ΆεκVs ΑΠΟΕΛ 1-0

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου ίσχυσε στο ΓΣΖ αφού η ομάδα μας δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ξεκάθαρες ευκαιρίες που βρήκε και στο τέλος δέχτηκε την ήττα από την ΑΕΚ. Η ήττα ανακυρήσσει και μαθηματικά πρωταθλήτρια την ομάδα της Ανόρθωσης ενώ η ομάδα μας όπως φάνηκε εδώ και καιρό θα διατηρηθεί στη δεύτερη θέση. Ένα μέτριο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να βρει κυρίως στο πρώτο ημίχρονο ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά ο Αυγουστή και σε μία περίπτωση αμυντικός γλύτωσαν την ομάδα της Λάρνακας. Το ρίσκο του Γιοβάνοβιτς στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά όταν απέσυρε τον Σατσιά δεν βγήκε και στο τέλος ο Παιβα μας τιμώρησε.

Σε έναν ακόμα αγώνα οι τραυματισμοί επηρέασαν τον καταρτισμό της εντεκάδας και κυρίως τη στελέχωση της μεσοαμυντικής γραμμής. Με αυτά τα δεδομένα οι Φλορέα και Μπρόερς ήτνα το αμυντικό δίδυμο, ενώ στο χώρο του κέντρου ο Μακρίδης ήταν δίπλα από τον Σατσιά σε ρόλο μεσοαμυντικού κάτι που έφερε τους Πίντο και Χαραλαμπίδη στα δυο άκρα.

>

Η ομάδα από την αρχή του αγώνα κατάφερε να ελέγξει τη ροή του αγώνα έχοντας την κατοχή της μπάλας αλλά δυσκολευόταν αρκετά να οργανωθεί σωστά. Παρόλα αυτά στο 13΄δημιουργήθηκε η πρώτη καλή ευκαιρία όταν ο Ζε Κάρλος από πλάγια πλάσαρε αλλά ο Αυγουστή απέκρουσε.

Με τον Χαραλαμπίδη να μην μπορεί να γίνει απειλητικός σε καμία περίπτωση και τον Μακρίδη να έχει περισσότερο ρόλο μεσοαμυντικού υπήρχε πρόβλημα, γεγονός που επέτρεψε στην ΑΕΚ να βγει μπροστά και να απειλήσει σε κάποιες περιπτώσεις την εστία του Νικολόσκι. Το ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα μας να χάνει δυο κλασσικές ευκαιρίες όταν οι Χαραλαμπίδης και Πίντο βρέθηκαν σε θέση βόλης απέναντι από τον τερματοφύλακα, αλλά ο Αυγουστή έσωσε την ομάδα του.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Γιοβάνοβιτς πραγματοποίησε την πρώτη αλλαγή στην προσπάθεια του να διορθώσει το πρόβλημα και εν μέρει το πέτυχε. Ο νεαρός Παναγιώτου πέρασε στη θέση του Χαραλαμπίδη με τον Μακρίδη να καλύπτει το δεξιό άκρο και την ομάδα μας να έχει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας.

Οι δυο καθοριστικές ευκαιρίες του δευτέρου ημιχρόνου είχαν πρωταγωνιστή τον Μαχλά όταν αρχικά στο 56′ το σουτ του Έλληνα επιθετικού αποκρούστηκε δύσκολα από τον τερματοφύλακα. Όταν στο 76′ ο Κάσιο απέκρουσε πάνω στη γραμμή νέο σουτ του επιθετικού μας, οι υποψίες ότι η μπάλα θα μας τιμωρούσε έγιναν έντονες.

Ο Γιοβάνοβιτς ρίσκαρε θέλοντας να δώσει ακόμα πιο επιθετική πνοή στην ομάδα μας βάζοντας στον αγώνα τον Μιροσάβλιεβιτς αλλά η τύχη χαμογέλασε στην ΑΕΚ όταν στο 89’μετά από μια κόντρα πάνω στον Μπρόερς, η μπάλα στρώθηκε στον Παιβα που χωρίς αντίπαλο έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Η είσοδος του Τσόροβιτς δεν έφερε την ισοφάριση όπως έγινε με την Πέγεια έτσι με το τέλος της τρίλεπτης καθυστέρησης η ομάδα μας έφυγε από το γήπεδο ηττημένη.

Βαθμολογίες Παικτών

Κίτρινες: Φλορέα, Χατζί

ΑΠΟΕΛ
Νικολόσκι, Μοραίς, Χατζί, Μπρόερς, Φλορέα, Σατσιάς (77′ Μιροσάβλιεβιτς), Μακρίδης, Χαραλαμπίδης (46′ Παναγιώτου), Πίντο (87′ Τσόροβιτς), Ζε Κάρλος, Μαχλάς

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!