Έδρα με αποδείξεις

Στην 3η συμμετοχή στους Ομίλους του Champions League, ο ΑΠΟΕΛ αγωνιζόμενος με μεγαθήρια, έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων των αντιπάλων και φιλάθλων. Αυτό από μόνο του είναι επιτυχία αν σκεφτούμε ότι υπάρχουν ομάδες που κάθε χρόνο ολοκληρώνουν την παρουσία τους στους ομίλους χωρίς βαθμούς ενώ κάποιες γνωρίζουν ήττες με σκορ μαμούθ. Η αξιοπρεπέστατη εμφάνιση με την Μπαρτσελόνα στο Νου Καμπ και πολύ περισσότερο η ισοπαλία με τον Άγιαξ, φέρνει στο προσκήνιο κάτι που έχουμε ακούσει να αναφέρουν αρκετοί επώνυμοι του ποδοσφαίρου τον τελευταίο καιρό: Ο  ΑΠΟΕΛ δεν είναι εύκολη λεία για κανένα, ιδιαίτερα μέσα στο σπίτι του.

Ανατρέχοντας στην ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας μας στη διοργάνωση του Champions League τα τελευταία 10 χρόνια θα διαπιστώσει κανείς ότι οι αριθμοί αποτυπώνουν ακριβώς αυτό που πολλοί αντίπαλοι μας δηλώνουν κατά καιρούς. Ο ΑΠΟΕΛ από το 2004 μέχρι σήμερα τόσο στα προκριματικά όσο και στη φάση των Ομίλων του Champions League μετρά στην έδρα του 11 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες.

O ΑΠΟΕΛ δεν έχει χάσει από καμία ομάδα σε προκριματικά της διοργάνωσης μέσα στο ΓΣΠ ενώ οι τέσσερεις ήττες που καταγράφονται προέρχονται από: Πόρτο το 2009, Τσέλσι το 2009, Σαχτάρ το 2011 και Ρεάλ το 2011. Οι αντίστοιχες ισοπαλίες σημειώθηκαν στα ματς με Αθλέτικο το 2009, Σλόβαν Μπραντισλάβας το 2011, Μάριμπορ το 2013 και Άγιαξ το 2014.

Όλες οι υπόλοιπες ομάδες που πέρασαν από την έδρα μας για να μας αντιμετωπίσουν, έφυγαν με σκυμμένα τα κεφάλια. Ανάμεσα σε αυτές και η Πόρτο, Λυόν, Ζενίτ που αντιμετωπίσαμε στην φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Εκ των αποτελεσμάτων, ο ΑΠΟΕΛ έχει αποδείξει ότι αποτελεί ένα δύσκολο και σκληροτράχηλο αντίπαλο στην έδρα του. Οι επικείμενοι αγώνες με Παρί και Μπαρτσελόνα είναι πιθανώς και οι πιο δύσκολοί αντίπαλοι (μαζί με την Ρεάλ το 2011) που θα να αντιμετωπίσουμε στο ΓΣΠ  ενόψει των υποχρεώσεων μας στο Champions League. Ο ΑΠΟΕΛ ξέρει να τα βάζει με μεγαθήρια και τα τελευταία 10 χρόνια στο θεσμό όπως φαίνεται και πιο πάνω δεν μπορούν παρά να αποτελούν κίνητρο για να συνεχίσουμε την παράδοση.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!