Αεκ Vs ΑΠΟΕΛ 0-0

Με βαθμολογικές απώλειες ξεκίνησε το πρωτάθλημα η ομάδα μας αφού η μέτρια εμφάνιση έφερε τη δίκαιη ισοπαλία απέναντι στην μαχητική Αεκ. Τα πολλά «νεκρά» διαστήματα στην απόδοση της ομάδας, η νευρικότητα και οι λάθος επιλογές ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των παικτών μας. Οι διορθωτικές κινήσεις που επιχείρησε ο Γιοβάνοβιτς βελτίωσαν κάπως την εικόνα αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυτά που έπρεπε για να φύγουμε νικητές από μια δύσκολη έδρα. Με την μοναδική αναγκαστική αλλαγή παρέταξε την ομάδα ο Γιοβάνοβιτς σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα, με τον Κίσσα να παίρνει τη θέση του τραυματία Χιώτη. Με αυτά τα δεδομένα η γνωστή τετράδα των Πουρσαϊτίδη, Μποαβεντούρα, Ζόρζε και Κόντη ήταν στην άμυνα και λίγο πιο μπροστά οι Μοραϊς και Πίντο. Ο Μαρσίνιο είχε το γνωστό ρόλο συνδετικού κρίκου στη μεσαία γραμμή ενώ στα φτερά παρέμειναν οι Τρισκόφσκι και Μαντούκα. Στην κορυφή της διάταξης 4-5-1 ήταν ο Αλμέιδα.

Ο αγώνας είχε την αναμενόμενη ροή με τους γηπεδούχους να μπαίνουν με περισσότερο ενθουσιασμό και να επιχειρούν να αιφνιδιάσουν. Στο 9 ο Γκαρσία έστειλε το πρώτο προειδοποιητικό μήνυμα όταν με μακρινό σουτ ανάγκασε τον Κίσσα να αποκρούσει ασταθώς. Η ομάδα μας μετά το πρώτο δεκάλεπτο ισορρόπησε τον αγώνα αφού κράτησε μπάλα και στο 13 ισοφάρισε τις καλές ευκαιρίες όταν η κεφαλιά του Αλμέιδα ανάγκασε τον Φορτιν να αποκρούσει με υπερένταση.

Η ομάδα μας δεν μπόρεσε να έχει διάρκεια στην απόδοση της αφού μεσοεπιθετικά υπήρχε πρόβλημα στη τελική πάσα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να φτάσουμε με αξιώσεις μέσα στην περιοχή τους. Ο Μαρσίνιο ήταν καλά κλεισμένος ενώ στα μέσα του ημιχρόνου οι Μαντούκα και Τρισκόφσκι άλλαξαν πλευρές σε μια προσπάθεια να γίνουμε πιο απειλητικοί. Σχεδόν άμεσα δημιουργήθηκε η πιο καλή ευκαιρία όταν στο 30 ο Τρισκόφσκι έπιασε δυνατό σουτ αλλά Φορτιν απέκρουσε την μπάλα.

Η μπάλα εξακολούθησε να μην φτάνει εύκολα στον Αλμέιδα ο οποίος ήταν στενά μαρκαρισμένος ενώ μεσοαμυντικά τα περισσότερα προβλήματα ήταν στο αριστερό άκρο με τον Πρίσο να είναι επικίνδυνος. Οι βοήθειες στον Μποαβεντούρα μετρίασαν το πρόβλημα ενώ στο 44 χρειάστηκε η σωτήρια απόκρουση του Κίσσα μετά από κεραυνό του Λίνσεν.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ακόμα πιο νωθρό για την ομάδα μας που χωρίς ρυθμό και καλή κυκλοφορία της μπάλας είχε παθητικό ρόλο. Η μπάλα δεν μπορούσε με τίποτα να κυκλοφορήσει σωστά αφού η Αεκ αμυνόταν σωστά καταφέρνοντας να κόψει την ομάδα μας στα δυο. Ο Μαρσίνιο δεν μπορούσε να δει γήπεδο ενώ δεν υπήρχαν βοήθειες από τα άκρα. Η νευρικότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του ΑΠΟΕΛ ενώ και η μεσοαμυντική γραμμή φορτώθηκε σχετικά νωρίς με κίτρινες.

Με αυτά τα δεδομένα ο Γιοβάνοβιτς επιχείρησε στο 62 να αλλάξει την προβληματική εικόνα βάζοντας στον αγώνα τους Χαραλαμπίδη και Γιάχιτς οι οποίοι αντικατέστησαν τους Μαντούκα και Μοραϊς αντίστοιχα. Η εικόνα της ομάδας βελτιώθηκε αφού μπορέσαμε να κρατήσουμε μπάλα και με περισσότερες συμπληρωμένες πάσες πατούσαμε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Ούτε αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να διαφοροποιηθούν τα δεδομένα έτσι στα τελευταία δέκα λεπτά πέρασε στον αγώνα και ο Σολάρι. Τίποτα όμως δεν μπορούσε να διαφοροποιήσει τα δεδομένα και την προβληματική μεσοεπιθετική λειτουργία του ΑΠΟΕΛ που δεν μπόρεσε να δημιουργήσει καν προϋπόθεση για γκολ.

Κίτρινες: Ζόρζε, Πίντο, Κόντης, Μοραϊς,

ΑΠΟΕΛΚίσσας, Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα, Ζόρζε, Κόντης, Μοραϊς (62 Γιάχιτς), Πίντο, Μαρσίνιο (78 Σολάρι), Μαντούκα (62 Χαραλαμπίδης), Τρισκόφσκι, Αλμέιδα

ΔηλώσειςΓιοβάνοβιτς:«Το τελικό σκορ δείχνει απόλυτα την εικόνα του αγώνα. Ναι μεν οι δυο ομάδες βρήκαν κάποιες ευκαιρίες όμως η ποιότητα του αγώνα και ο ρυθμός δεν ήταν ανάλογος του επιπέδου. Να μιλήσω για την δική μου ομάδα από την οποία δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος. Δεν αξίζαμε κάτι παραπάνω από αυτό που πήραμε στο παιχνίδι. Αν εξαιρέσω κάποια ξεσπάσματα σε κάποια σημεία του πρώτου ημιχρόνου δεν μπορούσαμε να πάρουμε τίποτα περισσότερο. Δεν είχαμε καθόλου ρυθμό στην επανάληψη και δεν μπορέσαμε να απειλήσουμε ούτε μια φορά την ΑΕΚ. Μετά από όλα αυτά δεν μπορούσαμε ένα απαιτήσουμε περισσότερα πράγματα. Το σκορ είναι απόλυτα δίκαιο. Η δική μου ομάδα έπρεπε να ήταν καλύτερη και μπορούσε να ήταν καλύτερη. Έπρεπε να το είχαμε κάνει. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ΑΕΚ τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Εμείς έχουμε δυο εβδομάδες μπροστά μας για να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για την επόμενη φάση, την φάση με τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Κύπρο και Ευρώπη»

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!