Έτσι μπράβο – ΑΠΟΕΛ εναντίον Δικαστικής

Με μια επιστολή στο ύφος, τόνο και επιχειρηματολογία που αρμόζει, η διοίκηση Φοίβου Ερωτοκρίτου δείχνει (έστω και με λίγη καθυστέρηση) ότι θα παλέψει με κάθε τρόπο για να διαφυλάξει τα συμφέροντα του ΑΠΟΕΛ. Η παραπομπή του Χατζηλιάση στη δικαστική για τις δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, όπως θα διαβάσετε και πιο κάτω βρίσκει κάθετα αντίθετη τη διοίκηση, η οποία αναλύει τους λόγους που η καταγγελία πάσχει από έλλειψη στοιχείων και θα πρέπει να αποσυρθεί. Επειδή η επιστολή είναι άκρως κατατοπιστική εμείς θα πούμε απλά ότι είναι σημαντικό για τη διοίκηση να επιβεβαιώνει με κάθε τρόπο ότι τα όσα δηλώνει κατά καιρούς ο εκπρόσωπος τύπου είναι θέσεις του επίσημου ΑΠΟΕΛ και όχι εκλάμψεις του ιδίου.

Η επιστολή στάληκε χτες προς τον πρόεδρο και τα μέλη της δικαστικής επιτροπής.  

ΘΕΜΑ: Καταγγελία εναντίον Πανίκκου Χατζηλιασή, εκπρόσωπου τύπου ΑΠΟΕΛ

Αναφερόμεθα στο πιο πάνω θέμα και σας πληροφορούμε τα εξής:

Ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας μας παραπέμπεται σύμφωνα με το άρθρο 4(ιστ) (i) (ii) (iii) και 9 (ιε) για δηλώσεις του στις 22.10.2012

Όπως αντιλαμβανόμαστε και σύμφωνα με τα πιο πάνω άρθρα του Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ ο κ. Χατζηλιασής κατηγορείται ότι:

Α.«Επροέβη σε δηλώσεις οι οποίες έθιξαν ή μείωσαν το κύρος της διαιτησίας, έθιξαν ή μείωσαν την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα διαιτητή κλπ…» (Αρθρο 4 (ιστ)(i))

Β. «Έθιξε ή μείωσε την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα και το κύρος ατόμων που ενέχονται στο ποδόσφαιρο κλπ»   (Αρθρο 4(ιστ) (ii)) και

Γ. «Οι δηλώσεις του ήταν εκτός των πλαισίων της αθλητοπρέπειας και/ή του τίμιου παιχνιδιού και συνέβαλε σε δυσπιστία κατά του αθλήματος ή λειτουργών του αθλήματο και/ή που μπορούν να συμβάλουν και/ή  να υποκινήσουν αντιαθλητικές ενέργειες και/ή που γελιοποιούν το άθλημα ή άτομα που ενέχονται στο άθλημα και/ή που είναι μειωτικές για το άθλημα ή μειωτικές για άτομα που ενέχονται στο άθλημα με οποιοδήποτε τρόπο και/ή που είναι σαρκαστικές για το άθλημα και/ή που ενέχονται σε αυτό.»  (Αρθρο 4(ιστ) (iii))

Ο κ. Χατζηλιασής  την επόμενη του αγώνα ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός Λευκωσίας πράγματι επροέβη στις δηλώσεις που αναφέρονται στα επισυναπτόμενα με την καταγγελία.

Είναι η θέση του κ. Χατζηλιασή ότι η δήλωσή του εμπίπτει μέσα στον ορισμό της καλώς νοούμενης κριτικής  και δεν στόχευε κανένα συγκεκριμένο άτομο, θέση  η οποία θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από την  Επιτροπή σας όπως προνοείται ρητά στην παράγραφο 4 (ιστ) των πιο πάνω Κανονισμών, όπου αναφέρεται ότι «νοείται ότι επιτρέπεται κατά ή την κρίση της Δικαστικής Επιτροπής καλώς νοούμενη κριτική οποιασδήποτε μορφής και προς οποιοδήποτε και οι κρίσεις φάσεων αγώνα δεδομένου ότι η κριτική δεν εκτείνεται και σε κρίσεις κατά του διαιτητή ή άλλων.»  

