Ένας χρόνος ολικής επαναφοράς

Συμπληρώθηκε σήμερα ένας χρόνος παρουσίας της διοίκησης Πετρίδη στην ηγεσία της εταιρείας ΑΠΟΕΛ. Αν και ενοχλεί να θυμίζουμε την τραυματική για τον ΑΠΟΕΛ περίοδο Ιουλίου – Νοεμβρίου του 2014 οφείλουμε να το πράξουμε. Ήταν μια περίοδος όπου η απόφαση του Γιοβάνοβιτς  να αποχωρήσει οδήγησε τη διοίκηση Ερωτοκρίτου σε απομόνωση και μια σειρά λανθασμένων αποφάσεων, με τον κόσμο να την αμφισβητεί ανοικτά με κάθε αφορμή. Η πρόσληψη Πάουλο Σέρτζιο αποδείχτηκε λανθασμένη και η αρχή του τέλους και για την ίδια τη διοίκηση αφού η προσπάθεια ωραιοποίησης μια προβληματικής κατάστασης με σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων και τραγικής αγωνιστικής πορείας έφερε έντονες αντιπαραθέσεις σε όλα τα επίπεδα.

Η πρόσληψη Δώνη δεν έφερε άμεσα αποτελέσματα έτσι το -8 και η αγωνιστική εικόνα του ΑΠΟΕΛ προκαλούσε κατάθλιψη. Ακόμα πιο ανησυχητική όμως ήταν η κατάσταση στον οικονομικό τομέα με το έλλειμμα να θεωρείται μη διαχειρίσιμο ενώ και οργανωτικά η εταιρεία είχε σοβαρά θέματα.

Ήταν με αυτά τα δεδομένα που ανάλαβε τον ΑΠΟΕΛ η διοίκηση Πετρίδη. Η ανακύκλωση πρώην παραγόντων ήταν ένα θέμα που απασχολούσε πολλούς αφού η απαξίωση για τους μεγαλομετόχους της εταιρείας ΑΠΟΕΛ βρισκόταν στο φόρτε της. Ο Πρόδρομος Πετρίδης με τους Βάσσο Ηλιάδη και Χάρη Φωτίου έπρεπε να διαχειριστούν και αυτή την παράμετρο αλλά και να συνεργαστούν αρμονικά με τους νέους συμβούλους.

Η ολική επαναφορά του ΑΠΟΕΛ ένα χρόνο μετά την 4η Δεκεβρίου του 2013 είναι γεγονός. Ο ΑΠΟΕΛ απέφυγε το τρομακτικό αγωνιστικό και οικονομικό αδιέξοδο που θα τον έβαζε στην ίδια μοίρα με τις υπόλοιπες ομάδες, αφού κατέκτησε τα πάντα κάνοντας κάτι που χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο comeback στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Δεν αρκούσε όμως αυτό αφού “έπρεπε” να προκριθούμε και στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Έγινε και αυτό με τον Δώνη προπονητή και τον Πετρίδη πρόεδρο!

Η πορεία συνεχίζεται και επειδή στον ΑΠΟΕΛ ο πήχης μπαίνει συνεχώς πιο ψηλά οι προκλήσεις που έχουν μπροστά τους οι υπεύθυνοι είναι τεράστιες. Και αυτό γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές προβληματικές περιοχές!

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!