Έγινε αυτό που φοβόμασταν

Δυστυχώς η 31η του μήνα αυτή τη φορά δεν είχε αίσιο τέλος αφού το πολυαναμενόμενο sms  δεν ήρθε ποτέ. Μερίδα οπαδών μας ακόμα και τώρα προσπαθεί να πιαστεί από κάπου και ένα δημοσίευμα του transfer markt που παρουσιάζει το Κόκε ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ είναι η σανίδα σωτηρίας που ψάχνουν να πιαστούν.  Η ουσία είναι ότι η μεταγραφική περίοδος Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε και ο ΑΠΟΕΛ δεν πρόλαβε να κάνει αυτό που έπρεπε. Από τη Δευτέρα στο κύριο μας θέμα προειδοποιήσαμε ότι τα χρονικά περιθώρια ήταν τόσο ασφυκτικά που καθιστούσαν την ολοκλήρωση της όποιας μεταγραφής δύσκολη. Χτες ζήσαμε το θέατρο του παράλογου με πρωταγωνιστές αρκετά sites και τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ που στήθηκε μπροστά από τους υπολογιστές αναμένοντας να μάθει τα χαρμόσυνα νέα. Νωρίς το απόγευμα προειδοποιήσαμε  ότι το πράγμα δεν πάει καλά κάτι που κάναμε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας αφού όσο περνούσε η ώρα πλησιάζαμε στην μοιραία εξέλιξη.

Όπως γράφει και ο Αδιάκριτος στο σημερινό του σχόλιο ο ΑΠΟΕΛ ακόμα και μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα. Διοίκηση και κυρίως ο προπονητής έμειναν εκτεθειμένοι με τον τρόπο που χειρίστηκαν το όλο θέμα. Εντοπίσαμε και προ ημερών ότι δεν εκτιμήθηκε σωστά και σε όλο της το φάσμα η υπόθεση Σολάρι αλλά και ο τραυματισμός Αλμείδα με αποτέλεσμα οι έντονες προσπάθειες απόκτησης επιθετικού να αρχίσουν μετά την πώληση του Γιάχιτς (18 Ιανουαρίου).

Οι δεκατρείς μέρες ήταν κατά την ταπεινή μας άποψη υπέραρκετες για να κινήσουμε γη και ουρανό έτσι ώστε να βρεθεί κάπου στην Ευρώπη ένας παίκτης έτοιμος και αξιόλογος ( Τα περί ποιότητας του ρόστερ μας την οποία δύσκολα μπορεί κάποιος να συναγωνιστεί πλέον δεν πείθουν).

Με όλες τις δυσκολίες που υπήρξαν διαμορφώθηκε ένα short list αλλά και πάλι αυτό δεν ήταν αρκετό αφού κάποιες περιπτώσεις ναυάγησαν λόγω δικής μας ολιγωρίας ή και αναποφασιστικότητας. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ήταν αυτή του Larrivey της Κάλιαρι ο οποίος αν και προτάθηκε εδώ και καιρό όταν ο Γιοβάνοβιτς έδωσε με καθυστέρηση το ΟΚ,  η μεταγραφή δεν προχώρησε αφού η Ιταλική ομάδα δεν είχε χρόνο να βρει τον αντικαταστάτη του.

Με αυτά τα δεδομένα οι απέλπιδες χτεσινές προσπάθειες ήταν δύσκολο να καρποφορήσουν και πλέον θα πρέπει να διαχειριστούμε με ψυχραιμία τα αρνητικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί. Δεν αναμένουμε από τους υπεύθυνους τέτοια παραδοχή αλλά απαιτούμε να δείξουν τη δέουσα ωριμότητα και να αντιληφθούν ότι ακόμα και οι ακραίες τοποθετήσεις του κόσμου για το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορούν να ερμηνευθούν ως μη σεβασμός προς τον Γιοβάνοβιτς ή και τους ποδοσφαιριστές του.

Το επισημαίνουμε γιατί οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες και δεν θα πρέπει με τα λάθη και τις παραλήψεις μας να συνεχίσουμε να κάνουμε πιο δύσκολη την επίτευξη του μεγάλου μας στόχου.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!