Αελ Vs ΑΠΟΕΛ 0-0

Ο μύθος της Αελ που κανείς δεν μπορεί να τις κάνει ευκαιρίες ανατράπηκε αλλά η ομάδα της Λεμεσού εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι η φετινή πρωταθλήτρια. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν όπως τον θέλαμε στο Τσίρειο εκτός από το ουσιαστικότερο κομμάτι που είναι το γκολ. Η ομάδα μας δημιούργησε πολλές και κλασσικές ευκαιρίες αλλά η επιπολαιότητα των παικτών μας και ο Ντεκρά μας στέρησαν το γκολ. Ιδιαίτερα μετά που η Αελ έμεινε με 10 παίκτες δημιουργήθηκαν οι ευκαιρίες που έπρεπε να γίνονταν γκολ για να ερχόταν και η νίκη. Το 0-0 διατηρεί τη διαφορά των δυο βαθμών για την Αελ και όλα συνηγορούν στο ότι δεν θα αυτοκτονήσει, αφού και η Ανόρθωση είναι πλέον αδιάφορη, εκτός από αντι ΑΠΟΕΛ. Με τρεις αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα παρέταξε την ομάδα ο Γιοβάνοβιτς αφού πέραν της αναμενόμενης του Αλεξάνδρου, προέκυψαν και αυτές των Τρισκόφσκι και Σόουζα. Ο Σκοπιανός προτιμήθηκε αντί του Μαντούκα που έμεινε στον πάγκο ενώ επιβεβαιώθηκαν και οι προβλέψεις αυτών που ήθελαν τον Σόουζα να επανέρχεται στο αρχικό σχήμα. Ο Πορτογάλος πήρε θέση δίπλα από τον Μοράις αντί του Πίντο που διανύει περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος. Η διάταξη 4-5-1 είχε τον Αλμέιδα στην κορυφή και τον Μαρσίνιο σε ρόλο οργανωτή με τους Χαραλαμπίδη και Τρισκόφσκι να καλύπτουν το δεξί και αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Αελ να μπαίνει με περισσότερο ενθουσιασμό και να προσπαθεί να αιφνιδιάσει και μόλις στο 3 λεπτό έφτιαξε την πρώτη καλή ευκαιρία όταν το σουτ του Μοντεϊρο πέρασε έξω. Πολύ νωρίς η ομάδα μας κατάφερε να ισορροπήσει με αποτέλεσμα να βλέπουμε την μπάλα να κινείται περισσότερο στο χώρο του κέντρου. Η απάντηση από πλευράς ευκαιριών ήρθε στο 11 όταν ο Τρισκόφσκι με ωραία ενέργεια βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ του πέρασε έξω.

Το διάστημα 15-30 η Αελ κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα κρατώντας περισσότερο την μπάλα και κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστάι του Ντεκρά με αποτέλεσμα η ομάδα μας να είναι ακίνδυνη. Σαν αντίβαρο όμως η αμυντική λειτουργία ήταν αυτή που έπρεπε και η Αελ δεν μπόρεσε να απειλήσει παρά σε μια φάση στο 33.

Τα τελευταία 15 λεπτά τουπρώτου ημιχρόνου ανήκαν στην ομάδα μας που στο διάστημα αυτό μπόρεσε να γίνει δημιουργική και να ανοίξει την άμυνα της Αελ φτάνοντας κοντά στο γκολ σε δυο τουλάχιστον περιπτώσεις. Με τον Μαρσίνιο να παίρνει πρωτοβουλίες και τον Τρισκόφσκι να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του, ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε κοντά στο γκολ αρχικά στο 34 με πλασέ του Μαρσίνιο. Στο 39 ο Τρισκόφσκι βρέθηκε σε καλή θέση αλλά προτίμησε να τελειώσει τη φάση αντί να δώσει στον Χαραλαμπίδη με αποτέλεσμα να χαθεί μου μεγάλη προϋπόθεση για γκολ. Η πιο μεγάλη ευκαιρία όμως έγινε στο 45 όταν ο Αλμέιδα δεν μπόρεσε να κάνει την κεφαλιά που έπρεπε όταν βρέθηκε απέναντι από το τέρμα. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως και το πρώτο με την Αελ να μπάινει πιο δυνατά και να καταφέρνει να κλείσει την ομάδα μας στα καρέ της και να φτάνει δυο φορές κοντά στο γκολ. Η πρώτη φορά ήταν στο 49 όταν το πλασέ του Βοού πέρασε έξω. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 52 όταν το πλασέ του Μοντειρο σταμάτησε στο δοκάρι ενώ στην επιστροφή ο Χιώτης απέκρουσε σωτήρια. Η απάντηση για την ομάδα μας ήταν άμεση όταν στο επόμενο λεπτό ο Αλμείδα έπιασε σουτ που ανάγκασε τον Ντεκρά να διώξει δύσκολα σε κόρνερ.

Η φάση που άλλαξε τη ροή του δευτέρου ημιχρόνου έγινε στο 62 όταν ο Μοντεϊρο χτύπησε εκτός φάσης τον Σόουζα για να δεχτεί την κόκκινη από τον Παναγή, Με την ομάδα μας να έχει αριθμητικό πλεονέκτημα έγιναν μαζεμένες και οι δυο αλλαγές με τους Πίντο και Μαντούκα να περνούν στη θέση των Σόουζα και Τρισκόφσκι αντίστοιχα.

Ο ΑΠΟΕΛ στα τελευταία 20 λεπτά πίεσε και έφτιαξε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν ήταν αποτελεσματικό. Αρχικά ο Μαντούκα στο 79 βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά ταο σουτ του ήταν πολύ άστοχο. Η ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 81 όταν ο Αλμείδα έβγαλε μόνο του τον Σολάρι αλλά ο Ντεκρά απέκρουσε σωτήρια του πλασέ του επιθετικού μας. Είχαμε όμως ξανά την ευκαιρία να τους αποτελειώσουμε αλλά ο Μαντούκα δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε έτσι στο 85 χάθηκε η τελευταία μεγάλη ευκαιρία.

Στις καθυστερήσεις δεν υπήρχε καθαρό μυαλό έτσι το τελικό σφύριγμα του Παναγή βρήκε την Αελ να πανηγυρίζει.Από την ομάδα μας ξεχώρισε ο Τρισκόφσκι στο πρώτο ημίχρονο ενώ και οι Μαρσίνιο, Αλμέιδα είχαν καλές στιγμές οι οποίες όμως δεν ήταν αρκετές για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

28.04.2012 – Αέλ Vs ΑΠΟΕΛ 0-0 από apoelnetOfficial

 

Κίτρινες: ΜποαβεντούραΔιαιτησίαΟ Παναγή δεν έκανε το μεγάλο λάθος αλλά έγινε στόχος για την επίσημη Αελ με αφορμή την απευθείας κόκκινη που έδειξε στον Μοντεϊρο στη φάση που χτυπά τον Σόουζα. Από πλευράς μας υπάρχουν παράπονα αφού σε έναν ακόμα αγώνα κράτησε δυσανάλογο χρόνο καθυστερήσεων με αυτόν που υπήρξε.

ΑΠΟΕΛΧιώτης, Πουρσαϊτίδης, Κακά, Μποαβεντούρα, Αλεξάνδρου, Μοραϊς, Σόουζα (63 Πίντο), Μαρσίνιο, Χαραλαμπίδης (76 Σολάρι), Τρισκόφσκι (63 Μαντούκα), Αλμέιδα

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!