Άρης Vs ΑΠΟΕΛ 2-2

Απαράδεκτοι. Αυτοί είναι επιεικώς η λέξη με την οποία μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τους ποδοσφαιριστές και τη τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ. Σε έναν αγώνα που έπρεπε να ξεχειλίζουν από πάθος και διάθεση οι παίκτες μας παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων σε όλους τους τομείς. Η ουσία είναι ότι δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε τη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος και η τύχη αυτή τη φορά μας βοήθησε να αποφύγουμε την ήττα αφού στο 94′ κερδίσαμε πέναλτι με το οποίο ισοφαρίσαμε τους γηπεδούχους.

Τα δώρα του Σαββάτου από Δόξα και ΕΝΠ έμειναν ανεκμετάλλευτα αφού το ΑΠΟΕΛ επιβεβαίωσε ότι η σταθερότητα και η διάθεση είναι στοιχεία που λείπουν συστηματικά από την ομάδα μας. Οι ευθύνες για την εικόνα που δείχνει κάθε τρεις και λίγο η ομάδα μας πρέπει να προβληματίσουν αφού είναι κρίμα να μην μπορούμε να παρουσιάζουμε την εικόνα που όλοι θέλουν.

Σε μια αγωνιστική λοιπόν που το ΑΠΟΕΛ έπρεπε να προσθέσει τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί η διαφορά των δυο βαθμών από την Ανόρθωση, ενώ αυξήθηκε η διαφορά από την ομόνοια στους τρεις.

Το αναμενόμενο σχήμα παρέταξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης αφού ο Ζε Κάρλος πήρε τη θέση του Μαχλά που έμεινε στον πάγκο για προληπτικούς λόγους. Κατά τα άλλα δεν υπήρξαν εκπλήξεις αφού στη μεσαία γραμμή ήταν η γνωστή τετράδα των Σατσιά, Μακρίδη, Φερναντές, ο Μιχαήλ προτιμήθηκε αντί του Έμερσον ενώ ο Πίντο κάλυψε το αριστερό άκρο.

Ο αγώνας άρχισε νωθρά και για τις δυο ομάδες αφού η ομάδα μας παρά την κατοχή της μπάλας δεν μπορούσε να οργανωθεί σωστά, ενώ ο Άρης είχε παθητικό ρόλο αμυνόμενος. Παρόλα αυτά το ΑΠΟΕΛ πέτυχε αυτό που ήθελε που δεν ήταν άλλο από το γρήγορο γκολ αφού στην πρώτη του οργανωμένη επίθεση πέτυχε γκολ. Αυτό έγινε στο 12′ από μια φάση που ξεκίνησε από τον Πίντο ο οποίος την κατάλληλη στιγμή έδωσε πάσα στον Μακρίδη ο οποίος μέσα στην περιοχή και κάπως πλάγια πλάσαρε με επιτυχία τον τερματοφύλακα.

Διάβασε τα νέα του ΑΠΟΕΛ από το κινητό σου με Vodafone live!

Το 0-1 ήταν γεγονός και έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Ουζουνίδη να διώξουν το οποιοδήποτε άγχος από την αναγκαιότητα να κερδίσουμε. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη αφού το ΑΠΟΕΛ συνέχισε να έχει την εδαφική υπεροχή αλλά με πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου δεν μπορούσε να οργανωθεί και να απειλήσει. Αναπόφευκτα η μοναδική ευκαιρία ήρθε από ένα μακρινό σουτ του Πίντο ενώ μια καλή προϋπόθεση για γκολ χάθηκε όταν ο Ζε Κάρλος προτίμησε το γυριστό ανάποδο αντί κάτι πιο άπλο.

Με αυτά τα δεδομένα ο Άρης επιχείρησε να αντιδράσει και προσπάθησε να περάσει μπροστά, χωρίς όμως κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού η αμυντική μας γραμμή ήταν σε ετοιμότητα. Από τη στιγμή που το ΑΠΟΕΛ δεν μπορούσε να οργανωθεί σωστά από τα άκρα ή και από τον άξονα το παιχνίδι έγινε κουραστικό και τυπικής διαδικασίας μέχρι την ανάπαυλα αφού οι δυο ομάδες δεν ήταν σε θέση να κάνουν κάτι καλύτερο.

Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ήταν όπως τελείωσε το πρώτο, με το ΑΠΟΕΛ δηλαδή να κρατά την μπάλα αλλά να μην ξέρει τι να την κάνει αφού ο Άρης έκλεινε καλά τους διαδρόμους προς την εστία του. Ο Άρης με τη σειρά του έδειξε πως θα διαθετημένος να ρισκάρει περισσότερο κάτι που απέδειξε και η είσοδος του Πάολο Κόστα στον αγώνα.

Στο 62′ και σε μια ανύποπτη φάση ο Άρης έφερε τον αγώνα στα ίσα όταν μετά από μια σέντρα το σουτ του αμαρκάριστου Ντίνιτσα, χτύπησε στον Μιχάλτσα και κατέληξε στα δίκτυα.

