Ίσως να μην αρκεί ούτε το Europa League

Η χτεσινή ενημέρωση για τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας ΑΠΟΕΛ δεν αποτέλεσε είδηση για όσους ξέρουν εδώ και καιρό το προβληματικό της κατάστασης. Την τελευταία πενταετία υπήρξε κακοδιαχείριση η οποία σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση μας και την έλλειψη οράματος από την προηγούμενη διοίκηση μας έφερε στο σημερινό αδιέξοδο. Πρόκειται για αδιέξοδο γιατί το σχέδιο δράσης της διοίκησης Πετρίδη έχει πολύ μικρές πιθανότητες επιτυχίας. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν μπορεί να έχει επιτυχία ενώ εξαιρετικά δύσκολη έως απίθανη είναι η έκδοση ομολογιακού δανείου το οποίο θα είναι συνδεδεμένο και με τα έσοδα των ευρωπαϊκών μας αγώνων.

Είναι για αυτό εξάλλου που η διοίκηση τόνισε χτες πως «η λύση των προβλημάτων περνάει μέσα από τις επιτυχίες της ομάδας σε πρωτάθλημα αλλά και την είσοδο της σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης».

Δυστυχώς το μόνο ρεαλιστικό πλάνο με τα σημερινά δεδομένα για να υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ είναι η συμμετοχή του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Champions League ή του Europa League την επόμενη χρονιά. Τα οικονομικά μεγέθη και οι συμβατικές υποχρεώσεις είναι τέτοια που δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε ουσιαστική κίνηση τους επόμενους 4-5 μήνες, οπότε η ελπίδα όλων στρέφεται στην ομάδα.

Το ιδανικό σενάριο και παράλληλα το πιο δύσκολο είναι αυτό που θέλει την ομάδα μας όχι απλά να κατακτά το πρωτάθλημα αλλά να εξασφαλίζει συμμετοχή στους ομίλους του Champions League. Σε αυτό το ενδεχόμενο τα έσοδα και κυρίως τα καθαρά κέρδη θα βοηθήσουν να κλείσουν οι τρύπες που άνοιξαν και να μπορέσει η εταιρεία να επενδύσει πιο σοφά από ότι την τελευταία πενταετία.

Οι όμιλοι του Europa League αποτελούν επίσης ένα σημαντικό έσοδο αλλά στην περίπτωση μας οι ανάγκες για ρευστό είναι τόσο μεγάλες που τα 2 εκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη που αφήνει μια συμμετοχή δεν αρκούν.

Ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί πόσο κρίσιμη είναι η φετινή χρονιά για την ομάδα μας και να κάνει τη δική του υπέρβαση. Οι ποδοσφαιριστές με όλα τα καλά και στραβά τους μπορούν να οδηγήσουν τον ΑΠΟΕΛ στην κορυφή φτάνει να πιστέψουμε λίγο περισσότερο σε αυτούς. Τα δεδομένα δεν είναι υπέρ μας ούτε στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά οι μεταγραφές δημιουργούν προοπτική ανάκαμψης.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!