Άδοξο τέλος Απόλλων Vs ΑΠΟΕΛ 2-2 (Διακοπή)

Πάει να γίνει παράδοση να μην ολοκληρώνονται οι αγώνες με τον Απόλλωνα αφού και ο αγώνας στο Τσίρειο είχε άδοξο τέλος. Το σκληρό παιχνίδι και κυρίως αυτό των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα και τα πολλά λάθη του διαιτητή Σταμάτη τίναξαν το παιχνίδι στον αέρα στις καθυστερήσεις και ενώ το σκορ ήταν 2-2. Ο καταλογισμός ενός αυστηρού φαουλ στο Σαγκόι έδωσε την αφορμή για να υπάρξει γενική σύρραξη με τους ποδοσφαιριστές και τον πάγκο των γηπεδούχων να επιτίθενται στο διαιτητή. Προηγουμένως είχαν συμβεί απίστευτα πράγματα με σωρεία λανθασμένων αποφάσεων από το διαιτητή ο οποίος ανέχτηκε το αδικαιολόγητα σκληρό παιχνίδι από την μια και από την άλλη έδειχνε κάρτες σε ανύποπτες φάσεις προσπαθώντας να διορθώσει τα πράγματα.

Στον Απόλλωνα φωνάζουν για ένα αυστηρό πέναλτι που δόθηκε υπέρ μας και με το οποίο στο 90′ ο Μιχαήλ έκανε το γκολ. Ήταν μια φάση όπου ο Τσόροβιτς είχε μια επαφή με τον Μερκή ο οποίος φάνηκε να τον κρατά και να τον εμποδίζει από το να κάνει την κίνηση που ήθελε.

Οι Λεμεσιανοί δεν ήθελαν έτσι και αλλιώς και πολλές αφορμές έτσι ο αγώνας τελείωσε άδοξα με το διαιτητικό τρίο να φυγαδεύεται, ενώ το ΑΠΟΕΛ θα περιμένει μέχρι την επόμενη συνεδρία της δικαστικής επιτροπής για να πάρει και τυπικά τους βαθμούς της νίκης.

Ο αγώνας
Με μια μικρή έκπληξη παρέταξε την ομάδα ο Γιοβάνοβιτς αφού προτίμησε τον Χάτζι αντί του Φλορέα για τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στην εντεκάδα επανήλθε μετά από καιρό και ο Δασκαλάκης ο οποίος αποτέλεσε με τον Μπρόερς το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ ο Φερναντές επίσης επανήλθε στο χώρο του κέντρου.

>

Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ δυνατά και από τις δυο ομάδες ενώ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Μακρίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν το σουτ του πέρασε μόλις έξω. Η θέληση των παικτών να κερδίσουν και τα πολλά φάουλ έφεραν πολύ νωρίς τα νεύρα με το διαιτητή να προσπαθεί να κρατήσει τον αγώνα όσο μπορούσε χωρίς κίτρινες. Το ΑΠΟΕΛ αν και δεν πίεσε ιδιαίτερα ευτύχησε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο19′ όταν ο Σατσιάς έδωσε μια έξυπνη πάσα στον Ζε Κάρλος ο οποίος αφού απέφυγε αμυντικό και τερματοφύλακα πλάσαρε επιτυχώς κάνοντας το 0-1.

Το προβάδισμα της ομάδας μας δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερη ένταση και αντεγκλήσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών με τους Σατσιά, Σαγκόι και Ασουλίν. Ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς όμως να μπορέσει να πίεση αφού η μοναδική ευκαιρία ήταν ένα μακρινό σουτ του Μαραγκού. Παρόλα αυτά τα λάθη του Μπρόερς έφεραν μέσα σε ένα δίλεπτο τα πάνω κάτω. Αρχικά στο 29′ μετά από μια σέντρα στην περιοχή ο Ολλανδός προσπάθησε για την κεφαλιά αλλά έδιωξε την μπάλα με το χέρι. Ο Σταμάτη σφύριξε χωρίς δισταγμό το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ρισό για να κάνει το 1-1.

Στην επόμενη φάση ήρθε η απόλυτη ψυχρολουσία αφού ο Απόλλωνας πήρε κεφάλι στο σκορ, όταν ο Μπρόερς απέκρουσε με κεφαλιά μια σέντρα η μπάλα κατέληξε στο ύψος της μεγάλης περιοχής όπου ο Τορεσί με μονοκόμματο σουτ έκανε το 2-1. Αξίζει να αναφερθεί ότι η μπάλα πέρασε δίπλα από τον Μπρόερς ο οποίος δεν μπόρεσε αν διώξει την μπάλα.

Στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο αφού οι διακοπές ήταν πολλές και μεγάλες. Φωτιά στην κερκίδα μας, πανό στην αντίστοιχη κερκίδα του Απόλλωνα, τραυματισμοί και διαμαρτυρίες ήταν τα χαρακτηριστικά του αγώνα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή η οποία συζητήθηκε και θα συζητηθεί. Θέλοντας να ενισχύσει την προβληματική μεσαία γραμμή έτσι ώστε να γίνουμε πιο επιθετικοί, πέρασε στον αγώνα τον Χαραλαμπίδη στη θέση του Ζε Κάρλος.

Με ενισχυμένο το κέντρο η ομάδα μας μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα και να μπει επιθετικά στον αγώνα ενώ έφτιαξε και μια πολύ καλή ευκαιρία στο 49′ όταν η κεφαλιά του Κόντη πέρασε μόλις έξω. Με τον Μαχλά όμως μοναδικό προωθημένο αλλά και αποκομμένο το ΑΠΟΕΛ έγινε ακίνδυνο. Ο Απόλλωνας με το υπέρ του σκορ επιδίωξε περισσότερο να αμυνθεί και αρκέστησε στις ξαφνικές αντεπιθέσεις.

Στο 59′ μετά από ένα σοβαρό λάθος του Χατζί ο Ασουλίν βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Νικολόσκι αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο. Στο 70′ ο Γιοβάνοβιτς επιχείρησε να διορθώσει την πρώτη αλλαγή που δεν του βγήκε, ρίχνοντας στον αγώνα τον Τσόροβιτς στη θέση του Σατσιά. Η εικόνα δεν άλλαξε αφού οι Μακρίδης, Φερναντές και Χαραλαμπίδης δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κάτι καλό, ενώ στο 80′ έγινε και η απέλπιδα προσπάθεια όταν ο Μιροσάβλιεβιτς πέρασε στη θέση του Μαχλά.

Μια φωτιά στην κερκίδα μας έφερε ακόμα μια μεγάλη διακοπή και όταν ο αγώνας άρχισε ξανά κερδίσαμε το πέναλτι που έφερε την ισοφάριση. Τα υπόλοιπα αποτελούν πλέον ιστορία……

Βαθμολογίες Παικτών

Κίτρινες: Σατσιάς, Φερναντές

ΑΠΟΕΛ
Νικολόσκι, Κόντης, Χατζί, Δασκαλάκης, Μπρόερς, Σατσιάς (70′ Τσόροβιτς), Μιχαήλ, Μακρίδης, Φερναντές, Μαχλάς (81′ Μιροσάβλιεβιτς), Ζε Κάρλος (46′ Χαραλαμπίδης)

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!