Έτσι… έφαγε το κεφάλι του ο Φινκ

Προφανώς και αιτία της αποχώρησης του Τόρστεν Φινκ από τον ΑΠΟΕΛ δεν ήταν το τελευταίο παιχνίδι στο Τσίρειο, καθώς υπήρχε δυσαρέσκεια αφού η ομάδα δεν βελτιώθηκε ουσιαστικά από τον Ιανουάριο. Οι δύο τελικές προσπάθειες (μια στον στόχο, καμιά επικίνδυνη) και η λανθασμένη διαχείριση της ομάδας και των αλλαγών μέσα στον αγώνα, ήταν οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι.

Καταρχάς ο Γερμανός χρεώνεται την απουσία του Χαραλαμπίδη από την ενδεκάδα. Ίσως να τον άφησε στον πάγκο λόγω ροτέισιον, παραβλέποντας πως ήταν ο πιο φορμαρισμένος παίκτης τελευταία και πως είναι αρχηγός της ομάδας. Κι έπειτα, ενώ δέχτηκε γκολ στο 66’, περίμενε έως το 78’ για να βάλει τον Χαραλαμπίδη, αντικαθιστώντας τον Σέρτζιο, ίσως στην πιο… κουφή αλλαγή που έκανε στη θητεία του στον ΑΠΟΕΛ. Είναι γνωστό πως ο Πορτογάλος είναι ικανότατος επιθετικά και δεν είναι λίγες οι φορές που έκρινε το ματς, με ένα στημένο, ένα overlap, μια σέντρα, ακόμα και σουτ.

20150512a

Η αρχική διάταξη όπου ο Ντε Βινσέντι ήταν ελεύθερος, πήρε πολλές μπάλες αλλά έκανε πολύ κακό παιχνίδι.

Ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε με 4-4-1-1 στο Τσίρειο, όπου και η ισοπαλία θα ήταν ένα πάρα πολύ θετικό. Καθοριστικό ρόλο είχε ο Ντε Βινσέντι, που κινήθηκε ελεύθερα, αλλά έκανε ένα από τα χειρότερά του παιχνίδια. Η μπάλα έφτασε πάρα πολλές φορές στα πόδια του, αλλά την χειρίστηκε λανθασμένα, αποτυγχάνοντας και σε πράγματα της ποδοσφαιρικής καθημερινότητας, όπως το… κοντρόλ. Όταν οι τρεις μεσοεπιθετικοί (Ντε Βινσέντι, Εφραίμ, Αλεξάνδρου) και ο Μοράις είναι σε κακή μέρα, είναι απολύτως λογικό ο ΑΠΟΕΛ να μην μπορεί να απειλήσει τον Βάλε.

Φυσικά δεν υπήρχε ούτε καθαρό μυαλό, ούτε οργάνωση. Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνας αντιμετώπιζε πρόβλημα από νωρίς στο β’ ημίχρονο, αλλά κανένας δεν μπήκε στον κόπο να τον τεστάρει.

20150512b

Μετά την πρώτη αλλαγή ο σχηματισμός γύρισε σε 4-2-3-1.

Η πρώτη αλλαγή του Φινκ αφορούσε στον Γκόμες με τον οποίο η ομάδα γύρισε σε 4-2-3-1 για να συνεχίζει με 3-4-3 μετά την είσοδο του Χαραλαμπίδη και 3-5-2 όταν ο Αμορίν μπήκε ως πύργος στην κορυφή της επίθεσης.

20150512c

Μετά την είσοδο του Χαραλαμπίδη ο Φινκ γύρισε σε 3-4-3, όπως φαίνεται στο γράφημα.

Σίγουρα κανένας δεν μπορεί να χρεώσει στον Φινκ ότι δεν προσπάθησε, καθώς άλλαξε τρεις φορές τη διάταξη στο β’ ημίχρονο. Όλες οι προσπάθειες όμως ήταν άκαρπες.

20150512d

Η τελική διάταξη με τον Αμορίν σε ρόλο… πύργου.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!