Έτοιμοι και για παράταση

Ο Στοιλοφ ειπε αρκετά στη σημερινή δημοσιογραφική του. Ο προπονητής της Αστάνα θεωρεί οτι για να προκριθούν θα πρεπει να σκοράρουν ενώ ειπε πως η ομάδα του ειναι έτοιμη και για παράταση…

Οι τοποθετήσεις του…

– Πώς περιμένετε το παιχνίδι; “Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Μόνο με άμυνα δεν θα καταφέρουμε πολλά. Πρέπει να βάλουμε και άλλο γκολ. Το ΑΠΟΕΛ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα με καλούς παίκτες και φιλοδοξεί για τη νίκη. Η δική μας ομάδα είναι νέα και τώρα μπαίνει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Προσπαθούμε να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Όποιος έχει την καλύτερη πειθαρχία και οργάνωση, θα κερδίσει. Το ΑΠΟΕΛ είναι το φαβορί, όμως όπως σας είπα και στην Αστάνα, δεν κερδίζουν πάντα τα φαβορί”.

– Η ζέστη και η υγρασία θα επηρεάσουν; “Η κάθε ομάδα παίζοντας στην έδρα της, νοιώθει πιο άνετα. Οι δικοί μας παίκτες σκέφτονται θετικά και δεν θα επηρεαστούν από τις καιρικές συνθήκες. Δεν θα επιτρέψω τέτοιες δικαιολογίες στους παίκτες μου. Περιμένω να δώσουν το 100 τοις 100, αφήνοντας στην άκρη τις καιρικές δυσκολίες”.

– Υπάρχει κάτι που σας φοβίζει όπως για παράδειγμα το ΑΠΟΕΛ το τεχνιτό γρασίδι; Και τι προπονητή θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας, αμυντικό η επιθετικό; “Δεν θα ασχοληθούμε ούτε με το γρασίδι, ούτε με τον καιρό, θα παίξουμε 100 τοις 100. Το ποδόσφαιρο έχει δυο φάσεις, άμυνα και επίθεση. Μ’ αρέσει η επίθεση όμως όταν παίζεις στο Τσάμπιονς Λιγκ και ιδιαίτερα απέναντι στο ΑΠΟΕΛ, η ομάδα πρέπει να παίξει και άμυνα. Αν με μια λέξη μπορώ να με χαρακτηρίσω, δεν είμαι ούτε αμυντικός, ούτε επιθετικός. Παίζω για τη νίκη. Αν χρειαστεί 90 λεπτά άμυνα θα το κάνω, αν χρειαστεί 90 λεπτά επίθεση, θα το κάνω”.

– Η καυτή ατμόσφαιρα πως θα επηρεάσει; “Ξέρω πολύ καλά τους φίλους του ΑΠΟΕΛ. Θα υποστηρίζουν θερμά την ομάδα τους και θα δώσουν ενέργεια και δύναμη στους παίκτες. Όμως και οι δικοί μας παίκτες πρέπει να νοιώθουν ότι παίζουν σε μια γιορτή. Και εμείς είχαμε 30000 αλλά το ΑΠΟΕΛ δεν επηρεάστηκε σε απόδοση”.

– Πως κρίνετε το επίπεδο των δυο χωρών αφού δουλέψατε και στις δυο; “Το ποδόσφαιρο στην Κύπρο είναι πιο ανεπτυγμένη. Είναι μπροστά 10-15 χρόνια όμως τώρα δυναμώνει και το ποδόσφαιρο στο Καζακστάν και γίνεται πιο δημοφιλές. Δεν θα περάσουν πολλά χρόνια για να φτάσουμε και εμείς σε αυτό το επίπεδο”.

– Σε ερώτηση για τον Τουμάσι που δέχθηκε τιμωρία έξι αγωνιστικών: “Θα προβούμε σε κυρώσεις προς τον ποδοσφαιριστή όμως θα κάνουμε κινήσεις για να μειωθεί η ποινή. Είναι πολύ καλός παίκτης και έχει σκοράρει πολλά γκολ. Παρόλο που τον χάσαμε, έχουμε καλούς παίκτες που θα πρέπει να επιδιώξουν ένα καλό αποτέλεσμα”.

– Αν πάει παράταση το παιχνίδι θα αντέξουν οι ποδοσφαιριστές; “Ναι αν χρειαστεί θα παίξουμε και 120 και… 300 λεπτά”.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!