Άεκ Vs ΑΠΟΕΛ 0-1

Νέα τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε η ομάδα μας επικρατώντας δίκαια της ΑΕΚ μέσα στη Λάρνακα. Η νίκη ήρθε δύσκολα στα τελευταία στάδια του αγώνα αφού προηγουμένως χάθηκαν κλασσικές ευκαιρίες, ενώ ο διαιτητής του αγώνα (Τσαγγάρης) έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να κάνει πιο δύσκολο το έργο μας. Το γκολ του Ονουάτσι στο 75′ αποδείχτηκε χρυσό αφού στα λεπτά που απέμειναν η ομάδα μας μπόρεσε με σχετική ευκολία να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ.

Η αρχική εντεκάδα επιφύλαξε μια μικρή έκπληξη αφού προτιμήθηκε ο Σατσίας αντί του Αλεξάνδρου, ενώ ο Πίντο ήταν αυτός που κλήθηκε να καλύψει το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Ο αγώνας από την αρχή είχε την αναμενόμενη εξέλιξη με την ομάδα μας να έχει την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Τα δεδομένα αυτά δεν ήταν αρκετά για να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ αφού η ΑΕΚ αμυνόταν μαζικά και κρατούσε την μπάλα μακριά από την εστία της.

Στο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα μας δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα άκρα αλλά και τον κεντρικό άξονα με αποτέλεσμα η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία να προκύψει μετά από ένα μακρινό σουτ του Κοσόφσκι. Δεν έφταναν τα δικά μας προβλήματα είχαμε και τον Τσαγγάρη να ανέχεται τα σκληρά μαρκαρίσματα των μάντηδων με αποκορύφωμα την ανοχή στον Πέλιτς ο οποίος έπρεπε πριν το ημίχρονο να αποβληθεί.

Στη επανάληψη το σκηνικό άλλαξε αφού το ΑΠΟΕΛ έβαλε τεράστια πίεση στους γηπεδούχους. Στο 49′ χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ενώ όταν στο 60′ ο Αλεξάνδρου αντικατέστησε τον Σατσιά η ομάδα έγινε ακόμα πιο επιθετική και η μεσαία γραμμή λειτούργησε πιο σωστά. Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μια την άλλη ενώ στο 69′ ο διαιτητής έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις του όταν μέσα στα μούτρα του ο τερματοφύλακας ανέτρεψε τον Κοσόφσκι αλλά δεν έδωσε το πέναλτι.

Η λύτρωση για την ομάδα μας ήρθε λίγα λεπτά αργότερα όταν ο Κοσόφσκι στην καρδία της περιοχής και μετά από σέντρα του Νεκτάριου έδωσε έτοιμο γκολ στον Ονουάτσι. Το 0-1 ήταν γεγονός παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων αφού δεν υπήρχε οφσαιτ όταν ο σκόρερ έγινε δέκτης της μπάλας.

Στο διάστημα που απέμεινε οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου όση ένταση μπορούσαν με την ελπίδα να γίνει κάποιο θαύμα. Η ομάδα μας λειτούργησε σωστά και κατάφερε με σχετική ευκολία να διατηρήσει το υπέρ μας σκορ και στο τέλος να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη.

Βαθμολογίες Παικτών

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Χατζί, Κόντης, Μπρούρσε, Μοράις, Πίντο, Σατσιάς (57′ Αλεξάνδρου), Ονουάτσι (79′ Χ. Μιχαήλ), Ζεβλάκοφ (89′ Σεγκιρί), Κοσόφσκι.

Κίτρινες: Σατσιάς, Κόντης

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!