Έκλεισε το ρόστερ

Πολλοί έλπιζαν ή αγχώνονταν για μια νέα τελευταία μέρα θρίλερ όσον αφορά την μεταγραφική περίοδο, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Η περσινή 31η Αυγούστου που επιφύλαξε τρεις μεταγραφές (Πάρτο, Μπελαιτ, Κακά) αλλά και η 31η Ιανουαρίου όπου όλοι περίμεναν μια ανακοίνωση η οποία δεν έγινε ποτέ, δεν θα επαναληφθούν. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το μεταγραφικό πλάνο του Γιοβάνοβιτς έκλεισε με την απόκτηση του Καρυπίδη. Από την επομένη της ισοπαλίας στο Μπακού και λόγω της συνεχιζόμενης προβληματικής εικόνας της ομάδας, άλλοι λίγο και άλλοι πολύ απαίτησαν να γίνουν προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Κατά την άποψη των περισσοτέρων οπαδών μας οι Σόουζα  ή και Σολάρι ήταν αυτοί που έπρεπε να αποχωρήσουν έτσι ώστε να ελευθερωθούν  δυο θέσεις και να φέρουμε παικταράδες.

Ο Γιοβάνοβιτς όμως διαφωνεί με την όποια αποχώρηση έτσι παραμένουμε με το υφιστάμενο ρόστερ μέχρι τον Ιανουάριο. Η αλήθεια είναι ότι για μια τουλάχιστον περίπτωση η θέση του ήταν διαφορετική και αυτή αφορούσε τον Σολάρι. Ο Αργεντινός «σώθηκε» λόγω της άρνησης του διοικητικού συμβουλίου να προχωρήσει στην αποδέσμευση του παίκτη. Με αυτά τα δεδομένα και παρά το ότι ο ο Γιοβάνοβιτς θεωρεί τον Σολάρι ως εσχάτη λύση, θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να συνυπάρξουν.

Για την περίπτωση Σόουζα η άποψη του προπονητή είναι ότι ο παίκτης παρά την ηλικία του και τις μέτριες εμφανίσεις που πραγματοποιεί εδώ και καιρό, μπορεί να δώσει βοήθειες. Η πίστη του Γιοβάνοβιτς μέχρι στιγμής δεν δικαιολογείται αλλά θέλοντας και μη θα περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια.

Γίνεται ξεκάθαρο έχοντας μπροστά μας τα πιο πάνω δεδομένα ότι ο ΑΠΟΕΛ θα αρχίσει σε λίγες μέρες τη χρονιά με κάποια κενά στο ρόστερ του. Η προσπάθεια να αποκτηθεί παίκτης που να μπορεί να αντικαταστήσει επάξια έναν εκ των Πίντο ή Μοραις έπεσε και πάλι στο κενό. Η απόκτηση του Καρυπίδη δεν μπορεί να θεωρηθεί τέτοια αφού ο Έλληνας αμυντικός έρχεται εσπευσμένα για να δώσει λύσεις στο κέντρο της άμυνας.

Υπάρχει και η επιλογή Ζουέλα ο οποίος αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ στην Ελλάδα και τη Ρωσία αλλά για λόγους που δεν χρειάζεται να αναλύσουμε είμαστε επιφυλακτικοί για τις βοήθειες που θα μπορέσει να δώσει.

Τέλος υπάρχει και η εξάρτηση στον Μπεναχούρ, παρόμοια με αυτήν που υπήρχε πέρσι με τον Μαρσίνιο. Πέρσι έστω και την υστάτη αποκτήθηκε ο Μπελαϊτ σε μια προσπάθεια να μειωθεί η εξάρτηση.. Φέτος δεν υπάρχει στο ροστερ ο παίκτης που θα μπορέσει να παίξει το ρόλο του οργανωτή σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί ο Μπεναχούρ και αυτό στην πορεία θα είναι ένα πρόβλημα. Όσες φορές κλήθηκε να παίξει αυτό το ρόλο ο Μαντούκα δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και σίγουρα αυτό θα προκαλεί κάποιες ανησυχίες και στον Γιοβάνοβιτς.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!