Σιέρινταν με τον Χαραλαμπίδη δεξιά και στον κεντρικό άξονα της μεσαίας γραμμής τους Βινίσιους και Μοράις.Η αμυντική τετράδα ήταν η γνωστή αφού ο Καρλάο ήταν έτοιμος και πήρε  θέση δίπλα από τον Αμορίν ενώ οι Σέρτζιο και Αντωνιάδης ήταν στα δυο άκρα.

Ο αγώνας

Από την αρχή έγιναν ξεκάθαροι οι αμυντικοί προσανατολισμοί της ομάδας μας που έδωσε χώρο στους γηπεδούχους και αμυνόταν στο δικό της μισό. Η τακτική αυτή φάνηκε να αποδίδει αρχικά αφού παρά την κατοχή οι Δανοί δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κάτι καλό. Αυτό όμως ανατράπηκε με τη συμπλήρωση του 16ου λεπτού όταν η Άαλμποργκ στην πρώτη της ουσιαστικά επίθεση πέτυχε γκολ.

Στη φάση αυτή η αριστερή μας πλευρά έμεινε εκτεθειμένη με τον Γκόμες να αδυνατεί να αμυνθεί σωστά και τη σέντρα να καταλήγει στον Τόμσεν που με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Πάρντο.

Το 1-0 αποσυντόνισε πλήρως την ομάδα μας που έδειξε τρομερή δυσκολία να οργανωθεί σωστά και να κρατήσει την μπάλα με τρόπο δημιουργικό. Οι Μοράις και Βινίσιους δεν μπορούσαν να βοηθήσουν ενώ ούτε τα άκρα μπορούσαν να βοηθήσουν, με αποτέλεσμα να κοπούμε στα δυο. Η Άαλμποργκ είχε την κατοχή και τον πλήρη έλεγχο χωρίς όμως να επιδιώκει το γκολ και να περιμένει να ανοιχτούμε.

Η αντίδραση μας ήταν σπασμωδική και ήρθε στο 43 όταν μετά από λάθος της Άαλμποργκ ο Μοράις κέρδισε την μπάλα αλλά πριν μπορέσει να ολοκληρώσει την ενέργεια του τον πρόλαβε αμυντικός για να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Χαραλαμπίδη και Γκόμες να αλλάζουν πλευρές σε μια προσπάθεια του Δώνη να βρει τις λύσεις στον αδύναμο κρίκο της ομάδας που ήταν η αριστερή πλευρά. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή και να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους χώρους στους οποίους αμυνόταν ο Γκόμες.

Τα δεδομένα ανατράπηκαν στο 54 όταν μια καλή επιθετική μας προσπάθεια έφερε το γκολ, όταν ο Γκόμες βρήκε με ωραία πάσα τον Βινίσιους το πλασέ του οποίου ήταν εύστοχο με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Λάρσεν.

Η εξέλιξη του σκορ έφερε και την πρώτη αλλαγή στην προσπάθεια να δοθεί μια πιο ριζική λύση στο πρόβλημα της αριστερή πλευράς με τον Αλεξάνδρου να περνά στο 65 στη θέση του Χαραλαμπίδη και τον Γκόμες να παραμένει στο δεξί άκρο.

Το γκολ δεν επηρέασε όσο θα θέλαμε τους Δανούς που προσπάθησαν να αντιδράσουν και σταδιακά επανέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα αλλά οι προσπάθειες τους δημιουργούσαν και κενά στην άμυνα τους τα οποία όμως δυσκολευόμασταν να εκμεταλλευτούμε. Στο 73 ο Αλεξάνδρου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση έξω από την περιοχή αλλά η επιλογή του να σουτάρει δεν ήταν σωστή, ενώ στην κόντρα ο Πάρντο απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Τόμσεν.

Από στατική φάση στο 76 χάθηκε η δική μας μεγάλη ευκαιρία όταν ο Βινίσιους με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις έξω.

Η είσοδος του Παπάζογλου στο 83 στη θέση του Ντε Βινσέτι έκανε ξεκάθαρο ότι ο στόχος ήταν να μη δεχτούμε γκολ παρά να επιτεθούμε. Η αλλαγή έφερε τον Σέρτζιο στο κέντρο σε μια θέση που αγωνίστηκε σε προηγούμενους αγώνες ενώ ο Παπάζογλου κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας.

Στα τελευταία λεπτά κρατήσαμε με σχετική ευκολία το σκορ έτσι το τελικό σφύριγμα του Εγγλέζου διαιτητή μας βρήκε ανακουφισμένους και ευχαριστημένους.

ΑΠΟΕΛ:
Πάρντο, Σέρτζιο, Αμορίν, Καρλάο, Αντωνιάδης, Μοράις, Βινίσιους, Γκόμες, Χαραλαμπίδης (66΄ Αλεξάνδρου), Ντε Βινσέντι (83′ Παπάζογλου), Σέρινταν (92′ Μαντούκα)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!