Ένας αγώνας, μια χρονιά;

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται για τα καλά στην μετά Γιοβάνοβιτς εποχή η οποία αντικειμενικά κρίνεται ως δύσκολη και με τεράστιες προκλήσεις. Η πρώτη και μεγαλύτερη πρόκληση αφορά την στελέχωση και ετοιμασία της ομάδας έτσι ώστε να κάνει το καθήκον της στον 3ο προκριματικό του Champions League. Όλοι αναγνωρίζουν ότι το πρώτο και καθοριστικό τεστ του νέου ΑΠΟΕΛ θα είναι η συγκεκριμένη σειρά αγώνων. Με μια πρόκριση η ομάδα μας «κλειδώνει» τη συμμετοχή της στου ομίλους του Europa League και θα πάει με καλή ψυχολογία για να τα κυνηγήσει τις όποιες ελπίδες της για συμμετοχή στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Η ανάγκη να περάσουμε το όποιο εμπόδιο μας παρουσιαστεί στον 3ο προκριματικό είναι επιβεβλημένη για τους εξής λόγους:

ΟικονομικόΜπορεί να έγιναν ουσιαστικές μειώσεις στη μισθοδοσία των παικτών και των εξόδων γενικότερα αλλά ο προϋπολογισμός εξακολουθεί να είναι ελλειμματικός σε επίπεδα εκατομμυρίων ευρώ. Η αβεβαιότητα που επικρατεί όσον αφορά τα έσοδα (πχ τηλεοπτικά) επιβάλλει την πρόκριση στους ομίλους του Europa. Μόνο έτσι η ομάδα θα μπορέσει να καλύψει τη διαφορά και να θέσει τις βάσεις για να κυλήσει η χρονιά χωρίς να προκύψει οικονομικό αδιέξοδο.

Αγωνιστικό Ο ΑΠΟΕΛ μετά το περσινό πατατράκ της Μπακού καλείται να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Ο Πάουλο Σέρτζιο ειδικότερα καλείται να περάσει με επιτυχία τις πρώτες και σημαντικότερες του εξετάσεις. Ενδεχόμενο πρόωρος αποκλεισμός (όπως και αν έρθει) θα φέρει τριγμούς, απογοήτευση και αμφισβήτηση που ίσως χρειαστεί να πάρει καιρό για να ανατραπούν.

Ευρωπαϊκή κατάταξηΗ ευρωπαϊκή πορεία των τελευταίων χρόνων έφερε στον ΑΠΟΕΛ, 25 και βάλε χιλιάδες βαθμούς γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα για να κατατάσσεται ανάμεσα στους «δυνατούς» στις κληρώσεις. Η παρακαταθήκη αυτή πρέπει να διαφυλαχτεί και να ενισχυθεί αν θέλουμε να διατηρήσουμε το πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων ομάδων.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό γιατί ο πρώτος αγώνας χαρακτηρίζεται από πολλούς ως κριτήριο ολόκληρης της χρονιάς.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!