Αλκή Vs ΑΠΟΕΛ 1-0

Νικηφόρο σερί και αήττητο τέλος για την ομάδα μας. Ένα μετριότατο και άτυχο ΑΠΟΕΛ έχασε από μια από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος σε ένα αγώνα που μόνο οι φανέλες θύμιζαν την ομάδα μας. Η απρόσμενη ήττα σε συνδυασμό με τις νίκες των άλλων δυο μας ρίχνουν στη τρίτη θέση και η ομάδα μας θα πρέπει να βρει εκ νέου τον τρόπο να αντιδράσει σωστά. Το ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να οργανωθεί σωστά ενώ και μεσοαμυντικά είχε σοβαρό πρόβλημα αφού τα μαρκαρίσματα με πιο χαρακτηριστικό αυτό του ΝταΣίλβα δεν έβγαιναν με τίποτε. Από τη στιγμή που η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι στο πλασέ του Σεγκιρί στο πρώτο ημίχρονο τα πράγματα πήρε την τροπή που βόλεψε και τον Καιλη, ο οποίος ανακάλυψε τα φαουλ στη φάση από την οποία προήλθε το γκολ.

Με την προβλεπόμενη αλλαγή παρατάχθηκε η ομάδα μας αφού ο Γιοβάνοβιτς προτίμησε τον Αλεξάνδρου αντί τον Πίντο στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Από την αρχή του αγώνα φάνηκε ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα αφού ακόμα και μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, η ομάδα μας αδυνατούσε να ελέγξει τη μεσαία γραμμή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να είμαστε ευάλωτοι μεσοαμυντικά αλλά και να μην μπορούμε να οργανωθούμε σωστά και να γίνουμε απειλητικοί.

>

Σαν αποτέλεσμα η Αλκή ήταν η ομάδα που δημιούργησε τις πρώτες αξιόλογες ευκαιρίες στον αγώνα γεγονός που έκανε τους γηπεδούχους να πιστέψουν ότι μπορούν. Η απάντηση της ομάδας μας ήταν άμεση και ήρθε με δυο μακρινά σουτ των Σατσιά και Χαραλαμπίδη τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο.

Οι Αλεξάνδρου και Χαραλαμπίδης δεν μπόρεσαν να κάνουν αυτά που έπρεπε από τα δυο άκρα και σαν αποτέλεσμα οι Μιροσάβλιεβιτς και Ονουάτσι ήταν αποκομμένοι, ενώ ούτε η αλλαγή πλευρών που έγινε βοήθησε σημαντικά τους δυο μέσους. Παρόλα αυτά η ομάδα μας στάθηκε άτυχη όταν στις καθυστερήσεις είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι μετά από πλασέ του Σεγκιρί.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Αλκή να μπαίνει φουριόζα και να χάνει την καλύτερη της ευκαιρία στο 48′ όταν το πλασέ του Ντα Σίλβα ανάγκασε τον Χιώτη να διώξει σωτήρια σε κόρνερ. Παρά το ότι ο Ονουάτσι έχασε πολύ καλλή ευκαιρία στο 53′ η ομάδα μας δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει σωστά και ο Γιοβάνοβιτς επιχείρησε να αλλάξει τα πάντα.

Στο 55′ έβαλε στη θέση των Σατσιά και Αλεξάνδρου τους Χρίστου και Πίντο αντίστοιχα και άλλαξε το 4-4-2 σε 4-5-1 με τον Μπρόερς να προωθείται στη μεσαία γραμμή και τον Ονουάτσι να παίρνει θέση στο αριστερό άκρο. Το ανακάτεμα της τράπουλας βοήθησε την ομάδα μας να έχει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και να γίνει πιο απαιτητική, χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει στο πολυπόθητο τέρμα.

Με αυτά τα δεδομένα ο Γιοβάνοβιτς ρίσκαρε ακόμα περισσότερο και στο 72′ πέρασε στον αγώνα τον Παπαθανασίου στη θέση του Χαραλαμπίδη σε μια προσπάθεια να δώσει ακόμα περισσότερο ύψος στην επιθετική γραμμή. Παρά τις προσπάθειες η μεσοαμυντική λειτουργία συνέχισε να είναι προβληματική και η Αλκή κατάφερνε να δημιουργεί επικίνδυνες προϋποθέσεις.

Αυτό που φοβόντουσαν κάποιοι έγινε πραγματικότητα στο 89′ όταν μετά από απευθείας εκτέλεση φαουλ του Ρούγκα η μπάλα κατέληξε στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Χιώτη. Το 1-0 ήταν η πιο απρόσμενη και άδικη εξέλιξη αλλά ήταν γεγονός.

Στις καθυστερήσεις το νεκρό ψυχολογικά ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να αντιδράσει ενώ η Αλκή ήταν η ομάδα που έφτασε πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ.

Βαθμολογίες Παικτών

ΑΠΟΕΛ
Χιώτης, Ηλία, Πουρσαϊτίδης, Σεγκιρί, Μπρούσερ, Σατσίας (55′ Χρίστου), Μοραίς, Χαραλαμπίδης (72′ Παπαθανασίου), Αλεξάνδρου (55′ Πίντο), Ονουάτσι, Μιροσάβλιεβιτς

Κίτρινες: Μπρόερς, Χαραλαμπίδης, Χρίστου

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!