Έχουμε τα κότσια να τους βάλουμε στη θέση τους;

Το κεφάλαιο επικοινωνίας και το  πως ο ΑΠΟΕΛ αντιδρά στα κατά καιρούς κακόβουλα δημοσιεύματα είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο που προβληματίζει τόσο τις εκάστοτε διοικήσεις όσο και τους οπαδούς μας. Όσοι ασχολήθηκαν με τα διοικητικά της ομάδας μας είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν ότι δεν έχει καθοριστεί ποτέ μια στρατηγική για το πώς θα αντιμετωπίζονται περιπτώσεις όπου συστηματικά κάποιος αθλητικογράφος ή ένα μέσο ενημέρωσης πλήττει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του ΑΠΟΕΛ. Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές κάποιες από τις οποίες είναι καλές, κάποιες όμως όχι. Σήμερα και για προβληματισμό όλων μας θα θέσουμε την εξής άποψη-θέση-εισήγηση.

Γιατί ο ΑΠΟΕΛ δεν παίρνει πιο ριζοσπαστικά μέτρα έναντι των αθλητικογράφων-μέσων ενημέρωσης; Γιατί ανεχόμαστε εδώ και χρόνια συγκεκριμένα άτομα αφού διαπιστώνουμε ότι τα περιστασιακά εμπάργκο δηλώσεων δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα;Η δύναμη που κουβαλά ο ΑΠΟΕΛ είναι μεγαλύτερη από αυτή του οποιουδήποτε μμε οπότε θα αναμέναμε από τις εκάστοτε διοικήσεις μας μέτρα όπως τα ακόλουθα:

– Απαγόρευση εισόδου συγκεκριμένων αθλητικογράφων ή και όλων των εργαζομένων συγκεκριμένων μέσων από τις δημοσιογραφικές διασκέψεις της ομάδας μας.

– Ονομαστική διαπίστευση όσων επιθυμούν να παραστούν στις διάφορες διασκέψεις.

– Αυστηρές συστάσεις στους ιδιοκτήτες των μμε.

– Εμπάργκο δηλώσεων σε όσα μμε δεν συνετίζονται με τις προτροπές της εκάστοτε διοίκησης.

– Οδηγία προς τους οπαδούς μας να μην αγοράζουν/διαβάζουν εχθρικά προς τον ΑΠΟΕΛ μμε

– Οδηγία προς του επιχειρηματίες οπαδούς μας να αποφεύγουν τη διαφήμιση σε εχθρικό προς τον ΑΠΟΕΛ μμε

–  Στήριξη ανταγωνιστικών μμε τα οποία είναι διευθετημένα να σεβαστούν το πλαίσιο συνεργασίας  που εμείς θα θέσουμε.

– Επιλεκτική αποστολή Δελτίων Τύπου, συνεντεύξεων και δηλώσεων στα μμε τα οποία κρίνουμε ότι αξίζουν να λαμβάνουν πρωτότυπο υλικό της ομάδας μας.

– Αποστολή πρωτότυπου μονταρισμένου οπτικοακουστικού υλικού σε όλα τα μμε τα οποία τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας.

Θεωρούμε ότι η απουσία ενός πλάνου δράσης για την αντιμετώπιση εχθρικών προς τον ΑΠΟΕΛ δημοσιευμάτων δημιουργεί ανομοιομορφία στον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα μμε και οι «λειτουργοί» τους.

Ως αποτέλεσμα γινόμαστε μάρτυρες των εξής:

– Έλλειψη συντονισμού των μελών του δ.σ και των υπαλλήλων του ΑΠΟΕΛ με αποτέλεσμα ο καθένας να λειτουργεί από μόνος του. Σαν αποτέλεσμα υπάρχουν  οι μεμονωμένες δημόσιες «επιθέσεις» μελών του δ.σ προς αθλητικογράφους οι οποίοι προσβάλουν τον ΑΠΟΕΛ και προκαλούν τον κόσμο μας.

– Μεμονωμένα και μικρής διάρκειας εμπάργκο δηλώσεων, τα οποία με το πρώτο υψηλού επιπέδου τηλεφώνημα ή καφεδάκι ακυρώνονται.

– Ακύρωση γευμάτων με τα μμε που συνηθίζονται στους εκτός έδρας αγώνες ως ένδειξη δυσφορίας για κάποια δημοσιεύματα.

– Τιμωρία όλων των μμε για τα γραφόμενα λίγων και συγκεκριμένων τη στιγμή που για να κερδίσουμε τον πόλεμο χρειαζόμαστε κάποιους στο δικό μας στρατόπεδο.

Διαχρονικά το μεγαλύτερο πρόβλημα του επίσημου ΑΠΟΕΛ είναι με το συγκρότημα Φιλελεύθερος. Για προβληματισμό όλων θα θέσουμε το εξής ερώτημα. Πως αναμένουμε να μας πάρουν στα σοβαρά όταν ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας προτρέπει τους υπαλλήλους να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλεία τους γιατί όσες φορές έτυχε να μιλήσει με τον πρόεδρο Ερωτοκρίτου αυτός του μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον τρόπο με τον οποίο προβάλλεται η ομάδα μας;  

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!