Συγκεκριμένα ο. κ. Χατζηλιασής εξέφρασε το παράπονο της ομάδος μας  για ένα εξόφθαλμο λάθος του βοηθού διαιτητή στον αγώνα ΑΠΟΕΛ – Ολυμπιακός Λευκωσίας  το οποίο στέρησε την ομάδα μας από τέρμα σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο του αγώνα και το σύγκρινε με την παραχώρηση ανύπαρκτου πέναλτι σε άλλο αγώνα (Ανόρθωση Αμμοχώστου-Ομόνοια Λευκωσίας) την τέλεση του οποίου προηγήθηκαν διάφορα γεγονότα και συναντήσεις (στα οποία ασφαλώς δεν προκάλεσε και δεν συμμετείχε ο κ. Χατζηλιασής) και τα οποία έγιναν και γίνονται ανικείμενο αρνητικότατων και χλευαστικών σχολίων, δηλώσεων, καταγγελιών και προτροπών για καταγγελίες από ηγετικά στελέχη Σωματείων, του ιδίου του διαιτητή ακόμη και του Προέδρου της ΚΟΠ.

Η αναφορά του κ. Χατζηλιασή σε «σκοτεινές και ύποπτες ιστορίες» είναι σχόλιο απόλυτα δικαιολογημένο και υπό τις περιστάσεις πολύ επιεικές αν κρίνουμε από το όσα προηγήθηκαν και προπαντός όσα ακολούθησαν την δήλωση αυτή.

Πιο συγκεκριμένα:

Α. Συνάντηση Προέδρου Σωματείου (κ.Σάββας Κάκος) με τον μετέπειτα διαιτητή (κ.Λεόντιο Τράττο) σημαντικού αγώνα (Ανόρθωση Αμμοχώστου – Ομόνοια Λευκωσίας).

Β. Δηλώσεις και ανακοινώσεις άλλου Σωματείου (Ομόνοια Λευκωσίας).

Γ. Συμπεριφορά παραγόντων των ομάδων και ηγετικών στελεχών της Ομοσπονδίας  κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Δ. Συμπεριφορά ποδοσφαιριστών οι οποίοι επιδεικνύουν τον ανδρισμό τους και επιστρέφουν αντικείμενα στους αντίπαλους οπαδούς.

Ε. Σοβαρός τραυματισμός ποδοσφαιριστή από ρίψη κροτίδας.

Στ. Ενθάρρυνση Σωματείου για καταγγελία διαιτητή από τον Προέδρο της Ομοσπονδίας σας κατά του διαιτητή.

Η. Καταγγελία Σωματείου Ομόνοια Λευκωσίας εναντίον του Αρχιδιαιτητή (κ. Ραικβαρτ) για ανοχή και μη λήψη κατάλληλων αποφάσεων ή/και μέτρων για όλα τα πιο πάνω.

ΣΤ. Μια σειρά σοβαροτάτων διαιτητικών λαθών σε πολλούς αγώνες.

 

Ο κ. Χατζηλιασής αναφερει ότι η δηλωση του σε καμμια περιπτωση δεν μπορει να εκληφθει ότι εμπιπτουν κατω από τις προνοιες των πιο πανω αρθρων,  αρνείται τις πιο πανω κατηγορίες και εγείρει την υπεράσπιση του Δίκαιου Σχολίου για τις δηλώσεις τους, περαν των οσων αναφερονται ανωτερω περι καλως νοουμενης κριτικης.

Για τους σκοπους της παρουσης διαδικασιας αυτή ζητούμε από την Επιτροπή σας να καλέσει ως μάρτυρες τους κ.κ. Σάββα Κάκο, Λεόντιο Τράττο και Χανς Ράικβαρτ καθώς και τους εκπροσώπους του Σωματείου Ομόνοια Λευκωσίας, προκειμένου να διαπιστώσει η Επιτροπή ακριβώς τα γεγονότα προκειμένου να είναι σε θέση να αξιολογήσει την Υπεράσπιση του κ.Χατζηλιαση. Διαφορετικα είναι φανερο ότι η καταγγελια πασχει από ελλειψη στοιχειων και θα πρεπει να αποσυρθει.

Ο κ. Χατζηλιασής θα επικαλεσθεί επίσης τα Συνταγματικά και Ανθρώπινα Δικαιώματα του Περί Ελευθερίας του Λόγου (Άρθρο 10 της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) και ανάλογα με την εξέλιξη της Διαδικασίας της παρούσας υποθέσεως του Δικαιώματος της Δίκαιης Δίκης (Άρθρο 6 της ίδιας Σύμβασης).

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι θα παραστούμε στην Διαδικασία προκειμένου να αναλύσουμε τις πιο πάνω θέσεις του κ.Χατζηλιασή.

Συναδελφικα

Μιχαλάκης Γλ.ΡαφαήλΑχιλλέας Λ. ΔημητριάδηςΑντυς Πολυδώρου

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!