Αγία Νάπα Vs ΑΠΟΕΛ 0-2

Το -3 από την κορυφή είναι γεγονός αφού η ομάδα μας έκανε το καθήκον της. Δυστυχώς η απόδοση της ομάδας δεν ήταν αυτή που θα θέλαμε αλλά θέλοντας και μη κρατάμε τη νίκη. Κρατάμε και τις λύσεις που έδωσαν και πάλι οι νεοφερμένοι και μας έβγαλαν από το άγχος του ύπουλου 0-1. Μπέκμαν και Μπίτον περίμεναν μέχρι το τελευταίο εικοσάλεπτο για να αγωνιστούν και όταν μπήκαν μέσα είδαμε τον Δανό να δίνει ασίστ και τον Ισραηλινό να σκοράρει! Η Αγία Νάπα επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις ότι πρόκειται για μια καλή ομάδα αφού αμύνθηκε πολύ καλά και ορθόδοξα σε όλο τον αγώνα. Τα γκολ σε καθοριστικά σημεία έφεραν τη νίκη και πλέον βλέπουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια.

Ο Γιοβάνοβιτς δεν προχώρησε τελικά στις αλλαγές που προέβλεπαν οι περισσότεροι και κυρίως αυτή του Μπέκμαν αφού ο Δανός έμεινε στον πάγκο, όπως επίσης και ο Μπιτόν. Η εντεκάδα ήταν ουσιαστικά η ίδια όπως αυτήν του αγώνα με τη Σαλαμίνα όπου ο Πίντο είχε ρόλο οργανωτή λίγο πιο μπροστά από τα δυο αμυντικά χαφ (Μοράις, Τζιόλης) και τον Μπουντιμίρ στην κορυφή της επίθεσης. Στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής παρέμειναν οι Αλεξάνδρου και Μαντούκα. Τέλος στην άμυνα έγινε το αναμενόμενο με τους Σέρχιο, Κλουκόφσκι, Μπόρδα και Ολιβέιρα να παίρνουν θέση μπροστά από τον Πάρντο.

Παρά το καλό ξεκίνημα των πρώτων λεπτών όπου η ομάδα μας μπήκε πιο δυνατά και έδειξε ότι θα πιέσει με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου η εικόνα άλλαξε. Η Αγία Νάπα με πρέσιγκ κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα στην ανάπτυξη της ομάδας μας αφού έλειπε η καλή κυκλοφορία της μπάλας που θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για το γκολ. Παρά το καλό σουτ του Μαντούκα στο 18 η ομάδα μας δυσκολευόταν να λειτουργήσει σωστά αφού ο Πίντο δεν μπορούσε να μοιράσει παιχνίδι.

Η Αγία Νάπα αμυνόταν σωστά και στο 28 έφτιαξε τη δική της καλή ευκαιρία αλλά το σουτ του Αφόνσο βρήκε τον Πάρντο σε ετοιμότητα. Η προβληματική εικόνα της ομάδας μας ανάγκασε τον Γιοβάνοβιτς να αλλάξει πλευρές τους Μαντούκα και Αλεξάνδρου σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις από τα άκρα.

Μετά το 35 η ομάδα μας ανέβασε στροφές και μετά που χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Πίντο ήρθε το γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αλεξάνδρου ο Μπόρδα πρόλαβε τον Χρυσοστόμου και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Οι γηπεδούχοι βλέποντας τον Χρυσοστόμου να μένει στο έδαφος διαμαρτυρήθηκαν για φαουλ το οποίο δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση.

Το γκολ βοήθησε στο να ελέγξουμε τον αγώνα μέχρι και την λήξη του πρώτου ημιχρόνου αφού η Αγία Νάπα έδειξε να επηρεάζεται από την αρνητική για αυτήν εξέλιξη.

Οι όποιες οδηγίες δόθηκαν στην ανάπαυλα δεν έπιασαν τόπο αφού στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της ομάδας ήταν χειρότερη από αυτήν του πρώτου ημιχρόνου. Η νευρικότητα και η αδυναμία να κρατήσουμε την μπάλα με τρόπο δημιουργικό ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας μας, με αποτέλεσμα το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο.

Με τον ΑΠΟΕΛ να μην μπορεί να κάνει ούτε τα βασικά στο επιθετικό κομμάτι, η Αγία Νάπα κράτησε μπάλα και παρόλο που προσπάθησε να δημιουργήσει κάτι καλό δυσκολευόταν και αυτή να απειλήσει αλλά το εύθραυστο 0-1 λειτουργούσε εις βάρος της δικής μας ομάδας.

Στο 68 χάθηκε μοναδική ευκαιρία με τον Αλεξάνδρου να στέλλει την μπάλα απελπιστικά έξω ενώ στη συνέχεια άρχισε με καθυστέρηση ο χορός των αλλαγών με το Μπέκμαν να αντικαθιστά αρχικά τον Πίντο και στη συνέχεια ο Μπιτόν πέρασε στη θέση του Μπουντιμίρ.

Οι αλλαγές έμελλε να μας βγάλουν από το άγχος στο 86 όταν μετά από ασίστ του Μπέκμαν ο Μπιτόν με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Το 0-2 με πρωταγωνιστές τους δυο νεοφερμένους ήταν το καλύτερο φάρμακο στην προβληματική εικόνα που είχε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Το δεύτερο γκολ έκρινε ουσιαστικά τον αγώνα έτσι τα τελευταία λεπτά είχαν πανηγυρικό χαρακτήρα.

Κίτρινες: Σέρχιο

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρχιο, Κλουκόφσκι, Μπόρδα, Ολιβέιρα, Μοράις, Πίντο (73 Μπέκμαν), Τζιόλης, Μαντούκα, Αλεξάνδρου (90 Χαραλαμπίδης), Μπουντιμιρ (76 Μπιτόν)

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!