Αέλ Vs ΑΠΟΕΛ 1-1

Ο πρώτος γύρος του φετινού πρωταθλήματος έχει ολοκληρωθεί και η ομάδα μας μπορεί δικαιωματικά να αξιώνει τον ανεπίσημο τίτλο του ιδανικού αυτόχειρα. Οι επιπόλαιες εκτός έδρας εμφανίσεις, ο εφησυχασμός και η μέτρια αγωνιστική παρουσία της ομάδας αλλά και συγκεκριμένων παικτών έχει γίνει ο κανόνας. Το 1-1 με την μέτρια ΑΕΛ μέσα στο Τσίρειο πληγώνει όπως πλήγωσε και η ισοπαλία με τον Άρη, τον Ολυμπιακό και πολλά άλλα που βλέπουμε. Η νίκη επί της Ομόνοιας πολύ λίγη σημασία έχει πλέον αφού αν το ΑΠΟΕΛ αφήνει βαθμούς τόσο εύκολα δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις αλλά όνειρα.

Το βράδυ του Σαββάτου το ΑΠΟΕΛ για ακόμα μια φορά, ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες αλλά ήταν επιπόλαιο στη τελική προσπάθεια. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχτεί την ισοφάριση αφού σε έναν ακόμα αγώνα φάνηκαν τα μεσοαμυντικά κενά μας. Η είσοδος των Φερναντές και Μιχαήλ δεν μπόρεσε να αλλάξει τα δεδομένα και σε συνδυασμό με την τακτική των γηπεδούχων να ροκανίζουν το χρόνο, χάθηκαν ακόμα δυο σημαντικοί βαθμοί.

Μια έκπληξη επιφύλαξε το αρχικό σχήμα του Ουζουνίδης αφού ο Φερναντές έμεινε στον πάγκο και στη θέση του αγωνίστηκε ο Πίντο που όμως απέτυχε να παίξει το ρόλο του οργανωτή. Αίσθηση προκάλεσε και η παρουσία του Έμερσον αντί του Μιχαήλ, ο οποίος σε αντίθεση με τον αγώνα με την Ομόνοια ήταν πολύ καλός.

Ο αγώνας στα πρώτα στάδια του ήταν αναγνωριστικός και για τις δυο ομάδες αλλά από την αρχή το ΑΠΟΕΛ ήταν αυτό που είχε τον έλεγχο και πρωταγωνιστή τον Ζε Κάρλος επιχείρησε να επιτεθεί. Ο Βραζιλιάνος κινούμενος από της αριστερή πλευρά προκαλούσε πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα και ήταν ο υπαριθμόν έναν κίνδυνος.

Η υπεροχή μας έφερε και τη δημιουργία ευκαιριών οι οποίες όμως δεν έγιναν γκολ αφού στο 27′ η κεφαλιά του Μαχλά σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι ενώ στο 36′ χάθηκε μοναδική ευκαιρία όταν ο Μακρίδης εξ επαφής κατάφερε να στείλει την μπάλα έξω αντί στα δίκτυα. Στο διάστημα αυτό η ΑΕΛ είχε τις δικές της ευκαιρίες και προϋποθέσεις οι οποίες ανάγκασαν τον Νικολόσκι σε δυο καλές αποκρούσεις, η μία μάλιστα μετά από λανθασμένη τοποθέτηση του Δασκαλάκη που λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ.

Διάβασε τα νέα του ΑΠΟΕΛ από το κινητό σου με Vodafone live!

Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δυο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο αποτέλεσμα ήρθε το γκολ για την ομάδα μας σε μια ανύποπτη φάση, όταν μετά από κόρνερ του Πίντο η μπάλα ξεγέλασε το Γιάννου ο οποίος την είδε να σκάει μπροστά του και να καταλήγει στα δίκτυα. Το 0-1 ήταν γεγονός και έδωσε στο ΑΠΟΕΛ το προβάδισμα που ήθελε ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΛ να μπαίνει πιο επιθετικά σε μια προσπάθεια της να ανατρέψει τα αρνητικά για αυτή δεδομένα. Χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα έφτιαξε αρχικά μια καλή ευκαιρία στο 49′ με σουτ του Ρόκε και στο 61′ έφερε τον αγώνα στα ίσα. Ήταν μια φάση που η μεσοαμυντική μας γραμμή πιάστηκε στον ύπνο και οι παίκτες των γηπεδούχων με γρήγορες πάσες έφεραν σε θέση βολής τον Τικίνιο που με πλασέ έκανε το 1-1.

