Ααλεσούντ: Οι πορτοκαλί της Νορβηγίας

Ακόμα και το όνομα της Νορβηγικής ομάδας προφέρεται δύσκολα αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά πράγματα αφού η άγνωστη μας Ααλεσούντ θα πρέπει να αποκρυπτογραφηθεί πλήρως για να περάσουμε στον τέταρτο και καθοριστικό προκριματικό γύρο του Europa League. Σαν ένα γενικό σχόλιο θα λέγαμε ότι η κυπελλούχος Νορβηγίας είναι μια ομάδα με καλή έδρα κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουμε το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα για πρόκριση την Πέμπτη στο καυτό ΓΣΠ. Ιστορία

Η Ααλεσούντ μπορεί να θεωρηθεί ως μια μικρομεσαία ομάδα της Νορβηγίας που μπήκε έντονα στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας την τελευταία τριετία. Από το 1914 που ιδρύθηκε έχει να επιδείξει δυο κατακτήσεις τροπαίων ,έχοντας αναδειχθεί κυπελλούχος το 2009 και το 2011. Η ομάδα επένδυσε σε υποδομές με σημαντικότερη την ανέγερση ενός νέου γηπέδου το 2005 το οποίο έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να αυξηθεί η προσέλευση των οπαδών.

Η πορεία της στο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια δεν είναι και η καλύτερη αφού η καλύτερη θέση που εξασφάλισε ήταν η 4η το 2010 ενώ πέρσι τερμάτισε στην 11η αλλά βρέθηκε στο Europa ως κυπελλούχος. Τι κάνει φέτος

Μια παράμετρος που θα λειτουργήσει υπέρ της Νορβηγικής ομάδας είναι ο βαθμός ετοιμότητας του και αυτό γιατί το πρωτάθλημα τους βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Αάλεσουντ βρίσκεται στη 10η θέση, έχοντας απολογισμό 4 νίκες, 8 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Με συντελεστή τερμάτων 21-19 δείχνουν ότι δεν μπορούν να θεωρηθούν ούτε αποτελεσματικοί αλλά ούτε και με γρανιτένια άμυνα. Πρόκειται στοιχεία που θα πρέπει να αναλυθούν εις βάθος από τον Γιοβάνοβιτς και τους συνεργάτες του, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες τους.

Οι 16 αγώνες που έδωσαν μέχρι στιγμής διασφαλίζουν ότι βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση και το ζητούμενο είναι να μην ανταπεξέλθουν στις ιδιαιτερότητες που θα βρουν στο ΓΣΠ.

Όπως και εμείς έτσι και οι Νορβηγοί θεωρούν όπλο την έδρα τους και το πλεονέκτημα που τους δίνει το πλαστικό γρασίδι και το κατάμεστο γήπεδο χωρητικότητας 11 χιλιάδων. Ευρωπαϊκή εμπειρία

Η δυνατή τους έδρα επιβεβαιώνεται και από την μικρή αλλά αξιόλογη ευρωπαϊκή πορεία την τελευταία διετία. Πέρσι έφτασαν πολύ κοντά στο όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Europa όταν απέκλεισαν διαδοχικά τις Νεαθ, Φερεντσβάρος, Ελφσμποργκ και βρήκαν απέναντι τους στον 4ο προκριματικό την Αλκμαρ.

Στο πρώτο αγώνα εντός έδρας συνέχισαν το σερί νικών κερδίζοντας με 2-1 αλλά στον επαναληπτικό στην Ολλανδία κατέρρευσαν χάνοντας με 6-0.

Φέτος η πορεία τους άρχισε με αντίπαλο τα Τίρανα και όπως είναι γνωστό μετά το 1-1 μέσα στην Αλβανία ήρθε το 5-0 εντός έδρας σε έναν αγώνα που σχολιάστηκε ιδιαίτερα σε όσους ασχολούνται με το στοίχημα.

 

Το γήπεδο της Aalesunds Color Line Stadion χωρητικότητας 10778

 

O 43χρονος προπονητής της Aalesunds (πρώην προπονητής της Kaiserslautern) Kjetil Rekdal

 

Οι οπαδοί της Aalesunds γνωστοί και ως Stormen (The Storm)

 

Ο Εσθονός επιθετικός τους Sander Post (αριθμός 9)

 

Ο Τζαμαϊκανός μέσος Jason Morrison (αριθμός 7)

 

Ο Νορβηγός αμυντικός Jonatan Tollas (αριθμός  4)

 

Ο Τερματοφύλακας Grytebust (αριθμός 13)

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!