Το γκολ έφερε ακόμα μεγαλύτερη νευρικότητα στους παίκτες μας οι οποίοι έκαναν εύκολα το λάθος, ενώ οι γηπεδούχοι εμφανώς βελτιωμένοι και ενθουσιασμένοι εξάσκησαν ακόμα μεγαλύτερη πίεση. Η αρνητική εξέλιξη έφερε και την πρώτη αλλαγή από πλευράς Ουζουνίδη με τον Σαπάνη με περνά στη θέση του Πίντο.

Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει την αρνητική εικόνα της ομάδας αφού όσο περνούσε η ώρα τα πράγματα χειροτέρευαν. Φερναντές και Μακρίδης ήταν παρών-απών, οι Σατσιάς και Μιχαήλ δεν μπορούσαν να βοηθήσουν στην αναχαίτιση των αντιπάλων έτσι στο 75′ δεχτήκαμε την πλήρη ψυχρολουσία.

Ο Άρης κέρδισε ένα αχρείαστο φάουλ και ο Σέπερ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα κάνοντας το 2-1. Όπως φάνηκε από την τηλεοπτική κάμερα το ανθρώπινο τοίχος έσπασε (κλικ για να δείτε τη φωτογραφια) ενώ και ο Μορφής ίσως να μπορούσε να αποκρούσει την μπάλα.

Το σοκ ήταν ισχυρό και ο Ουζουνίδης που αναγκάστηκε να στείλει για ζέσταμα τον Μαχλά, προχώρησε άμεσα σε δυο αλλαγές ρίχνοντας στον αγώνα τους Μαχλά και Έμερσον στη θέση των Σεγκιρί και Σατσιά αντίστοιχα. Το ΑΠΟΕΛ στα τελευταία 15 λεπτά επιχείρησε να αντιδράσει αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού οι σέντρες προς την περιοχή του Άρη αποκρούονταν εύκολα.

Από την άλλη με ανοικτούς πλέον διαδρόμους ο Άρης έφτανε με ευκολία μπροστά από τα καρέ του Μορφή κάτι που έκρυβε μεγάλους κινδύνους. Ο αγώνας έγινε επίσης σκληρός γεγονός που ανάγκασε το διαιτητή να δείξεις αρκετές κίτρινες ενώ κάποια λανθασμένα σφυρίγματα του έφεραν εκνευρισμό και στις δυο ομάδες.

Στο 94′ και μετά από σέντρα ο Μαχλάς έδωσε την μπάλα στον Έμερσον ο οποίος ανατράπηκε αντικανονικά από αμυντικό του Άρη. Ο Μιχαήλ που ανάλαβε την εκτέλεση ήταν εύστοχος και το 2-2 ήταν γεγονός. Με τη σέντρα ο Παναγίδης σφύριξε τη λήξη του αγώνα με τους παίκτες μα ς να διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση που είχε κρατηθεί, ενώ οι του Άρη του επιτέθηκαν καταλογίζοντας του ευθύνες για την όλη του παρουσία.

Κίτρινες:
Σεγκιρί, Σαπάνης, Έμερσον

Δηλώσεις Ουζουνίδη:
“Τελικά δεν ξέρω αν πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι ή όχι με την εξέλιξη του αγώνα. . Ξεκινήσαμε πολύ καλά, ελέγχαμε το αγώνα, είχαμε προϋποθέσεις να τον τελειώσουμε αλλά δεν το κάναμε. Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που βρήκε και πέτυχε δυο γκολ. Πήγαμε να βγάλουμε τα μάτια μας γιατί είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε το ματς αλλά δεν το καταφέραμε αφού κάναμε πολλά πουλήματα τις μπάλας. Μετά το 2-1 ρισκάραμε και είμασταν πολύ τυχεροί αφού κινδυνέψαμε αλλά και με το γκολ που πετύχαμε . Προσπάθεια και διάθεση υπήρχε αλλά κάναμε πολλά λάθη. Δεν ξέρω τι είναι η ερμηνεία για όλα αυτά αφού όπως είπα είναι ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται συχνά, με τα νεκρά διαστήματα που έχουμε. Περιμένουμε το παιχνίδι της Τετάρτης και του Σαββάτου αφού όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και όταν δεν είσαι προσεκτικός μπορεί να την πληρώσεις.”

ΑΠΟΕΛ
Μορφής, Κόντης, Φλορέα, Σεγκιρί (76′ Μαχλάς), Καψής, Μιχαήλ, Σατσιάς (76′ Έμερσον), Φερναντές, Πίντο (67′ Σαπάνης), Μακρίδης, Ζε Κάρλος

Μονόλεπτος σιγή
Πριν τον αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του γνωστού οπαδού μας Αριστόδημου Φοινικαρίδη.

Βαθμολογίες Παικτών

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!