Έχουμε να αποδείξουμε πολλά

Λένε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να χαρακτηριστεί ως καθοριστικός ο σημερινός αγώνας με την Αελ. Η βαθμολογία και ο νέος τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος επιβεβαιώνουν την πιο πάνω άποψη αλλά ποιος μπορεί να παραγνωρίσει την παράμετρο ψυχολογία; O ΑΠΟΕΛ με ένα σερί τεσσάρων νικών βρέθηκε στο -4 από την κορυφή και αν κερδίσει σήμερα την πρωτοπόρο Αελ θα βρεθεί στο -1. Με τυχόν νίκη η δυναμική των τελευταίων εβδομάδων θα αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις. Είναι αυτό που τρελάνει τους οπαδούς μας και φοβίζει τους αντιπάλους μας. Έγινε μεγάλη προσπάθεια για να ανεβούμε στη βαθμολογία και το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του 2014 απαιτεί να δείξουμε το ίδιο πρόσωπο όπως και στον αγώνα με την Ομόνοια. Όλα συνηγορούν ότι η Αελ θα είναι ο βασικότερος μας αντίπαλος και το γεγονός ότι μετρά έξι συνεχόμενες νίκες δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Πάθος, σωστό αγωνιστικό πλάνο, αποτελεσματικότητα και περιορισμός στο ελάχιστο των ατομικών λαθών είναι τα στοιχεία που θα μας οδηγήσουν στην πιο σημαντική νίκη μέχρι την επόμενη. Ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες και είναι για αυτό που θα πρέπει να υπάρχει καθαρό μυαλό και καλή ψυχολογία από τους παίκτες του Δώνη.

Με τους γνωστούς ή τον Σαντίν;

To μεγάλο ερωτηματικό όσον αφορά το αγωνιστικό πλάνο αφορά τον Σεζάρ Σαντίν και κατά πόσο θα είναι στο αρχικό σχήμα. H απουσία ενός παίκτη με ευχέρεια στο σκοράρισμα είναι δεδομένη και το ότι η ομάδα ανταποκρίθηκε στους τελευταίους αγώνες δεν πρέπει να μας παρασύρει. Η απόφαση του Δώνη θα εξαρτηθεί και από το βαθμό ετοιμότητας του Μαντούκα ο οποίος ανέβαζε ρυθμούς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις.

Το 4-4-2 πρέπει να θεωρείται δεδομένο και το ζητούμενο θα είναι να κερδίσουμε την μάχη του κέντρου όπου η Αελ θα έχει δυο αμυντικά χαφ και τον Μπεμπέ σε ρόλο οργανωτή. Η μπάλα θα πρέπει να φτάνει εύκολα στους επιθετικούς οι οποίοι θα πρέπει να διαπεράσουν το τείχος των Ουόν και Ντεντε.

Ο Αλωνεύτης κρίνεται πιο χρήσιμος ως δεύτερος επιθετικός στους τελευταίους αγώνες κάτι που μάλλον θα δούμε και σήμερα. Σε αυτό το ενδεχόμενο το ζητούμενο όπως είπαμε είναι ποιος εκ των Σαντίν ή Μαντούκα θα παίξει δίπλα του.

Οι υπόλοιπες θέσεις είναι βασικά «κλειδωμένες» αφού οι Μοράις και Βινίσιους θα είναι στον άξονα της μεσαίας γραμμής ενώ ο Χαραλαμπίδης θα καλύψει τη δεξιά πλευρά. Η αμυντική τετράδα δεν θα αλλάξει αφού οι Σερτζιο, Ολιβέιρα, Αμορίν και Αντωνιάδης θα είναι οι τέσσερις μπροστά από τον Πάρντο.

Που θα κριθεί ο αγώνας

Η ομάδα που θα καταφέρει να επιβάλει το ρυθμό της και κατ΄επέκταση να φτάνει με μεγαλύτερη ευκολία στην αντίπαλη περιοχή θα έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει.

Στη δυνατότητα του ΑΠΟΕΛ να «τρυπήσει» την άμυνα της Αελ με κάθετες πάσες και την ταχύτητα του Αλωνεύτη.

Η Αελ θα επιχειρήσει με τον Μοντέιρο να επιτεθεί από την αριστερή πλευρα ελπίζοντας να εκμεταλλευτεί την απειρία του Αντωνιάδη.

Ο Ορλάντο Σα είναι με διαφορά ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Αελ έχοντας σκοράρει τα μισά σχεδόν τέρματα..

Τα ντέρμπι κρίνονται από το κάτι παραπάνω που μπορούν να κάνουν οι παίκτες-ηγέτες της κάθε ομάδας.

 

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!