Το γκολ έφερε άγχος στους παίκτες μας που έδειξαν να επηρεάζονται περισσότερο από ότι έπρεπε. Ο Ουζουνίδης με τη σειρά του έδειξε να μην είναι ευχαριστημένος με τα όσα έβλεπε και την προοπτική έτσι προχώρησε σε δυο ταυτόχρονος αλλαγές στο 65′ βάζοντας μέσα τους Μιχαήλ και Φερναντές στη θέση των Έμερσον και Πίντο αντίστοιχα.

Με την ΑΕΛ πλέον να παίζει για την ισοπαλία κάνοντας και τις σχετικές καθυστερήσεις και να προσαρμόζει το παιχνίδι της αναλόγως, φάνηκε πως θα χρειαζόμασταν αρκετή τύχη για να πάρουμε τη νίκη. Στο 73′ η ομάδα της Λεμεσού έμεινε με 10 παίκτες λόγω ενός δολοφονικού τάκλιν του Κέρκεζ πάνω στον Φερναντές αλλά και πάλι τα δεδομένα δεν άλλαξαν αφού οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν περισσότερο.

Το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό και τύχη για να κάνει κάτι ουσιαστικό. Οι ατομικές προσπάθειες των Ζε Κάρλος και Μακρίδης ήταν ημιτελείς έτσι κάποιες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν δεν έγιναν γκολ. Κάτω από αυτά τα δεδομένα δεν άλλαξε κάτι έτσι το σφύριγμα του Τσαγγάρη μετά και την πεντάλεπτη καθυστέρηση βρήκε τους παίκτες μας να απορούν πως δεν κατάφεραν σε έναν ακόμα εκτός έδρα αγώνα να πάρουν τη νίκη και τον κόσμο μας να φεύγει εκ νέου προβληματισμένος από το γήπεδο.

Διαιτησία
Στο πρώτο ημίχρονο οι βοηθοί άρχισαν με δυο λανθασμένες υποδείξεις οφ σαιτ για κάθε ομάδα. Στη συνέχεια ο Τσαγγάρης δεν έδωσε ένα καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Ζε Κάρλος, ενώ τα παράπονα του προπονητή της ΑΕΛ για ένα πέναλτι που δόθησε σε αυτούς θεωρούνται γελοία. Στην επανάληψη ο διαιτητής έδειξε λανθασμένα κίτρινη κάρτα στον Φλορεά ενώ ανέχτηκε κάποιες παραβάσεις των γηπεδούχων.

Δηλώσεις Μαρίνου Ουζουνίδη:
Όταν μία ομάδα σε έξι εκτός έδρας παιχνίδια κάνει μόνο μία νίκη, τότε έχει πρόβλημα. Ειδικά παιχνίδια σαν το σημερινό, το οποίο ελέγξαμε πλήρως. Δεν νιώσαμε καθόλου πίεση από την ΑΕΛ. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Δεν ήμασταν ικανοί να τελειώσουμε το παιχνίδι. Ο αντίπαλος μας σκόραρε στην μοναδική ευκαιρία που έκανε. Σήμερα «αυτοκτονήσαμε». Είμαι απογοητευμένος όχι από την εμφάνιση, αλλά από το αποτέλεσμα. Ήταν πολύ άσχημο για μας. Ήμασταν ανώτερη ομάδα. Όταν παίξαμε με παίκτη παραπάνω, δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Βγάλαμε τα μάτια μόνοι μας».

Δηλώσεις Μαρίνου Σατσιάς:
Αυτό το παραμύθι με τους διαιτητές θα πρέπει να σταματήσει σήμερα. Δεν γίνεται σε κάθε παιχνίδι που παίζουμε ο αντίπαλος να έχει παράπονα από την διαιτησία. Στην Αγγλία τραβιούνται οι παίκτες και δεν υπάρχει τίποτα. Μπορεί να βγάλει και το σώβρακο κάποιος παίκτης, του άλλου. Που είδε το πέναλτι ο προπονητής της ΑΕΛ. Θα μας τρελάνει ο προπονητής της ΑΕΛ με αυτά που είπε. Αν μία ομάδα είχε παράπονα από τον διαιτητή θα έπρεπε να ήμασταν εμείς. Θεωρώ μικρή ομάδα, όταν με καθυστερήσεις προσπαθεί να πάρει αποτέλεσμα. Εμείς φταίμε που δεν πετύχαμε δύο και τρία γκολ για να καθαρίσουμε το παιχνίδι.

ΑΠΟΕΛ
Νικολόσκι, Κόντης, Φλορέα. Σεγκιρί, Δασκαλάκης (77′ Λουκά), Σατσιάς, Έμερσον (65′ Μιχαήλ), Πίντο (65′ Φερναντές), Μακρίσης, Ζε Κάρλος, Μαχλάς

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!