Έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε τον Μοράις;

Επειδή σε λίγες εβδομάδες θα λήξει το συμβόλαιο του Μοράις και επειδή εδώ και λίγους μήνες μπορεί να διαπραγματευτεί και να υπογράψει σε όποια ομάδα επιθυμεί, κρίναμε σκόπιμο να ανοίξουμε το κεφάλαιο έστω και αν κάποιοι το θεωρούν ταμπού. Το ερώτημα που θέτουμε ως τίτλο μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους ως ρητορικό αλλά τις επόμενες μέρες διοίκηση και τεχνική ηγεσία θα πρέπει να αποφασίσουν αν έχουν την πολυτέλεια και ικανότητα να πορευτούν χωρίς τον Πορτογάλο μέσο τα επόμενα χρόνια. Η περίπτωση Μοράις δεν είναι εύκολη και η καθυστέρηση που ήδη υπάρχει το επιβεβαιώνει αφού οι μέχρι σήμερα επαφές ανάμεσα στις δυο πλευρές δεν κατέληξαν πουθενά. Και αυτό θεωρείται φυσιολογικό αν αντιληφθούμε για ποιον παίκτη αναφερόμαστε. Ο Νούνο δεν είναι απλά ένας Πορτογάλος μέσος αλλά ο πιο σταθερός σε απόδοση παίκτης του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια. Και όταν λέμε σταθερός εννοούμε σε επίπεδα που επέτρεψαν στην ομάδα μας να μεγαλουργήσει.

Όπως εντοπίσαμε και προ ημερών ο ΑΠΟΕΛ έχει στο ρόστερ του αυτή τη στιγμή το καλύτερο μεσοαμυντικό δίδυμο που πέρασε από το κυπριακό ποδόσφαιρο. Η ομάδα των επιτυχιών χτίστηκε γύρω από τους Μοράις και Πίντο, οι οποίοι βρίσκονται και στην ιδανική ποδοσφαιρικά ηλίκία.

Σαν ένας από τους πρωταγωνιστές του φετινού άθλου ο Μοράις έχει ήδη ενώπιων του προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η πιο δεπεαστική προέρχεται από το Βέλγιο με τις ετήσιες απολαβές να είναι τουλάχιστον οι διπλάσιες από τις υφιστάμενες. Παρόλα αυτά ο Πορτογάλος κάνει υπομονή και εξακολουθεί να έχει ως προτεραιότητα του την παραμονή στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι μια σημαντική αύξηση στις ετήσιες απολαβές του αφού σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχει επιλογή από το να αποχωρήσει μετά πέντε χρόνια παρουσίας στην ομάδα μας. Από την άλλη η διοίκηση διακηρύσσει ότι δεν είναι διαθετημένη να ξοδέψει αλόγιστα και να λείψουν τα εκατομμύρια του Champions League. Τονίζεται επίσης η σημασία να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες σε σχέση με τις απολαβές των ποδοσφαιριστών..

– Είναι όμως ο Νούνο Μοράις ένας οποιοσδήποτε παίκτης;

– Τα όσα έχει προσφέρει και πολύ περισσότερο η προοπτική του να προσφέρει ακόμα περισσότερα πως και πόσο κοστολογούνται;

– Έχουμε τους μηχανισμούς μέσω των οποίων θα εξευρεθεί ο παίκτης που θα μπορέσει να τον αντικαταστήσει επάξια;

– Πως θα επηρεάσει την απόφαση διοίκηση και προπονητή το ότι ο συγκεκριμένος εκτός από εξαιρετικός ποδοσφαιριστής είναι και εξαιρετικός άνθρωπος που δέθηκε όσο λίγοι με τον ΑΠΟΕΛ και τον κόσμο του;

Κάπως έτσι είναι τα δεδομένα στο κεφάλαιο Νούνο Μοράις. Ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα μας που όλοι θέλουν να κλείσει με αίσιο τέλος.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!