Άχνα ή Λυών;

Ένα από τα χαρακτηριστικά του ΑΠΟΕΛ είναι η αδυναμία να παρουσιάσει το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο σε αγώνα πρωταθλήματος όταν ακολουθεί ή έχει μεσολαβήσει αγώνας στην Ευρώπη. Η ιστορική αναμέτρηση με τη Λυών βρίσκεται πλέον μόνο λίγες μέρες μακριά και η ομάδα μας καλείται να διαχειριστεί σωστά το απαιτητικό αγωνιστικό πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών. Το -3 από την κορυφή δεν αγχώνει και δεν φοβίζει κανέναν αλλά θα πρέπει να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να μην αυξηθεί η διαφορά αφού σε μια τέτοια περίπτωση τα πράγματα δεν θα εξαρτώνται πλέον μόνο από εμάς. Πρακτικά σημαίνει ότι θέλουμε νίκες και ιδανικά ένα καλό σερί αρχίζοντας την Παρασκευή με τον Εθνικό Άχνας. Είναι φυσιολογικό όσο πλησιάζει η 14Η Φεβρουαρίου να σκεφτόμαστε όλοι την Λυών αλλά απαγορεύεται να υποτιμήσουμε και να στραβοπατήσουμε απέναντι σε μια από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Δεν ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια ομάδα που πάντα μας δυσκολεύει και πως ο εφησυχασμός είναι μεγαλύτερο μας ελάττωμα.

Ξέρουμε όμως ότι ο καλός ΑΠΟΕΛ μπορεί να κάνει διαδικαστικού χαρακτήρα τον αγώνα της Παρασκευής. Πότε έχει δει για τελευταία φορά την ομάδα να αποδίδει σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες θα ρωτήσει με παράπονο κάποιος.. Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν γίνεται με την απαιτούμενη συχνότητα αλλά πλέον υπάρχουν καλές ενδείξεις.

Η επιστροφή του Αλμέιδα, η επικείμενη του Μαντούκα αλλά και η προσπάθεια αγωνιστικής και ψυχολογικής ανάστασης του Σολάρι είναι στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να πάρει τα πάνω της. Αυτή τουλάχιστον είναι η απαίτηση του κόσμου από τη στιγμή που προπονητής και διοίκηση έκριναν ότι η ομάδα μπορεί να υλοποιήσει τους στόχους της έστω και αν αποδυναμώθηκε μέσα από την μεταγραφική Ιανουαρίου.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!