Αέλ Vs ΑΠΟΕΛ 0-1

Πελώρια από βαθμολογικής και ψυχολογικής άποψης νίκη πέτυχε η ομάδα μας μέσα στο Τσίρειο επί της μαχητικής ΑΕΛ. Μπορεί ο αγώνας να ήταν ισορροπημένος αλλά στο τέλος μέτρησε η αποτελεσματικότητα και η κλάση των παικτών μας, οι οποίοι βρήκαν τον τρόπο να πάρουν το ζητούμενο. Ο Μιροσάβλιεβιτς ήταν για ακόμα μια φορά ο παίκτης που μας έδωσε τη νίκη με το γκολ που πέτυχε επτά λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Οι κομπλεξικοί συνεχίζουν την παράδοση και διαμαρτύρονται για τη διαιτησία του Τράττου η οποία σε καμία περίπτωση δεν καθόρισε τα αποτέλεσμα.

Με τις αναμενόμενες αλλαγές παράταξε την ομάδα μας ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αφού οι Μοραίς και Ονουάτσι επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα στη θέση των Σατσιά και Ζεβλάκοφ. H ΑΕΛ ξεκίνησε πιο δυνατά τον αγώνα και σε συνδυασμό με κάποια κενά που υπήρχαν στην αμυντική μας γραμμή, ήταν η ομάδα που δημιούργησε τις πρώτες δυο ευκαιρίες για γκολ. Το ΑΠΟΕΛ πολύ νωρίς κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα και να φτιάξει τη δική του καλή ευκαιρία στο 13΄όταν ο Κόντης από κοντά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κωνσταντίνου.

Με την ΑΕΛ να έχει περισσότερο την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να επιτεθεί το ΑΠΟΕΛ έπρεπε εκμεταλλευόμενο τα άκρα και τον Ονουάτσι να χτυπήσει από τα άκρα κάτι που όμως δεν έγινε. Η μπάλα έφτανε πολύ δύσκολα στον Νιγηριανό ενώ οι Χαραλαμπίδης και Αλεξάνδρου ήταν καλά κλεισμένοι.

Ο αγώνας στο διάστημα αυτό ήταν ισορροπημένος και παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν στο να οργανωθούμε και να απειλήσουμε στο 38′ δημιουργήθηκε η δεύτερη ευκαιρία που ήταν και κλασσική. Μετά από μια περίτεχνη ενέργεια ο Χαραλαμπίδης έδωσε την μπάλα στον Ονουάτσι ο οποίος πλάσαρε αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ έδωξε σωτήρια σε κόρνερ. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε λίγα λεπτά αργότερα όταν βρήκαν ανοιχτή την άμυνα μας και ο Ρόκε βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.

Το ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο αλλά φάνηκε άτυχο αφού η κεφαλιά του Κόντη σταμάτησε στο σώμα του Ονουάτσι ελάχιστα εκατοστά πριν περάσει τη γραμμή τέρματος. Παρά το ότι το ΑΠΟΕΛ έδειξε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο ο προπονητής μας πραγματοποίησε πολύ νωρίς την πρώτη του αλλαγή. Στο 57′ ο Πάουλο Κόστα πέρασε στη θέση του Ονουάτσι σε μια προσπάθεια να δοθούν οι απαραίτητες βοήθειες οργανωτικά.

Η αλλαγή βοήθησε αφού ο Πορτογάλος πήρε κάποιες προσπάθειες εμώ μπόρεσε να απελευθερώσει και τους Χαραλαμπίδη και Αλεξάνδρου. Στα τελευταία 20 λεπτά οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης του Τοράο και στο 83′ η επιμονή των παικτών μας έφερε αποτέλεσμα. Ο Μιροσάβλιεβιτς έβγαλε μόνο του τον Κόστα αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε εκ νέου σωτήρια αλλά στη επιστροφή η μπάλα κατέληξε στο Σέρβο που με πλασέ στην κενή εστία έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για ένα φαουλ του Κόντη στο ξεκίνημα της φάσης.

Από το σημείο αυτό και μετά ο αγώνας χάλασε αφού τα πολλά φαουλ και τα νεύρα κυριάρχησαν μέχρι το τέλος. Στις καθυστερήσεις η ομάδα μας δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της αφού ο Μίρο δεν κατάφερε να νικήσει από τα έντεκα βήματα τον Κωσταντίνου.

Βαθμολογίες Παικτών

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Χάτζι (74′ Ζεβλάκοφ), Μπρούσερ, Κόντης, Μιχαήλ, Μοραίς, Χαραλαμπίδης (90 Χρίστου),Αλεξάνδρου, Μιροσάβλιεβιτς, Ονουάτσι (57′ Κόστα)

Κίτρινες: Χαραλαμπίδης, Χατζί, Μιροσάβλιεβιτς, Αλεξάνδρου

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!