Αγώνας υψηλού κινδύνου

Ο συνδυασμός του ΑΠΟΕΛ που δεν πείθει με την απόδοση του και της Ανόρθωσης που ανακάμπτει και ψοφά να έχει βαθμολογικό κέρδος απέναντι μας κάνουν τον σημερινό αγώνα εξαιρετικά δύσκολο. Ίσως ακόμα πιο ανησυχητικό να είναι το γεγονός ότι πολλοί οπαδοί μας θεωρούν ότι έστω και δύσκολα θα κερδίσουμε. Όσοι έμειναν κολλημένοι στο περσινό 8-1 και ξεχνούν ότι και στον αγώνα του πρώτου γύρου κερδίσαμε ίσως και τυχαία μετά από ένα τραγικό πρώτο ημίχρονο είναι φυσικό να είναι αλλού σήμερα. Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί που ψυχικά είναι ήδη στο Άμστερνταμ και ελπίζουμε κανένας από την ομάδα να μην συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς. Η διατήρηση της πρώτης θέσης με την έναρξη του δευτέρου γύρου είναι το ζητούμενο και για να συμβεί αυτό πρέπει να κερδίσουμε μέσα στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Για να γίνει αυτό μάλλον δεν θα είναι αρκετές οι εκλάμψεις, οπότε θα χρειαστεί να δούμε τους παίκτες μας αποφασισμένους, ζωντανούς και με ορθόδοξο αγωνιστικό πλάνο που θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Τα διαφόρων ειδών προβλήματα είναι λίγο πολύ γνωστά και το ζητούμενο είναι η σωστή αντιμετώπιση τους έτσι ώστε να πάρουμε το ζητούμενο. Η απουσία του Καρλάο είναι σημαντική αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Κακά θα τον αναπληρώσει επάξια. Μας λείπει επίσης εδώ και μήνες ο καλός Ντε Βινσέτι οπότε πρέπει να ανταποκριθούμε και σήμερα.

Ψάχνει τις λύσεις ο Δώνης

Ο προπονητής μας προσπαθεί ακόμα και με ακραίες επιλογές να βρει τις λύσεις στα αγωνιστικά προβλήματα. Το πείραμα του winger Σιέρινταν στον αγώνα με την Ομόνοια δεν πέτυχε οπότε η λογική λέει ότι ο Ιρλανδός θα είναι στον κεντρικό άξονα σήμερα με έναν εκ των Μαντούκα ή Τζιμπούρ.

Ο Μαντούκα είναι απαραίτητος αφού μια ενέργεια του είναι αρκετή για να κριθεί υπερ μας ο αγώνας. Είναι όμως γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος παρουσιάζει σημάδια κόπωσης κάτι που ίσως επηρεάσει την τελική απόφαση του προπονητή.

Τα άκρα της μεσαίας γραμμής θα κρίνουν πολλά και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Αλωνεύτης κριθεί έτοιμος αυτή τη φορά για το αρχικό σχήμα. Η επιστροφή του Βινίσιους στο αρχικό σχήμα θα πρέπει να θεωρείται παραπάνω από πιθανή και αν συμβεί θα αφήσει τον Γκόμες εκτός.

Το ζητούμενο για την ομάδα μας πέραν από το να μπορέσει να αναπτυχθεί να οργανωθεί σωστά και να φτιάξει τις ευκαιρίες που θα φέρουν τα γκολ είναι ο περιορισμός των Κάλβο και Ιακοβένκο πάνω στους οποίους θα στηριχτεί η Ανόρθωση.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!