Αελ Vs ΑΠΟΕΛ 0-0

Το νικηφόρο σερί τελείωσε στο Τσίρειο αφού αν και βρήκαμε απέναντι μας μια μέτρια Αέλ δεν καταφέραμε να εξαργυρώσουμε την υπεροχή του Α’ κυρίως ημιχρόνου με ένα γκολ. Ο ΑΠΟΕΛ είχε διάθεση, ήταν καλύτερος από την Αέλ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά είχε και πάλι κτυπητές αδυναμίες στη δημιουργία ευκαιριών. Αν και ντέρπι, όπου όλα τα αποτελέσματα ήταν πιθανά, πρόκειται για βαθμολογική απώλεια που ανοίγει τη διαφορά από την Ομόνοια στους 3 βαθμούς. Η επιστροφή του Αλμέιδα μετά από δίμηνη αποχή για 30 λεπτά στην επανάληψη δεν ήταν αρκετή αφού εγκλωβίστηκε και αυτός από τους αμυντικούς τους Αέλ. Ο Γιοβάνοβιτς έκανε αυτό που όλοι θεωρούσαν απίθανο ρίχνοντας στο αρχικό σχήμα τον Σολάρι και περνώντας στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής τον Τρισκόφκσι. Η άλλη έκπληξη όχι όμως των ίδιων διαστάσεων ήταν επιστροφή του Χιώτη κάτω από τα δοκάρια. Κατά τα άλλα δεν υπήρξαν εκπλήξεις αφού ο Πίντο επέστρεψε στο αρχικό σχήμα δίπλα από τον Μοράις ενώ στη άμυνα ήταν οι γνωστοί τέσσερις.

Απο την αρχή του αγώνα η ομάδα μας μπήκε πολύ δυνατά και κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της κερδίζοντας την μάχη του κέντρου. Η προσπάθεια αιφνιδιασμού δεν έγινε πράξη αφού στο τρίτο λεπτό ο Τρισκόφκσι βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Ντεκρά απέκρουσε ασταθώς.

Η ομάδα μας ήταν αυτή που επιζητούσε το τέρμα και παρά τα στενά μαρκαρίσματα βρήκε ακόμα δύο καλές ευκαιρίες εκμεταλλευμένη λάθη της άμυνας των γηπεδούχων. Στο 23 ο Σολάρι βρέθηκε μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα καθυστέρησε όμως να πλασάρει με αποτέλεσμα να χαθεί μεγάλη ευκαιρία για γκολ. Η απάντηση της Αελ ήταν άμεση αφού στη επόμενη φάση ο Χιώτης απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Μοντειρο.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αφού οι Χαραλαμπίδης και Μαρσίνιο δεν μπορούσαν να πάρουν πρωτοβουλίες και να βοηθήσουν στον οργανωτικό τομέα. Το βάρος έπεσε στους Τρισκόφσκι και Πίντο οι οποίοι δυσκολεύονταν να γίνουν απειλητικοί ενώ οι φιλότιμες προσπάθειες του Σολάρι δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το Β’ ημίχρονο η εικόνα του αγώνα ήταν χειρότερη αφού η ομάδα μας δεν είχε καλό ρυθμό ενώ η Αέλ συνέχισε να προσέχει  πώς να μην δεχθεί γκολ παρά να επιτεθεί. Με τη δεξιά πτέρυγα του ΑΠΟΕΛ να είναι ουσιαστικά ακρωτηριασμένη και τον Μαρσίνιο να δυσκολεύεται να γίνει δημιουργικός, ο χρόνος περνούσε με την μπάλα να γυροφέρνει στη μεσαία γραμμή.

Με αυτά τα δεδομένα, στο 60’ ο Γιοβάνοβιτς έκανε την πρώτη αλλαγή βάζοντας τον Αλμέιδα στη θέση του Σολάρι. Η εικόνα της ομάδας δυστυχώς δεν άλλαξε αφού ο βραζιλιάνος δεν είχε στηρίγματα και οι μακρινές μπαλιές προς αυτόν αποκρούονταν εύκολα από τους αμυντικούς. Στο διάστημα αυτό, τα πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου, ήταν το κύριο χαρακτηριστικό και για τις δύο ομάδες, οι οποίες με την πάροδο του χρόνο έδειχναν να βολεύονται με το 0-0.

Η επόμενη διορθωτική κίνηση από πλευράς Γιοβάνοβιτς ήρθε στο 74’ και ήταν αναμενόμενη με τον Αλεξάνδρου να αντικαθιστά τον Χαραλαμπίδη που δεν μπόρεσε να βοηθήσει καθόλου. Η κίνηση αυτή έφερε τον Τρισκόφσκι στο δεξί άκρο και πάλι όμως η αγωνιστική συμπεριφορά του ΑΠΟΕΛ ήταν η ίδια, με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθεί ούτε μία ευκαιρία σε ολόκληρο το Β’ ημίχρονο. Η είσοδος του Σολωμού λίγο πριν το τέλος του αγώνα (85’) άλλαξε τη διάταξη σε 4-4-2 με τον Τρισκόφσκι να παίρνει θέση δίπλα από τον Αλμέιδα και πάλι όμως χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού η μπάλα δεν μπορούσε να φτάσει με σωστές προυποθέσεις στην περιοχή της Αέλ.

Το τελικό σφύριγμα του Τσαγγάρη ίσως και να βρήκε τις δύο ομάδες να φεύγουν ευχαριστημένες αφού απέφυγαν τα χειρότερα.

Κίτρινες:  Μποαβεντούρα, Ζόρζε

ΑΠΟΕΛΧιώτης, Μποαβεντούρα, Πουρσαϊτίδης, Ζόρζε, Ολιβέιρα, Πίντο, Μοράις, Χαραλαμπίδης (74’ Αλεξάνδρου), Τρισκόφσκι, Μαρσίνιο (85’ Σολωμού), Σολάρι (60’ Αλμέιδα).

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!