Αγώνας μιας επιλογής

Γράψαμε αρκετές φορές τις τελευταίες μέρες για τη σημασία του σημερινού αγώνα και τώρα ήρθε η στιγμή των πράξεων. Δεν υπάρχει κάποιος που να μην αντιλαμβάνεται τη σημασία του να κερδίσουμε την Ανόρθωση κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις καθημερινές δηλώσεις των παικτών οι οποίοι καλούνται να επιβεβαιώσουν και με πράξεις τα λεγόμενα τους. Η υπερπροσπάθεια για ένα θετικό αποτέλεσμα στη Λυών άφησε τα κατάλοιπα της αφού ίσως και απρόσμενα οι Μαντούκα και Ζόρζε έμειναν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού. Η εξέλιξη αυτή στερεί από τον Γιοβάνοβιτς τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τον καλύτερο του αμυντικό αλλά η παρουσία του Ολιβειρα μετριάζει το πρόβλημα. Η αλήθεια είναι ότι αντέχουμε τις απουσίες γιατί η Ανόρθωση θα παραταχθεί το απόγευμα αποδεκατισμένη κυρίως όσων αφορά τη μεσοεπιθετική της γραμμή. Το αγωνιστικό πλάνο του Γιοβάνοβιτς θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το ποιος θα αγωνιστεί δίπλα από τον Κάκα. Αν ο Ολιβεϊρα κριθεί ανέτοιμος για βασικός σημαίνει ότι ο Μοραίς θα αναγκαστεί να πάρει θέση στο κέντρο της άμυνας. Αλλαγές στην αμυντική γραμμή εικάζονται και για το δεξί άκρο αφού ο Πουρσαϊτίδης ίσως πάρει ανάσες κάτι που θα φέρει τον Σολωμού στην 11αδα.

Πίντο, Μαρσίνιο, Χαραλαμπίδης και Τρισκόφσκι θεωρούνται οι τέσσερις σίγουροι για τη μεσαία γραμμή με τον Σόουζα να συμπληρώνει την πεντάδα σε περίπτωση που ο Μοράις παίξει στην άμυνα. Το γνωστό 4-5-1 ή 4-2-3-1 όπως το προτιμούν κάποιοι άλλοι αναμένεται να έχει στην κορυφή της επίθεση των Αλμέιδα.

Ο αγώνας θα κριθεί από την απόδοση της δικής ομάδας κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο για να είμαστε αποτελεσματικοί στη γραμμή κρούσης όπου εστιάζεται και το μεγαλύτερο μας πρόβλημα. Ο Αλμέιδα επανήλθε αλλά δείχνει ότι χρειάζεται ακόμα χρόνο αλλά και στηρίγματα από τους Τρισκόφσκι και Χαραλαμπίδη αφού η αντίπαλη άμυνα προσαρμόζεται πάνω του.  

Η ικανότητα του Μαρσίνιο να «τρυπά» τις αντίπαλες άμυνες είναι άλλο στοιχείο που θα πρέπει να δούμε σήμερα έτσι ώστε να έχουμε το στοιχείο του απρόβλεπτου στον τρόπο οργάνωσης του παιχνιδιού μας,.

Το καθαρό μυαλό αλλά και το πάθος για τη νίκη θα είναι επίσης σημαντικοί παράμετροι. Ο αμφιλεγόμενος Τράττος κρίθηκε καταλληλότερος να σφυρίξει τον αγώνα και αν επιχειρήσει να γίνει πρωταγωνιστής θα πρέπει οι παίκτες μας να το διαχειριστούν σωστά. Πάμε επίσης σε μια έδρα όπου σπάνια κερδίζουμε οπότε οι παίκτες μας θα πρέπει να δείξουν την απαιτούμενη θέληση για να επιστρέψουν στη Λευκωσία νικητές.

Έρανος για τον ΑυγουστίνοΣε μια αξιέπαινη ενέργεια του ο σύνδεσμος ΑΠΟΕΛ Μακεδονίας διοργανώνει σήμερα έξω από το γήπεδο έρανο για να συγκεντρωθούν χρήματα που θα βοηθήσουν τον καρκινοπαθή οπαδό μας Αυγουστίνο να μεταβεί στο εξωτερικό για θεραπεία.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Ο Παν.Σύ.Φι. ΑΠΟΕΛ Μακεδονίας, δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος στις τρέχοντες εξελίξεις που διαδραματίζονται. Το οπαδικό πνεύμα που μας διακατέχει δεν περιορίζεται μόνο στον αθλητισμό αλλά επεκτείνεται και στην κοινωνία γενικότερα. Τις τελευταίες μέρες, γίνεται προσπάθεια οικονομικής βοήθειας προς τον αδελφό Αυγουστίνο, ο οποίος πάσχει από καρκίνο. Το ζήτημα εδώ, αφορά την υγεία ενός δικού μας παιδιού. Ο σύνδεσμος μας, στηρίζοντας την πρωτοβουλία αυτή, θα οργανώσει έρανο αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι (19/2), μέχρι και το παιχνίδι με την Λυών, στις 7 Μαρτίου. Καλούμε κάθε ΑΠΟΕΛίστα και όχι μόνο, να βοηθήσει όσο μπορεί, για να ξεπεράσει ο αδελφός μας τα οικονομικά εμπόδια που αντιμετωπίζει, στη μάχη που δίνει ενάντια στον καρκίνο. Τέλος, όσο αφορά την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ο σύνδεσμος μας δηλώνει με πράξεις την συμπαράσταση του προς τον αδελφικό ελληνικό λαό. Για τον λόγο αυτό, αναλαμβάνουμε να μαζέψουμε στον χώρο του οικήματος μας, σφραγισμένες συσκευασίες τροφίμων, καθώς επίσης και ρουχισμό σε καλή κατάσταση όπου θα διατεθούν σε ίδρυμα αστέγων. Η προσπάθεια μας θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και σας καλούμε να στηρίξετε την πρωτοβουλία αυτή του συνδέσμου μας. Ας έχουμε λοιπόν υπόψη μας πως κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη και χαρακτηρίζεται πολύτιμη αφού «σώζει» μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας. Σημείωση Aρ. 1: Για όσους επιθυμούν, ο τραπεζικός λογαριασμός για οικονομική βοήθεια προς τον Αυγουστίνο, με αριθμό δελτίου ταυτότητας (1016861,) είναι: 4548912700765735, Tράπεζα Κύπρου. Σημείωση Aρ. 2: Καλούμε την διοίκηση της ομάδας, παίχτες και τεχνική ηγεσία να βρεθεί στο πλάι του Αυγουστίνου και να λάβει εξίσου σοβαρά το θέμα, όπως έγινε τότε και με την μικρή Μαρία. Ο Αυγουστίνος είναι δικό μας παιδί και την μάχη με τον καρκίνο, θα την δώσουμε μαζί. Ο αδελφός, θα βγει νικητής!!! ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. Α.Π.Ο.Ε.Λ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!